Joia neagră! Prima reacție a clubului Pandurii, după decizia excluderii din campionat: ”Suntem șocati. Am efectuat plata, dar ni s-a spus că e tardiv. Vom contesta la TAS.” Motivul retragerii certificării pentru Liga 2

Mircea OGLINDOIU 08 Oct. 2020, 21:56 Multimedia

Eliminată, joi după-amiaza, pe teren, prematur din Cupa României, Pandurii Târgu Jiu a fost exclusă, la scurt timp de la încheierea meciului pierdut, în turul 3 al competiției, cu 2-0 în deplasarea de la ACSO Filiași, din toate competițiile de FRF. Practic, Comisia de Recurs a federației a decis desființarea propriei decizii din 24.08.2020, nr. 32, respingerea recursului formulat de Pandurii ”împotriva Hotărârii nr. 17 din 17.08.2020, pronunțată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, în contradictoriu cu FRF”, deci anularea cerfiticării pentru Liga 2. Inițial, din cauza datoriilor, Comisia de Licențiere refuzase clubului Pandurii acordarea certificării pentru Liga 2, dar gruparea gorjeană a obținut dreptul de a evolua în noul sezon la Comisia de Recurs.

Adrian Bogoi a acuzat fals în acte, apoi și-a retras plângerea

Ulterior deciziei de acordare a certificării, antrenorul din perioada octombrie 2017 – noiembrie 2019 al echipei Pandurii, Adrian Bogoi, a depus un memoriu la FRF, prin care susținea că oficialii clubului gorjean i-au falsificat semnătura pe documentul, denumit ”Tranzacție” (foto, în galeria foto) prin care fostul tehnician accepta să i se reeșaloneze datoriile, în valoare de aproximativ 80.000 lei (foto, în galeria foto).

În baza acestui document, Pandurii a reușit să obțină licența la Recurs și astfel Liga 2 a pornit la start cu 21 de echipe.

„Într-adevăr a fost comunicat către FRF un înscris prin care domnul Bogoi Adrian Laurențiu contestă semnătura sa pe documentul intitulat „Tranzacție” și prezentat de către clubul CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu în fața organismelor jurisdictionale ale FRF. În temeiul acestui înscris, FRF a decis să formuleze cerere de revizuire a hotărârii pronunțate de Comisia de Recurs a FRF. În încheiere, având în vedere că cererea de revizuire formulată de FRF este pe rolul organismului jurisdicțional competent nu putem oferi niciun fel de detalii cu privire la modalitățile în care dosarul respectiv poate fi soluționat de către comisiile FRF”, spunea un reprezentant FRF, în data de 15 septembrie, pentru gsp.ro.

Camilian Floroiu: ”Se pare că deranjăm și că se vrea desființarea acestui club.” Pandurii merge la TAS

Astăzi, FRF a rejudecat dosarul și a decis să excludă Pandurii din campionat, decizia fiind definitivă și executorie pe plan intern. Decizia poate fi atacată la TAS, în termen de 10 zile de la comunicare.

Oltenii nu înțeleg soluția luată de FRF, invocând faptul că au efectuat între timp plata către fostul antrenor, care și-a și retras, în 24 septembrie, și memoriul către FRF.

”Sunt șocat de decizie! Acum sunt pe drum, înspre Târgu Jiu. Vin de la București, unde am stat vreo patru ore la comisie. Noi ne angajasem să achităm unele datorii, implicit cea către fostul antrenor Adrian Bogoi, am efectuat și plata, dar ni s-a spus că este tartiv și că se suspendă decizia anterioară de acordare a licenței. Am înțeles că o problemă legată de grefă. Mă depășesc aceste probleme juridice. Avem posibilitatea să atacăm decizia FRF la TAS. Deja am vorbit cu avocatul, iar mâine vom face demersurile. Până se va pronunța Tribunalul de la Lausanne, nu mai suntem programați în campionat. Nu aș vrea să spun lucruri la cald, dar se pare că deranjăm și că se vrea desființarea acestui club”, a declarat, pentru Liga2.ro, directorul sportiv al clubului Pandurii, Camilian Floroiu.

Astfel, meciul Pandurii – Farul Constanța, stabilit să se joace duminică, de la ora 11:00, nu va mai avea loc. Practic, gorjenii nu vor fi programați nici etapa viitoare, când ar fi trebuit să joace la CSM Reșița. Doar o decizie favorabilă la TAS poate duce la reprimirea echipei Pandurii în campionat și, implicit, reprogramarea meciurilor în cauză. În caz contrat, Liga 2 va continua cu 20 de echipe, iar rezultatele, toate înfrângeri de altfel, înregistrate de gorjeni în primele șase etape, vor fi anulate. Doar golaverajul ar fi contat. Pandurii a pierdut și meciul cu Mataloglobus, din prima etapă, la ”masa verde”.

Pandurii a pierdut și meciul de la Metaloglobus

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a luat o decizie, după mai multe amânări, în ședința de ieri, 7 octombrie, însă răspunsul a fost făcut public astăzi, 8 octombrie.

Pe 28 august, Pandurii nu a făcut deplasarea la București și a anunțat FRF că are rezultate pozitive de COVID-19 după ce a efectuat teste rapide, în timp ce federația a comunicat oficial că clubul gorjean nu a trimis rezultatele testării.

Cu o zi înaintea jocului, Pandurii efectuase teste serologice IgG și IgM, în locul celor moleculare RT-PCR pentru depistarea SAR-CoV-2. În replică, oficialii de la Metaloglobus au acuzat că Pandurii n-a vrut să joace acel meci, deoarece nu reușise să legitimeze niciunul dintre jucătorii aduși în vară, iar în lot mai avea doar 9 dintre componenții cu care încheiase sezonul anterior.

Ulterior, la trei zile, după nedisputarea jocului cu Metaloglobus, s-a dovedit, în urma testelor RT-PCR, că un singur jucător – Horațiu Peia, a fost depistat pozitiv.

”Admite în parte sesizarea Departamentului Competiții.
În baza art. 79.9 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul Pandurii Lignitul Tg. Jiu se sancționează cu pierderea jocului prin Forfait (3-0 în favoarea echipei FC Metaloglobus Buc.)
Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată”, sună decizia comisiei.

După șase etape desfășurate până acum în campionatul Ligii 2, Pandurii Târgu Jiu ocupa locul 21 în clasament, ultimul, cu șase înfrângeri, fiind singura echipă fără niciun punct acumulat și având un golaveraj dezastruos: 2-18.

Adversarii și rezultatele echipei Pandurii din acest sezon: Metaloglobus (0-3 la masa verde), Rapid (1-2), Turris Oltul Turnu Măgurele (0-5), Concordia Chiajna (0-4), CS Mioveni (1-2) și Universitatea Cluj (0-2).

Mircea OGLINDOIU 08 Oct. 2020, 21:56 Multimedia
Pe aceeași temă