Ionuț Voicu n-a găsit explicații pentru rușinea istorică suferită de Rapid cu ”FC U” Craiova: ”Așa umilință nu cred că am trăit niciodată. Nu ne-am ridicat nici la 0,1 la sută la tot ce înseamnă acest club”

Marius ANGHEL 11 Oct. 2020, 14:36 Liga 2

Rapid a fost zdrobită în derby-ul cu ”FC U” Craiova, la Drobeta Turnu Severin, într-un meci înaintea căruia cele două echipe se situau pe primele două poziții ale clasamentului Ligii 2, cu oltenii în avantaj cu un punct. Cu 5-0 au pierdut giuleștenii sâmbătă seară, în etapa a 7-a, trupa antrenată de Adrian Iencsi fiind depășită la toate capitolele după ce, inițial, a avut o ocazie mare în primul minut.

Bradley Diallo (7), Radu Negru (22), Claudiu Bălan (45+2), Robert Răducanu (50) și din nou Claudiu Bălan (74) au înscris în poarta lui Alexandru Tătaru și i-a făcut pe rapidiști să iasă cu capetele plecate de pe gazonul stadionului Municipal din Severin.

La final, antrenorul Adrian Iencsi a avut un discurs șocant după un meci pierdut la un asemenea scor, și-a lăudat jucătorii pentru că, în opinia sa, au avut atitudine inclusiv după ce au luat al treilea, al patrulea și al cincilea gol, dar apoi a început să dea vine pe arbitraj, să conteste arbitrajul inclusiv din sezonul trecut și din meciurile din debutul acestui nou campionat, pentru ca apoi să spună că ”rezultatul nu e unul concludent”.

Ionuț Voicu, după umilința trăită de Rapid cu Craiova: ”Mie, unul, îmi e rușine de tot ceea ce s-a întâmplat”

Explicații în fața suporterilor rapidiști a încercat să dea la finalul meciului de la Severin și căpitanul echipei, Ionuț Voicu (36 de ani). Fundașul care a greșit ca un amator la golul de 5-0, luftând și punându-i mingea pe tavă lui Bălan, a spus că nu a mai trăit niciodată o astfel de umilință și că nu-și amintește ca Rapid să mai fi încasat o astfel de înfrângere.

”E foarte greu să îți găsești cuvintele după un asemenea joc, după un asemenea scor. E rușinos. Mie, unul, îmi e rușine de tot ceea ce s-a întâmplat în seara asta. Până la urmă nici nu mai contează ce spun. Nu există niciun fel de explicație. În seara asta e rușinos tot ce s-a întâmplat pentru Rapid, pentru acest club și cuvintele sunt de prisos.

E greu și să îți găsești cuvintele și să joci, atâta timp cât în minutul 1 începe bine, ratezi, la următoarea fază iei gol. Ultimul minut, 45+1, luăm gol. În minutul 47, intrăm pe teren, avem o ocazie noi, ratăm, după, alte două goluri. Ce să mai joci, ce să-ți mai dorești decât să faci cine știe ce prostie, care eu consider că nu trebuia și e bine că nu a făcut-o nimeni, să faci vreo prostie, să te comporți cine știe cum și să iei roșu.

Așa umilință nu cred că am trăit niciodată pe un teren de fotbal, mai ales la Rapid. Nu îmi amintesc ca vreodată ca acest club să primească cinci goluri. Mi-e foarte greu să vorbesc. Știm la ce club suntem, dar nu ne-am ridicat nici la 0,1 la sută la tot ce înseamnă Rapid”, a spus Ionuț Voicu la Rapid TV.

”Am avut toate condițiile la dispoziție ca noi să jucăm, numai că astăzi am făcut-o lamentabil”

Fundașul lateral nu crede că jucătorii Rapidului nu au fost motivați pentru un meci derby cu Craiova.

”Nu am arătat ca o echipă. Nu există explicație. Numai că atunci când vii la Craiova ca să joci locul 1 cu locul 2, nu cred că fiecare, în sufletul lui, nu a fost montat pentru acest meci, să-l câștige. Am avut toate condițiile la dispoziție ca noi să jucăm, numai că astăzi am făcut-o lamentabil. Pur și simplu îmi e rușine”, a mai spus căpitanul echipei giuleștene, singurul jucător care a acceptat să ofere declarații după rușinea de la Severin.

După 0-5 cu ”FC U” Craiova, Rapid, care a rămas cu 13 puncte, a picat de pe locul 2 pe 3, fiind devansată la golaveraj de Metaloglobus, în timp ce oltenii s-au distanțat la patru puncte în fruntea Ligii 2.

În runda următoare are joc cu CS Mioveni, pe teren propriu, joi, de la ora 19:30.

Rapid ar putea avea un nou antrenor la meciul cu CS Mioveni, informațiile din acest moment fiind că Adrian Iencsi nu mai e dorit pe banca tehnică după eșecul drastic cu oltenii.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-s-a-bucurat-pentru-baietii-lui-dupa-esecul-istoric-cu-fc-u-craiova-mereu-au-incercat-sa-revina-rezultatul-nu-e-unul-concludent-atacul-asupra-arbi-19152058

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/era-sigur-de-victorie-dar-nu-se-astepta-ca-fc-u-craiova-sa-si-umileasca-rapidul-claudiu-balan-s-a-detasat-in-fruntea-clasamentului-golgheterilor-ligii-2-nu-mi-a-trecut-pr-19152087

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-rapid-de-la-ora-2045-primele-doua-clasate-din-liga-2-se-intalnesc-la-severin-19151899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-dandea-e-noul-jucator-al-rapidului-echipa-la-care-se-propunea-in-primavara-motivul-pentru-care-conducerea-nu-a-dorit-sa-l-prezinte-oficial-inaintea-meciului-cu-fc-u-craio-19152093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolo-napoli-dupa-ce-craiova-a-umilit-rapid-sunt-aici-pentru-a-incercat-sa-fac-un-lucru-bun-cu-craiova-noastra-incercam-sa-ajungem-in-liga-1-unde-este-locul-nostru-19152053

Marius ANGHEL 11 Oct. 2020, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă