Ionuț Voicu, mintea limpede din tabăra Rapidului după 0-1 cu ”FC U” Craiova. Căpitanul giuleștenilor, discurs așezat și sincer: ”Felicitări lor pentru victorie. Au tras mai bine”. Promisiunea făcută fanilor

Andrei PASCU 20 Apr. 2021, 00:58 Liga 2

Ionuț Voicu, căpitanul Rapidului, a venit cu un discurs așezat la finalul partidei pierdute cu U Craiova 1948 SA, scor 0-1, în etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2. Liderul din teren al giuleștenilor a îndemnat la calm la finalul primei înfrângeri după cinci victorii la rând.

Ionuț Voicu, fair-play: ”Ei au tras mai bine în prima repriză, au avut câteva situații” 

Mai sunt șase meciuri, din care Rapid trebuie să scoată cât mai mult, iar eșecul cu ”FC U” Craiova trebuie să fie o lecție de la care trebuie să învețe ceva, a declarat Voicu, care a părut mult mai liniștit decât antrenorul Mihai Iosif la finalul confruntării. Fundașul a recunoscut că oltenii au fost mai pragmatici, pentru că din cele doar câteva șanse de gol pe care le-au avut, au reușit să fructifice una.

Au stat bine și în defensivă, pentru că Rapid nu a putut să marcheze, deși a avut om în plus pentru mai bine de 30 de minute. La fel ca Iosif, Ionuț Voicu a sesizat o oarecare stare de oboseală la el și colegii săi, mai ales că runda trecută au jucat tocmai la Timișoara.

”Ei au tras mai bine în prima repriză, au avut câteva situații. Noi, până ne-am revenit, până am început să punem presiune, deja am primit un gol. Am sperat până la sfârșit că o să revenim, nu s-a putut, dar în continuare cred că avem aceleași șanse ca înaintea meciului. Suntem tot acolo, avem un meci cu Mioveni, pe care trebuie să îl câștigăm.

Până azi am fost la egalitate. Dacă ei acum sunt pe primul loc, sunt mai buni. Vom vedea la sfârșitul campionatului cine va fi pe primul loc. Important e să fim în primele două locuri și să promovăm.

Nu am avut luciditate, am fost destul de obosiți la ultima pasă. Cred că este normală această oboseală, am jucat meciul trecut la Timișoara. Am avut două, trei zile de recuperare și azi ne-am prezentat la meci obosiți. Sunt sigur că data viitoare o să fim mai bine”, a precizat Voicu la finalul partidei, la microfonul DigiSport.

Ionuț Voicu: ”Urmează meciul cu Mioveni, e foarte important” 

Voicu este convins că dacă fanii Rapidului ar fi venit la meci, altfel ar fi stat lucrurile. Din păcate pentru tot fotbalul românesc, este foarte greu de crezut spre imposibil că porțile stadioanelor vor fi deschise în acest final de sezon.

Căpitanul echipei din Giulești este sigur că Rapid poate promova și fără fani în tribune, și în ciuda înfrângerii de luni seară, de pe terenul celor de la U Craiova 1948 SA.

”Mi-aș fi dorit ca acest meci să fie cu suporteri. Să vină și ai noștri, și ai lor, să fie rivalitate și în tribună, pentru că pe teren a fost. Am încercat să câștigăm și noi și ei, astăzi au câștigat ei. La final ne-am dat mâna, s-a terminat meciul și nimic nu s-a întâmplat rău. Felicitări lor pentru victorie.

Sincer vă spun că toate meciurile sunt importante. Meciul de la Timișoara de data trecută dacă nu îl câștigam și cu înfrângerea de azi, nu eram bine. Urmează meciul cu Mioveni, e foarte important. Fiecare e important, pentru că sunt puține meciuri în acest play-off și trebuie să ne menținem sus.

Cred că Rapid are valoare să promoveze, trebuie să ridicăm capul și la următoarele meciuri să câștigăm și să promovăm. Sincer, nici nu mă interesează cine va mai promova, îmi doresc ca noi să o facem”, a încheiat Voicu.

Rapid, meci cu CS Mioveni în etapa a 5-a

Rapid înregistrase trei victorii în primele trei meciuri din play-off, înainte de partida cu ”FC U” Craiova. Trecuse în deplasare de FK Csikszereda (scor 1-0) și ASU Poli (4-1) și pe teren propriu de Dunărea Călărași (4-1).

Următorul meci este la fel de important pentru Rapid, din perspectiva clasamentului de moment. Va juca împotriva locului 3, CS Mioveni, în fața căreia are doar un punct avans.

Foto: Cătălin Ciupureanu și Remus Badea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-dezgustat-de-jocul-rapidului-cu-fc-u-craiova-si-ividios-pe-mihai-iosif-e-cel-mai-mare-noroc-din-viata-lui-dar-echipa-e-in-cadere-sa-fie-clar-pentru-toti-19180566

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-albu-fc-u-craiova-rapid-promovare-universitatea-craiova-19180547

https://liga2.prosport.ro/seria-1/craiova-a-invins-rapid-fara-probleme-insa-eugen-trica-a-fost-nemultumit-de-arbitraj-il-voia-pe-hategan-sau-kovacs-e-cineva-care-vrea-sa-faca-rau-craiovei-dumnezeu-e-sus-si-le-vede-pe-toat-19180503

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-nu-mai-e-invincibila-in-play-off-derby-ul-cu-fc-u-craiova-a-adus-prima-infrangere-mihai-iosif-mesaj-pentru-contestatarii-echipei-am-fost-criticati-dupa-cinci-victo-19180505

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/cine-e-craiova-nu-care-e-craiova-19180455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-rapid-se-joaca-de-la-ora-2100-cele-doua-echipe-lupta-pentru-a-se-detasa-in-fruntea-play-off-ului-ligii-2-19180345

Andrei PASCU 20 Apr. 2021, 00:58 Liga 2
Pe aceeași temă