Ionuț Badea revine la ”U” Cluj. Funcția pe care o va ocupa în ultimele etape din play-out și ce se întâmplă din vară. Situația lui Costel Enache și Daniel Stanciu

Ionuț Badea revine la ”U” Cluj. Funcția pe care o va ocupa în ultimele etape din play-out și ce se întâmplă din vară. Situația lui Costel Enache și Daniel Stanciu

Noua conducere a clubului Universitatea Cluj, formată din președintele Constantin Răduță și directorul exectiv Ovidiu Blag, l-a confirmat pe Ionuț Badea (45 de ani) în funcția de director sportiv.

”Am adus deja un nou director sportiv, în persoana lui Ionuț Badea”, a spus, astăzi, Ovidiu Blag, directorul executiv de la ”U” Cluj, citat de Știri de Cluj.

Practic, Ionuț Badea va ocupa un post vacant, deoarece ultimul director sportiv pe care l-a avut ”U” Cluj a fost Adrian Falub.

Daniel Stanciu și Costel Enache își vor încheia contractul și se vor despărți de ”U” Cluj la finalul sezonului actual

Daniel Stanciu, care era director general, s-a înțeles asupra rezilierii contractului, dar acordul este ca acesta să rămână la club, până la finalul lunii aprilie.

Lucrurile sunt clare deja și în privința lui Costel Enache. Din informațiile Liga2.ro, acesta va rămâne antrenorul principal al lui ”U” Cluj până la finalul actualului sezon, din care au mai rămas trei etape.

Din vară, Costel Enache va fi înlocuit de Ionuț Badea, care va deveni antrenor, cu atribuții de manager sportiv, fiind responsabil și de politica de transferuri.

Ionuț Badea a mai antrenat ”U” Cluj

Ionuț Badea a antrenat ultima dată la Campionii FC Argeș, echipă pe care a preluat-o în Liga 2, în octombrie 2019, și a promovat-o în Liga 1 într-un sezon în care alte echipe, printre care și ”U” Cluj, erau favorite în fața piteștenilor. În prima ligă, Badea a rămas pe banca echipei până în octombrie 2020, fiind demis din cauza rezultatelor modeste.

Badea a antrenat ”U” Cluj, vechea societate, în perioada noiembrie 2010 – martie 2012. În cariera sa a mai condus echipele FC Argeș, Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu, FC Brașov, Oțelul Galați și Concordia Chiajna. Între Oțelul și Concordia, în perioada 2014-2017, a fost antrenor secund la naționala României.

Costel Enache pleacă de la ”U” Cluj, deși avea susținerea Peluzei ”Șepcile Roșii”

În ceea ce-l privește pe Costel Enache, acesta se desparte de ”U” Cluj după ce nu a dus la îndeplinirea obiectivului, promovarea în Liga 1, asta cu toate că suporterii din Peluza ”Șepcile Roșii” îl susțineau pe antrenor.

”Salutăm cu respect atitudinea și devotamentul dovedite de antrenorul principal față de U Cluj.
Ne dorim numai binele Universității Cluj-Napoca, iar toți cei care pun suflet și trudesc cu adevărat pentru U au parte de susținerea noastră și pe viitor.
Haide U!”
, scriau înainte de debutul în play-out, după ratarea promovării, suporterii pe pagina de Facebook Șepcile Roșii.

Enache a preluat echipa în septembrie 2020, la o lună distanță după ce pleca de la Petrolul, o altă echipă cu care nu reușea promovarea în Liga 1.

”Lucrurile se schimbă în clubul nostru, s-au schimbat la nivelul superior. Așteptăm să se preia gestiunea și se ia decizii, pentru că, în continuare, suntem într-o incertitudine și în momentul în care lucrurile vor fi stabile la conducere o să vedem și decizii cu siguranță”, explica Enache schimbările de la ”U” Cluj și faptul pentru care chipa nu funcționează.

Ieri, ”U” Cluj ”U” Cluj a pierdut cu 1-2 la Timișoara, cu Ripensia, după ce în precedentele două meciuri din play-out înregistrase o victorie (4-2 la CSM Slatina) și un egal (1-1 cu Pandrurii), contra unor echipe care au retrogradat matematic în Liga 3. În ultimele trei etape din sezon, ”U” Cluj mai are jocuri cu Metaloglobus (acasă, 24 aprilie), Farul (deplasare) și Recea (acasă).

În acest moment, după patru etape trecute din play-out-ul Ligii 2, ”U” Cluj ocupă locul 3 în Grupa A, cu 33 de puncte, după Farul și Metaloglobus, ambele cu 36 de puncte.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-ce-u-cluj-a-pierdut-meciul-cu-ripensia-nu-mai-suntem-implicati-mi-e-putin-jena-de-ceea-ce-se-intampla-cum-comenteaza-schimbarile-din-conducer-19180235

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1100-timisorenii-au-ramas-fara-antrenor-cu-o-zi-inainte-de-meci-19180139

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-falub-reactie-dupa-ultimele-evenimente-de-la-u-cluj-a-gasit-principalul-vinovat-pentru-un-nou-sezon-ratat-problemele-au-aparut-in-momentul-in-care-a-venit-el-nocivit-19178178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-daniel-stanciu-prima-declaratie-dupa-investirea-noii-conduceri-la-u-cluj-ce-impresie-i-au-lasat-raduta-si-blag-19179224

Pe aceeași temă