Ioan Ovidiu Sabău știe de ce nu mai merg lucrurile la „U” Cluj: „Sunt tensiuni, orgolii. E frumos gardul și înăuntru e leopardul!”

Marius ANGHEL 10 Jan. 2020, 14:53 Diverse
Ioan Ovidiu Sabău știe de ce nu mai merg lucrurile la

Au trecut 21 de etape din actualul sezon al Ligii 2, iar „U” Cluj și-a luat gândul de la promovare. Cu adevărat și-o luase cu mult timp în urmă, mai ales că startul acestui campionat a fost unul dezastruos după schimbările din conducere și din lotul de jucători făcute în vara trecută. În sezonul precedent, echipa ratase la mustață accederea în Liga 1 în urma barajului cu FC Hermannstadt (0-2 la Cluj și 1-0 la Sibiu), însă sub îndrumarea lui Ioan Ovidiu Sabău lucrurile au mers cu totul altfel. Nu trebuie să spună nimeni asta. Se vede cu ochiul liber privind realizările de până în vara trecută și după aceea.

Îndepărtarea lui Sabău poate fi considerată marea gafă comisă de conducătorii clubului. Acum, fostul manager general al Universității Cluj spune că plecarea sa a fost determinată de anumite tensiuni din cadrul grupării, tensiuni care au explodat mai apoi, în timpul acestui sezon, după ce tactica lui Octavian Moraru s-a dovedit autodistrugătoare din start.

„Eu nu aș fi vrut să plec, fiindcă suporterii mi-ar fi reproșat că îmi luasem un angajament și nu-l mai respectam, că abandonam clubul. Numai că a fost o dispută internă, o luptă pentru putere. Multe lucruri nu s-au spus. La U Cluj e frumos gardul și înăuntru e leopardul! Sunt tensiuni, orgolii ale unor oameni. Nu aveam libertatea să decid singur, hotăram de comun acord cu conducerea, deși știam că dacă lucrurile mergeau bine ieșeau șefii în față, iar dacă mergeau prost singurul vinovat eram eu. Până la urmă, am ales să demisionez, să-mi asum eu eșecul, ratarea promovării. Oamenii au metodele lor de a scoate în evidență greșelile altora, nu-și asumă niciodată deciziile pe care le iau. Ei ar fi vrut să impună ideile lor, dar să răspund de rezultate numai eu”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, citat de Monitorul de Cluj.

„U” Cluj se situează pe locul 13 în Liga 2 după 21 de etape desfășurate în acest sezon, cu 25 de puncte, cu patru mai mult decât Concordia Chiajna, ultima clasată pe locurile retrogradabile, și la zece puncte sub Rapid, clasata pe locul 3, acolo unde încheia echipa clujeană campionatul trecut.

„U” Cluj are programată reunirea pe 13 ianuarie, iar în perioada 27 ianuarie – 7 februarie merge în cantonament în Cipru. Echipa condusă acum de Daniel Stanciu și Adrian Falub are ca obiectiv să se mențină în Liga 2 și să își formeze un lot competitiv pentru următorul sezon.

Marius ANGHEL 10 Jan. 2020, 14:53 Diverse
Pe aceeași temă