Ioan Ovidiu Sabău recunoaște că a fost ofertat să preia ”noul FC Brașov”: ”Decizia nu este la mine.” Funcția dublă care i s-a propus

Marius ANGHEL 16 Jun. 2021, 14:03 Liga 2
Ioan Ovidiu Sabău recunoaște că a fost ofertat să preia ”noul FC Brașov”: ”Decizia nu este la mine.” Funcția dublă care i s-a propus

Fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău (53 de ani), ultima dată implicat în fotbal ca manager general la Universitatea Cluj, are o ofertă pe masă de a prelua conducerea clubului Corona Brașov, nou-promovată în Liga 2.

Autoritățile locale vor să transforme Corona în noul FC Brașov, iar Sabău este dorit la conducere de primarul Allen Coliban.

Ioan Ovidiu Sabău, ofertat de primarul Brașovului să vină la noul FC Brașov

Săptămâna trecută, după un protest spontan făcut în fața primăriei de părinți, copii și antrenori de la Centrul de Copii și Juniori al secției de fotbal a CSM Corona Brașov, dar și câțiva jucători de la echipa de seniori, primarul Allen Coliban spunea, printre altele, și că dorește ca noul club care va evolua în Liga 2 să aibă un manager în cel mai scurt timp.

A admis că ”Ioan Ovidiu Sabău este o variantă, dar nu singura”, dar și că ”se poartă discuții cu mai mulți antrenori. Pentru un astfel de proiect avem nevoie de un management de un anumit calibru și care să prezinte și credibilitate.”

Allen Coliban transmitea și că grupele de copii și juniori ale Coronei vor trece la Academia FC Brașov și oferea noi detalii despre proiectul FC Brașov Steagu Renaște, unul care are susținere din partea FRF.

”Vrem să înființăm FC Brașov de la zero și se va face prin cesiune de loc dinspre CSM Corona Brașov către noua structură FC Brașov. În momentul când ies actele sper să putem face cesiunea. Am discutat cu Răzvan Burleanu, Octavian Goga și cu Adrian Stîngaciu. Avem susținerea FRF, acum așteptăm să iasă actele de la Judecătorie. Suntem în grafic! Vrem să investim serios în Academia FC Brașov”, spunea Coliban, citat de Monitorul Expres.

Corona Brașov nu are drept de promovare în Liga 1

Corona Brașov a promovat în această vară în Liga 2, însă clubul este unul de drept public, astfel că nu are drept de accedere în Liga 1, în cazul în care va termina pe una dintre pozițiile fruntașe. În această perioadă, autoritățile locale pun la care înființarea noului FC Brașov, care inițial se va numi FC Brașov Steagu Renaște și care va avea la temelie Asociația Clubul Sportiv Scotch Club.

”Noului FC Brașov” îi va fi cesionat locul în Liga 2 de către Corona Brașov, club detestat de suporterii stegari, însă autoritățile locale speră ca aceștia să fie îmbunați cu clona emblematicului club galben-negru.

Sabău recunoaște oferta primită de la edilul Allen Coliban

Fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău recunoaște că a primit ofertă din partea primarului Brașovului pentru a conduce FC Brașov Steagu Renaște, cea de manager – antrenor, anunță Monitorul Expres.

”Am discutat cu primarul Brașovului despre proiectul fotbalistic de sub Tâmpa. Discuțiile sunt pentru postul de manager – antrenor! Decizia nu este la mine. Sunt multe lucruri de rezolvat și nu este deloc ușor. Eu am experiența unui proiect început de la zero la U Cluj și cred că este destul de complicat”, a spus Sabău pentru sursa citată.

Fostul mijlocaș al naționalei României a plecat în vara lui 2019 de la Universitatea Cluj, după ce s-a ratat pentru prima dată promovarea în Liga 1. A preluat clubul ”studențesc” odată cu începere noului proiect, din Liga a 4-a, și l-a promovat în noi ani în Liga 2. După ratarea accederii în prima ligă, în urma barajului cu FC Hermannstadt, Sabău pleca din cauza luptelor pentru putere de la ”U” Cluj. Nici la Brașov lucrurile nu sunt roz, fotbalul fiind dezbinat de orgolii și interese, astfel că pe Sabău îl aștepată aceleași provocări, dacă va fi numit la conducerea ”noului FC Brașov”.

Ultima echipă pe care Ioan Ovidiu Sabău a antrenat-o a fost ASA Târgu Mureș, în perioada octombrie 2013 – martie 2014. În cariera sa a mai condus ”U” Cluj, Gaz Metan Mediaș, Gloria Bistrița, Poli Timișoara, FCM Târgu Mureș și Rapid.

I-a propus Sabău lui Florin Prunea să facă echipă?

Oferta primită de Ioan Ovidiu Sabău pare să fie făcută de o perioadă mai îndelungată.

Florin Prunea (52 de ani), fost portar al naționalei României și coleg cu Sabău, dezvăluia la ProSport LIVE, în urmă cu o lună, la mijlocul lunii mai, că a vorbit cu Ioan Ovidiu Sabău, care i-a propus să meargă cu el la o echipă, însă a refuzat să dezvăluie numele acesteia.

”Azi am vorbit cu Neluțu Sabău, că m-a sunat dimineață! Noi mai ținem legătura. A primit și el o ofertă să meargă la un club, nu pot să spun unde, că m-a rugat să nu spun, și m-a întrebat dacă vreau să merg cu el. Nu la Dinamo! Și i-am zis: «Nelu, trebuie să revii și tu în fotbal!». Neluțu Sabău… păi, el să nu aibă loc în fotbalul românesc? Nu mai spun la Cluj! Experiența lui, felului lui de a fi, el ca persoană… și nu are loc în fotbal…”, a spus Florin Prunea, la ProSport LIVE.

E foarte posibil ca echipa care îl oferta pe Sabău, care acesta, la rândul său, îi propunea lui Prunea să meargă împreună, să fie chiar ”noul FC Brașov”.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/protest-in-fata-primariei-brasov-dupa-o-manipulare-dinspre-clubul-corona-sustine-allen-coliban-suntem-experti-in-a-ne-da-la-gioale-si-a-ne-infige-cutite-pe-la-spate-19188794

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-si-liga-suporterilor-stegari-scrisoare-deschisa-catre-primarul-allen-coliban-in-care-se-vorbeste-si-despre-nou-promovata-in-liga-2-corona-19188415

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-prunea-a-fost-la-un-pas-sa-fie-presedintele-clubului-u-cluj-am-si-negociat-am-fost-acolo-de-ce-a-picat-totul-19184807

https://liga2.prosport.ro/liga-3/noul-fc-brasov-va-avea-la-temelie-acs-scotch-club-o-asociatia-la-care-membru-este-si-primarul-allen-coliban-si-corona-clubul-detestat-de-suporterii-stegari-propunerea-a-fost-votata-de-consiliul-lo-19187111

Marius ANGHEL 16 Jun. 2021, 14:03 Liga 2
Pe aceeași temă