Ioan Mărginean și-a format ”piramida” de conducere la FC Brașov! Mugurel Buga e manager sportiv. Cum a ratat ”Limoniu” prima discuție cu primarul Coliban, relația cu Ilie Stan, orgoliile de care se lovește și planurile pentru acest sezon

Adi MARICA 03 Aug. 2021, 11:53 Liga 2
Ioan Mărginean și-a format ”piramida” de conducere la FC Brașov! Mugurel Buga e manager sportiv. Cum a ratat ”Limoniu” prima discuție cu primarul Coliban, relația cu Ilie Stan, orgoliile de care se lovește și planurile pentru acest sezon

Ioan Mărginean a organizat luni, 2 august, prima conferință de presă în calitate de președinte al noului FC Brașov.

Cel poreclit ”Limoniu” a venit mult mai repede la întâlnirea cu jurnaliștii pentru a se asigura că totul este în ordine. A așezat scaunele la ”distanță regulamentară” în timp de pandemie, s-a scuzat că sala nu este dotată cu aer condiționat, dar a precizat că oricum ”aerul condiționat nu face bine”, apoi a invitat jurnaliștii în birourile de la Sala Metrom, unde vor lucra angajații clubului. Nu am avut ce vedea, pentru că birourile erau goale, mobilierul fiind… pe drum.

Mărginean a ratat prima discuție cu primarul Allen Coliban

Mărginean a spus că a ratat prima discuție cu Allen Coliban. Motivul? Nu știa numărul de telefon al primarului Brașovului.

”Nu-i cunoșteam numărul, pentru că veneam cu o săptămână mai repede la Brașov. Prima oară când am fost sunat nu am răspuns. Dacă știam cine mă sună… veneam mai repede cu o săptămână. Am fost sunat de omul numărul 1 din Brașov, Allen Coliban. Mi-a fost propus un proiect, l-am analizat și eu spun că este bine conceput”, a spus Mărginean, citat de Monitorul Expres.

”Eu nu sunt politician, sunt cu oamenii”

Președintele clubului brașovean din Liga 2 a dezvăluit care sunt principalii săi colaboratori din conducerea FC Brașov: Vasile Dochița, Mugurel Buga, Șerban Moraru și Cristi Mățău.

”Ne-am organizat pe segmente: administrativ, sportiv, economic, juridic, marketing. Alături de mine, în conducerea clubului avem un vicepreședinte, Vasile Dochița, care are doar un contract de voluntariat, și Pele Buga, cel care este manager sportiv. Apoi, Șerban Moraru este director sportiv, Cristi Mățău este secretarul general la clubului, Ladislau Oprea este director economic, iar Marius Babeiu este la marketing”, a spus Mărginean.

Dacă Dochița, Buga și Moraru sunt cunoscuți în lumea fotbalului brașovean, despre Mățău se știe doar că vine din curling și că a studiat managementul sportiv în Danemarca.

Mărginean a mai precizat că până la data de 15 august, FC Brașov va aveam și un ofițer de presă.

”Aș vrea să mă analizați, dar să-mi dați și mie răgaz, că nu pot peste noapte să fac minuni. Nu sunt născut omul ăla. Vreau să-mi creez compartimentele, după ce le creez o să vi le prezint, toți șefii de compartimente, toată piramida. Sunt adus aici ca să fiu ca un frate mai mare, și pentru antrenor, și pentru Centrul de copii și juniori”
Ioan Mărginean, la investirea sa ca președinte la FC Brașov

”Orgoliile sunt foarte mari în Brașov”

”Limoniu” își dorește ca FC Brașov să colaboreze cu toate cluburile din orașul Brașov, dar și din județul cu același nume.

Spune că a găsit un Brașov fotbalistic măcinat de orgolii. ”Eu nu sunt politician, nu am carnet de partid, eu sunt cu oamenii și cu sportul. Eu cred că am fost adus la Brașov ca un om neutru. Orgoliile sunt foarte mari în Brașov. Eu cred că suntem pe punctul să tragem o linie, important este să comunicăm. Sper ca proiectul de coloborare pe care l-am propus cluburilor sportive din Brașov, ACS SR Brașov, Kids Tâmpa, dar și celor de la Cetate Râșnov (n.r. – toate trei activează în Liga 3), să fie acceptat”, spune Mărginean, citat de Monitorul Expres.

”Contractul meu îl pot face public”

Un subiect aprins a fost cel al contractelor sportivilor, antrenorilor, dar și a celor din conducerea clubului.

”Avem contracte de prestări servicii sportive care au clauză de confidențialitate. Contractul meu îl pot face public, dar nu al altcuiva din club. Eu am venit la Brașov fără să negociez un euro. Eu pot merge în fața Consiliului Local să le spun consilierilor de ce am fost adus eu aici. Pot face public contractul meu pentru că nu am nimic de ascuns. Bani publici sunt și la handbal și la hochei”, a vorbit președintele echipei brașovene.

Mărginean spune că obiectivul echipei este o clasare cât mai sus. ”Nu caut vinovați după primul meci oficial (n.r. –2-2 pe teren propriu cu Viitorul Pandurii). În trei săptămâni a fost formată această echipă. Am văzut o echipă în prima repriză a meciului cu Viitorul Pandurii, și o altă echipă în partea secundă. Mie îmi dă speranțe că în trei săptămâni vom ști unde ne aflăm. Sunt mulți jucători tineri din ligile inferioare. Obiectivul este să terminăm cât mai sus în Liga a 2-a. Încercăm să mai acoperim două-trei posturi considerate deficitare de către antrenor”, a spus președintele FC Brașov.

Despre colaborarea cu Ilie Stan: ”Suntem bărbați”

În ultima perioadă, se pare că relația dintre Ioan Mărginean și Ilie Stan nu este atât de bună.

”Limoniu” contrazice zvonurile, însă a ținut să aibă ultimul cuvânt: ”Eu sunt numărul 1 în club”.

”Dacă lucrurile erau perfecte, poate nu mi se propunea să vin la Brașov. Relația cu Ilie Stan este una foarte bună, una de colaborare. Eu sunt numărul 1 în club și vă spun că și jucătorii și antrenorii și eu suntem în probe un an. Ilie Stan a semnat un contract pe un sezon, cu opțiune de prelungire. Eu am venit aici să-l ajut. Mi-am asumat numirea lui Ilie Stan atunci când am venit la Brașov, suntem bărbați, mergem înainte. Sunt peste 100 de antrenori care doresc să-i ia locul lui Ilie Stan și 50 de persoane care vor postul meu! Eu știu că Ilie Stan a fost un fotbalist bun, iar ca antrenor a promovat Victoria Brănești din Liga a 4-a până în Liga 1, a antrenat și la Steaua… A avut urcușuri și coborâșuri ca orice antrenor. I s-a dat o șansă într-un proiect nou”, a spus Mărginean despre cel care ultima dată a antrenat la SCM Gloria Buzău, actuala FC Buzău.

Ionuț Mitroi, şeful Centrului de copii şi juniori de la FC Brașov

Mărginean a anunțat numirea lui Ionuț Mitroi în funcția de șef al Centrului de copii şi juniori al FC Brașov. O altă numire este cea a antrenoarei Lucia Ghioc.

”Ionuț Mitroi este șeful Centrului. A venit în echipa noastră și Lucia Ghioc, pe care o cunosc de când era jucătoare în lotul echipei naționale”, a spus Mărginean.

”Suntem opt antrenori (n.r. – Marian Constantinescu, Rareș Forika, Ionuț Mitroi, Vasile Mureșan, Liviu Dîrstar, Lucia Ghioc, Ioan Handrea, Adrian Lancea) la cele 14 grupe. Mai suntem în discuții cu doi foști jucători de la FC Brașov și vrem să-i aducem lângă noi pentru că doresc să îmbrace treningul de antrenor. Grupele mari se vor pregăti la Metrom, iar cele de minifotbal pe terenul sintetic din Parcul Tractorul. Avem peste 200 de copii în acest moment la Centru. La FC Brașov nu se va plăti nicio taxă, nici la grupele de inițiere, nici la cele de performanță. Taxe zero”, a spus Ionuț Mitroi.

Cunoscuta antrenoare brașoveană a recunoscut trecerea la FC Brașov. ”Da, voi merge la FC Brașov. Țin să le mulțumesc suporterilor pentru acești patru ani în care am depășit împreună multe greutăți. I-am simțit mereu alături de mine și de copii. Am luat decizia de a pleca din cauza condițiilor precare de pregătire. Acesta a fost motivul, nimic altceva. Voi rămâne cu inima alături de suporteri. Acum încep o nouă etapă”, a spus Lucia Ghioc.

Lui Mărginean nu-i place pizza?

Chiar dacă echipa a reușit să revină de la 0-2 în meciul cu Viitorul Pandurii, la final, fotbaliștii și antrenorii nu au sărbătorit primul punct în Liga a 2-a. Situația a fost destul de tensionată din cauza neglijenței celor din conducere.

Motivul? Fotbaliștii se așteptau sa primească pizza după joc, însă deși președintele Ioan Mărginean știa de acest lucru încă de sâmbătă, a ”uitat” să facă o comandă, astfel că a stârnit nemulțumirea jucătorilor și antrenorilor, scrie Monitorul Expres.

În schimb, de pizza s-au bucurat doar oaspeții de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Vine George Dragomir

Ilie Stan va primi de astăzi un fotbalist de la Sepsi OSK. Este vorba de atacantul George Dragomir (18 ani), care are 8 meciuri jucate în tricoul covăsnenilor.

Dragomir dorește să joace la Brașov unde va avea mai multe șanse să se impună. Cel mai probabil, Dragomir va juca astăzi în amicalul pe care FC Brașov îl va disputa cu Cetate Olimpic Râșnov.

În amicalul cu râșnovenii, Ilie Stan va miza mai mult pe jucătorii care nu au jucat în meciul cu Viitorul Pandurii.

La antrenamentul de ieri a apărut de nicăieri atacantul Darius Vultur (20 de ani), cel care în sezonul trecut a jucat la Foresta Suceava. Se pare că Vultur nu a fost pe placul antrenorului Ilie Stan, astfel că atacantul nu va fi păstrat în lot.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/brasovul-a-revenit-in-liga-2-cu-o-remiza-spectaculoasa-ilie-stan-explicatii-pentru-cele-patru-inlocuiri-facute-la-pauza-as-fi-schimbat-cu-doua-trei-exceptii-toti-jucatorii-19194103

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-clonelor-fc-brasov-viitorul-pandurii-se-joaca-de-la-ora-1200-pe-tineretului-19193897

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-fazei-a-ii-a-a-cupei-romaniei-editia-2021-2022-printre-cele-76-de-echipe-care-intra-la-joc-sunt-si-cele-cinci-nou-promovate-in-liga-2-steaua-are-meci-in-capitala-19194236

Adi MARICA 03 Aug. 2021, 11:53 Liga 2
Pe aceeași temă