INTERVIU | Alexandru Pantea: ”FC Hermannstadt a fost o alegere bună pentru mine, țintesc promovarea și mă voi ține de cuvânt.” Calificarea la EURO U19, prima mare realizare din cariera sa, dar: ”Îmi doresc mai mult de-atât, mult mai mult”

Ovidiu BOICA 04 Apr. 2022, 11:31 Liga 2

Titularul postului de fundaș dreapta la FC Hermannstadt, Alexandru Pantea, a contribuit, zilele trecute, la calificarea naționalei U19 a României la turneul final al Campionatului European din această vară, din Slovacia. Pantea a înscris din penalty un gol în victoria cu Georgia (5-1) și a făcut un meci bun și cu gazda Turului de Elită, Croația, de asemenea câștigat de ”tricolori” cu 2-1.

În vârstă de 18 ani, Pantea este împrumutat de FC Hermannstadt de la vicecampioana FCSB pentru actualul sezon și nu ar spune ”Nu!” dacă va rămâne și în noul sezon la Sibiu, mai ales dacă echipa va reveni în Liga 1, ceea ce el unul este convins că se va întâmpla.

Alexandru Pantea: ”Îmi iubesc țara și vreau să adun cât mai multe selecții sub tricolor”

Pentru cititorii Liga2.ro, Pantea a vorbit despre prezența sa în naționala lui Adrian Văsîi la Turul de Elită, despre cum se simte la FC Hermannstadt și relația cu suporterii ”alb-roșilor”.

Fundașul se descrie drept ”un jucător cu potențial mare, tehnic și ambițios” și spune despre selecționerul Adrian Văsîi că ”are experiență și dă încredere jucătorilor”.

Ce înseamnă pentru tine această calificare la turneul final al Campionatului European U-19?
Este cea mai mare realizare din carieră, până în momentul de față. Îmi doresc mai mult de-atât, mult mai mult.

Loc ar fi, numai anul acesta ai putea bifa o promovare în Liga 1, cu FC Hermannstadt, asta la nivel de club, iar cu naționala, participarea la turneul final al Europeanului și o eventuală calificare la Campionatul Mondial de anul viitor. Ai participat la acțiuni ale loturilor naționale și înainte de a veni la FC Hermannstadt?
Da, am fost la mai multe acțiuni speciale pe segmentul de copii și juniori, iar asta m-a ajutat să evoluez ca jucător profesionist și să simt căldura tricoului echipei naționale a României. Îmi iubesc țara și vreau să adun cât mai multe selecții sub tricolor, bineînțeles și mai sus, naționala de tineret și apoi cea mare.

Ai jucat în cele două meciuri câștigate la Turul de Elită din Croația, cu Georgia și reprezentativa țării gazdă. Cum au fost cele două meciuri?
Au fost două meciuri din care am avut de învățat lucruri frumoase și de durată. Învăț mereu să devin mai bun în ceea ce fac pe teren, dar și în afara lui. Am mari așteptări de la carieră și vreau să câștig fiecare luptă în drumul meu.

”Imaginile de după fiecare victorie a noastră vorbesc în numele fiecărui fotbalist și membru al staffului”

Cum l-ai descrie pe selecționerul Adrian Văsîi?
Domnul Adrian Văsîi este unul dintre cei mai buni antrenori, cu o atât de mare experiență, care dă încredere tuturor jucătorilor săi. Știu că este de aici, din Sibiu, și iată că nu întâmplător eu joc acum la echipa fanion a acestui oraș minunat.

Care este cheia acestei performanțe în opinia ta, având în vedere că, la nivel mai mare, mă refer la naționala de seniori, lucrurile nu stau nicicum cum ne-am dori?
Sunt prea tânăr ca să pot face eu o astfel de analiză. Aș putea spune că imaginile de după fiecare victorie a noastră vorbesc în numele fiecărui fotbalist și membru al staffului care au făcut posibilă această performanță, ar putea fi cheia pentru aceste performanță. Am muncit foarte mult și eficient, iar apoi ne-am bucurat de fiecare moment fericit.

Pantea: ”Țintesc promovarea cu FC Hermannstadt și mă voi ține de cuvânt”

Crezi că împrumutul tău la FC Hermannstadt, în acest sezon, a fost un pas înainte pentru tine, având în vedere că aici joci meci de meci?
Da, cu siguranță a fost o alegere bună, pentru că aici, la Sibiu, am jucat meci de meci, iar cu asta am prins experință. Am și declarat după meciul cu Chiajna, de joi seara, pe care l-am câștigat cu 2-1, în play-off, că țintesc promovarea cu FC Hermannstadt și mă voi ține de cuvânt. Voi da totul, voi face tot posibilul să fie așa!

Ți-ai dori să continui și la anul la FC Hermannstadt, mai ales dacă se va promova?
Așa cum am mai spus, momentan îmi doresc promovarea cu FC Hermannstadt. Pentru mine, obiectivul următor este… meciul care urmează, cel mai apropiat, în cazul de față cel cu Petrolul, pe care trebuie să îl câștigăm. Pas cu pas ne vom atinge obiectivul, promovarea în Liga 1. Apoi, ce va fi din vară încolo, vom vedea, mai este timp să ne gândim la așa ceva.

Cu cine te înțelegi cel mai bine din lotul Sibiului?
Cu toți colegii, suntem un grup unit și foarte conectat la fiecare meci în parte.

  • Alexandru Grigoraș Pantea are 20 de meciuri disputate pentru FC Hermannstadt în acest sezon de Liga 2, dintr-un total de 21, în 19 dintre ele fiind titular și în șase fiind înlocuit. În Liga 1 are șapte meciuri, jucate pentru FCSB, patru în ediția 2019-2020 și trei în sezonul 2020-2021.

”Alex Pantea dă 200 la sută pe teren”

Cum ți se pare Sibiul, cum ți se par suporterii de aici?
Sibiul este un oraș frumos, iar suporterii sunt sprijinul nostru pe stadion. O parte dintre ei și pe social-media. Probabil foarte mulți vor sprijini echipa pe stadionul Municipal din Sibiu, atunci când acesta va fi gata. Arată bine arena și de-abia aștept să joc pe ea.

Cum l-ai descrie tu pe jucătorul… Alexandru Pantea?

Alexandru Pantea este un jucător cu potențial mare, tehnic și ambițios. Este un fundaș lateral român, care își iubește și își respectă țara, camarazii din echipă și vrea să câștige fiecare meci. Alex Pantea dă 200 la sută pe teren.

Ai vreun model de jucător, vreun idol?
Da, îl am ca idol pe Hakimi, fundașul dreapta de la Internazionale Milano, fost la Borussia Dortmund.

La nevoie poți evolua și pe alt post?
Da, pot evolua pe orice post este nevoie, mai ales pe părțile laterale ale terenului. Fără niciun de problemă!

Ce mesaj ai pentru cei de aici, de la Sibiu, cei din club și cei din jurul echipei, de la președintele Dani Coman la suporterul de rând?
Mesajul meu este simplu: Sibiul are fotbal prin AFC Hermannstadt! Împreună revenim în Liga 1! Cei care sunt alături de noi, cei din conducere sau din staff, așa să rămână, alături de noi, iar suporterii, să vină în număr și mai mare de-atât alături de noi, de echipă, la stadion.

Ovidiu BOICA 04 Apr. 2022, 11:31 Liga 2
Pe aceeași temă