INIMAGINABIL | Suporteri ai echipei Rapid au agresat și scos din metrou un tânăr asiatic, de teama coronavirusului. Scenele xenofobe s-au petrecut înaintea meciului cu Turris

Marius ANGHEL 26 Feb. 2020, 14:23 Diverse
INIMAGINABIL | Suporteri ai echipei Rapid au agresat și scos din metrou un tânăr asiatic, de teama coronavirusului.** Scenele xenofobe s-au petrecut înaintea meciului cu Turris

Scene incredibile s-au petrecut marți după-amiază, la București, la metrou, cu fani ai echipei Rapid în prim-plan. Suporteri ai echipei giuleștene care se îndreptau spre meciul de la Voluntari dintre Rapid și Turris Oltul (scor 0-0) au bruscat, lovit, scuipat și dat afară din metrou un tânăr asiatic prezent în mijlocul de transport în care se aflau și ei, de teama coronavirusului COVIT-19, anunță Mediafax.

În drumul lor spre Pipera, acolo de unde urmau să ia alt mijloc de transport pentru a ajunge la Voluntari, la stadionul „Anghel Iordănescu”, unde, de la ora 19:00, s-a disputat meciul Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele, din cadrul etapei a 22-a a Ligii 2, mai mulți suporteri ai echipei giuleștene au agresat un tânăr asiatic, pe care „l-au acuzat că este responsabil de răspândirea noului coronavirus”, a notat sursa specificată mai sus.

Se pare că ultrașii cu atitudine xenofobă l-au lovit, l-au împins și l-au scuipat pe tânăr și, ulterior, l-au dat jos din mijlocul de transport în comun. „L-au bruscat, l-au împins, iar unii l-au și scuipat înainte să-l dea jos din metrou. Era un tânăr cu origini asiatice, care a fost dat afară din metrou la stația Aurel Vlaicu”, a povestit un martor.

Incidente au avut loc și la meci. A fost nevoie de intervenția jandarmilor

Nici pe stadion lucrurile nu au fost tocmai civilizate. Suporterii echipei Rapid și-au ieșit din minți atunci când Ionuț Voicu a fost eliminat în minutul 45+2 pentru o intrare dură asupra lui Haită. Spectatorii aflați în apropierea locului în care a avut loc faultul au aruncat cu tot felul de obiecte pe care le-au avut la îndemână înspre arbitru și jucătorii echipei adverse.

În plus, la pauza jocului, jandarmii au fost nevoiți să pătrundă pe suprafața de joc, pentru a bloca incidente grave, după ce fani din galerie au pătruns pe gazon.

Mai mult, antrenorul echipei Turris, Erik Lincar, a acuzat la finalul partidei că a fost lovit din tribuna din spatele băncilor de rezerve cu monezi și chiar a fost scuipat.

Rapid și Turris Oltul Turnu Măgurele au încheiat meciul la egalitate, scor 0-0. Rapid e pe locul 3, iar echipa teleormăneană e pe poziția a 6-a.

Marius ANGHEL 26 Feb. 2020, 14:23 Diverse
Pe aceeași temă