Incredibil! Claudiu Niculescu nu și-a însoțit echipa la meciul din Cupa României pentru a fi prezent la un amical cu un adversar din Liga 4!?

Narcis POHOAȚĂ 30 Sep. 2022, 22:40 Liga 2
Incredibil! Claudiu Niculescu nu și-a însoțit echipa la meciul din Cupa României pentru a fi prezent la un amical cu un adversar din Liga 4!?

Politehnica Iași a organizat, vineri, o conferință de presă în care antrenorul Claudiu Niculescu și jucătorul Tudor Telcean au prefațat meciul de sâmbătă, cu Minaur Baia Mare, din etapa a 8-a a Ligii 2.

Firesc, antrenorul Iașiului s-a referit și la absența sa de la meciul din Cupa României cu CSC Dumbrăvița și a încercat să ofere explicații. Iar acestea au fost incredibile și pun într-o lumină și mai proastă decizia sa de a nu face deplasarea în județul Timiș alături de elevii săi.

Claudiu Niculescu nu a mers la meciul de Cupă cu Dumbrăvița pentru a fi prezent la un amical cu o echipă din Liga 4!?

Niculescu a preferat să stea acasă și să organizeze un amical cu titularii, în compania unei echipe din Liga a 4-a, decât să meargă la un meci oficial cu un adversar chiar din Liga 2!

”Eu sunt un om foarte asumat, nu fug de responsabilități niciodată. Dacă s-a pierdut meciul, ok, vinovatul principal este antrenorul. Și e normal să fie așa. Chiar dacă am fost criticat, spun eu pe nedrept, nu ați cunoscut situația. Și voi explica acum. Din momentul când s-a tras la sorți și am aflat când se joacă meciul de Cupă, ni s-a dat peste cap tot programul. Duminică aveam programat un meci amical cu FC Botoșani. Având în vedere că jucam marți, am încercat să mutăm amicalul sâmbătă, pentru că era un joc foarte util pentru noi, ne ajuta foarte mult. Din păcate, a căzut acel meci și am încercat să luăm altul, cu o echipă de Liga a 3-a sau a 4-a. A rămas pe marți cu o echipă de Liga a 4-a. Am căutat o modalitate de transport la Timișoara, care să ne facă să mergem să câștigăm meciul și să ne întoarcem cu prospețime acasă. Nu s-a găsit nicio modalitate de transport. De aceea am decis ca echipa să plece cu două zile înainte. Un drum dintr-o bucată dura peste 14 ore. Nu mă îngrijorează dusul, ci întorsul, pentru că la trei zile distanță aveam un meci foarte important. Acestea au fost considerentele pentru care s-a luat această hotărâre. Eu sunt un simplu angajat la Poli și am un obiectiv clar, să duc Iașiul acolo unde îi este locul. Pur și simplu nu am avut altă variantă, ar fi însemnat ca de duminică să nu mă mai văd cu echipa până joi”, a explicat Niculescu, deși putea găsi un bilet de avion pentru a face deplasarea la Timișoara, dus-întors, în 24 de ore. Doar pentru el, dacă ar fi vrut să fie alături de titulari, la Iași, în cel mai scurt timp.

”Am luat decizia împreună cu stafful și cu conducerea”

Buzăul a făcut deplasarea la Lipova, în Arad, cu Cristian Pustai cu tot, Baia Mare a mers până la Cernavodă, în Constanța, cu Ciprian Danciu, iar UTA a fost la Suceava cu Ilie Poenaru. Trei exemple de echipe care au jucat în Play-off-ul Cupei României, au avut deplasări lungi și au mers cu tot cu antrenorul principal. În afară de Slatina, care a batjocorit Cupa, Poli Iași a fost singura care a mers fără antrenorul ei principal la meci. Un gest incalificabil pentru o echipă care se respectă și declară prin președintele ei că are ca obiectiv inclusiv Cupa României!

”Nu desconsider absolut deloc această competiție, după cum bine știți am câștigat Cupa atât ca jucător, cât și ca antrenor și era o competiție foarte importantă. Nu am încercat să desconsider absolut deloc competiția, indiferent de ce părere au alții. Am luat decizia împreună cu stafful și cu conducerea și am decis că e cea mai bună variantă. Așa am crezut”, a continuat Niculescu.

Amicalul cu o echipă de județ i-a dat planurile peste cap

Întrebat de ce nu a luat în calcul să plece luni la Dumbrăvița, Niculescu a răspuns că astfel ar fi ratat amicalul stabilit marți, în compania echipei de Liga a 4-a Agronomia.

”Ratam meciul amical de marți, deci faceți diferența între antrenament și meciul amical. Ăsta a fost lucrul care de fapt a încurcat. Meciul amical de marți după amiază. Crezi că mie nu îmi pare rău că echipa a pierdut? În general nu prea regret, dar asta ar fi însemnat să las patru zile echipa aici. Acum contează mai puțin dacă sunt regrete sau nu…”, a mai spus Niculescu.

Niculescu, criticat de către un consilier local. ”Aștept cu interes reacția celor care sunt plătiți regește”

Absența de pe bancă a antrenorului principal a ajuns și la urechile consilierilor locali, organismul care susține financiar clubul. Bogdan Crucianu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local, a taxat gestul lui Niculescu.

”Ca fost membru al galeriei Politehnicii, înțeleg perfect supărarea uriașă a fanilor „alb-albaștri” după rușinoasa noastră eliminare din Cupa României! Mai ales că drumul spre grupele Cupei a fost stopat de o înfrângere suferită în fața formației unei comune! Grav este faptul că eșecul care i-a privat pe ieșeni de posibilitatea de a vedea meciuri cu grupări de top ale țării este consecința modului lipsit de respect și de profesionalism în care a fost pregătită partida de la Dumbrăvița. Din generală, de când sunt fanul lui Poli, nu îmi amintesc să se fi întâmplat vreodată ca un antrenor principal să nu însoțească echipa la un meci oficial! Înfrângerea, care nu are nicio scuză, a generat și pierderi financiare consistente clubului care ar trebui să respecte mult mai mult eforturile ieșenilor, dat fiind că de la bugetul local s-au alocat milioane de euro, două numai în acest an. A te baza doar pe banii publici și a nu face eforturi să obții fonduri din rezultatele sportive este de neacceptat! Grupul consilierilor locali PSD, care a susținut permanent fotbalul ieșean, votul nostru fiind chiar decisiv în momente în care Politehnica risca desființarea, cere public conducerii clubului să ia măsuri urgente pentru ca la echipa-fanion a Iașului să nu mai apară fel de fel de episoade care trădează lipsă de respect față de suporteri și față de banul public.
Aștept cu interes reacția celor care sunt plătiți regește pentru a avea grijă de fondurile și sentimentele ieșenilor și doresc mult succes echipei în partida de sâmbătă, cu Minaur Baia Mare. Hai, Poli! Ieșenii vă vor învingători”, a scris Bogdan Crucianu.

Niculescu crede că niciun meci nu e ușor pentru Poli Iași: ”Minaur Baia Mare este o echipă periculoasă”

Poli Iași a scăpat de adversarii ”grei”, cu pretenții la play-off și va întâlni, cel puțin în următoarea lună, formații aflate în partea a doua a ierarhiei, ori în subsol, între care și două nou-promovate.

Firesc, pe lângă puncte, suporterii și conducerea așteaptă și un joc mai consistent din partea echipei din Copou, asta în condițiile în care Iașiul a dezamăgit până acum prin joc.

Înaintea partidei cu nou-promovata Minaur Baia Mare, antrenorul Claudiu Niculescu a atras atenția că Poli nu va avea niciun meci ușor în acest sezon și a catalogat adversarul de sâmbătă, din etapa a 8-a, ca fiind unul periculos.

”Meciul va fi unul greu, deși părerile sunt altele. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche și să credem că dacă suntem favoriți pe hârtie asta înseamnă că meciul este câștigat dinainte. Din contră, meciul va fi foarte greu, mai ales că oaspeții vin după un rezultat nu foarte bun în campionat (n.r. eșec acasă cu Dumbrăvița), așa că vor veni să dea totul aici. Întâlnim o echipă foarte periculoasă, de aceea trebuie să tratăm meciul cu maximă seriozitate și să ne îndeplinim obiectivul, acela de a câștiga punctele puse în joc”, a declarat Niculescu.

  • De la Iași la Dumbrăvița sunt 634 de kilometri. Claudiu Niculescu a stat ”acasă” pentru un amical în loc să însoțească echipa.
  • De la Baia Mare la Cernavodă sunt 751 de kilomeri. Ciprian Danciu și-a însoțit echipa la acest meci, iar Minaur a câștigat.

Aceeași ironie la adresa jurnaliștilor

Întrebat dacă va juca mai ofensiv în fața unei formații care are a doua cea mai slabă apărare din campionat, Niculescu a izbucnit în râs și a răspuns ironic unei întrebări pertinente legate și de lipsa de eficacitate a echipei sale în prima parte a meciului. Atitudine afișată nu doar acum, ci de la venirea la Iași.

”Doamne, eu când aud asta cu statisticile. Ce spune că nu am marcat în prima repriză? Că nu dau goluri în prima repriză înseamnă că ratează echipa. O pun pe seama ghinionului. O coincidență supărătoare. Lucrăm la antrenamente, dar jocul nu seamănă cu antrenamentul”, a spus Niculescu.

Tudor Telcean: ”Sper ca anul viitor să joc cu Iașiul în Liga 1”

La rândul său, Tudor Telcean nu-și explică motivul pentru care nu a fost lăsat să plece mai devreme de la ”U” Cluj: ”A fost o situație destul de dificilă la Cluj. Nu am intrat deloc în planurile antrenorului, nici nu am fost lăsat să plec de la echipă. Eu nu am ținut să rămân, dar nu mi s-a dat drumul decât în ultima zi. Mergeam la antrenamente, dar făceam separat, cu preparatorul fizic. Nu eram în planurile antrenorului, dar conducerea nu m-a lăsat să plec, probabil pentru că eram un jucător de viitor. A fost o situație destul de complicată, dar mă bucur că am reușit să plec. Nu am avut niciun conflict cu nimeni acolo. Am ales Iașiul pentru că este o echipă foarte serioasă și sper ca anul viitor să fiu alături de Iași în Liga 1”, a declarat Tudor Telcean.

Din informațiile Liga2.ro, Telcean a fost lăsat să plece de ”U” Cluj abia după ce și-a plătit clauza de reziliere, altfel, probabil și acum era la echipa ardeleană.

Poli Iași va juca și pentru Paul!

La conferința de presă a participat și Paul Tănase, un suporter care are nevoie urgentă de o sumă de bani pentru o operație costisitoare și pe care clubul Poli Iași s-a oferit să îl ajute.

Căpitanul din sezonul trecut, Florin Plămadă, i-a oferit lui Paul un tricou cu autografele colegilor săi, iar echipamentul va fi scos la licitație. De asemenea, spectatorii prezenți sâmbătă la meci vor putea dona sume de bani pentru Paul, în niște urne mobile.

”Sper ca Paul să treacă cu bine peste această încercare grea a vieții. Noi te susținem, Paul, și sper ca anul viitor să vii la meciurile noastre, în Liga I! Acestea sunt meciurile importante ale vieții”, a spus la final Claudiu Niculescu.

Meciul dintre Poli Iași și Minaur Baia Mare are loc sâmbătă, de la ora 11:00, în Copou, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2. Moldovenii au 14 puncte și sunt pe locul 4, în timp ce maramureșenii sunt pe locul 13, cu 8 puncte.

https://www.youtube.com/watch?v=mzKDMTGYSf8

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/serie-cruciala-pentru-poli-iasi-echipa-lui-claudiu-niculescu-va-intalni-in-urmatoarele-patru-runde-doar-adversari-din-partea-a-doua-a-clasamentului-19247115

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/opinie-cand-pacalesti-fotbalul-poli-iasi-a-iesit-rusinos-din-cupa-romaniei-dupa-ce-a-tratat-cu-dezinteres-meciul-de-la-dumbravita-antrenorul-claudiu-niculescu-preferand-sa-ramana-acasa-19246857

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-iasi-eliminata-de-csc-dumbravita-din-cupa-romaniei-dupa-ce-a-mers-fara-antrenor-si-mai-multi-titulari-in-banat-secundul-cornateanu-explicatii-hilare-19246838

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cum-sa-ti-bati-joc-de-cupa-romaniei-modelul-csm-slatina-19247245

https://liga2.prosport.ro/special/fotbalistii-politehnicii-iasi-se-implica-intr-o-campanie-umanitara-pentru-a-ajuta-financiar-un-suporter-bolnav-de-cancer-19246285

Narcis POHOAȚĂ 30 Sep. 2022, 22:40 Liga 2
Pe aceeași temă