Restanța Unirea Slobozia – CSM Slatina nu se mai dispută și va fi decisă la ”masa verde”! Regulamentul FRF produce o a doua victimă, după Aerostar

Marius ANGHEL 17 Nov. 2020, 23:30 Liga 2
Restanța Unirea Slobozia - CSM Slatina nu se mai dispută și va fi decisă la ”masa verde”! Regulamentul FRF produce o a doua victimă, după Aerostar

Regulamentul cu hibe făcut de FRF pentru competițiile din această perioadă de pandemie va lovi în plin încă o echipă de Liga 2. După jocul Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pierdut la ”masa verde” de trupa moldoveană, deși adversara a fost la fel de ”vinovată”, încă un meci restanță nu va avea loc la reprogramare și va fi decis de Comisia de Disciplină și Etică a FRF. E vorba de partida Unirea Slobozia – CSM Slatina, reprogramată pentru miercuri, 18 noiembrie, de la ora 14:00, însă care nu va mai avea loc și va fi pierdută cu 3-0 de echipa ialomițeană.

Se ajunge în această situație, deoarece un meci amânat din cauza COVID-19 poate fi reprogramat o singură dată, în cazul nedisputării la reprogramare urmând a fi decis la ”masa verde” împotriva echipei din cauza problemelor căreia s-a amânat prima dată.

Unirea Slobozia nu a putut juca la data programării inițiale a partidei cu CSM Slatina din cauza focarului de COVID-19, iar la Recea a mers cu 15 jucători

Inițial, meciul de la Slobozia trebuia să aibă loc la data de 7 noiembrie, de la ora 11:00, însă Unirea a fost lovită dur de COVID-19 înaintea partidei, iar clubul a anunțat că, din cauza faptului că are 15 cazuri pozitive și intră în izolare, e în imposibilitate de a juca și a solicitat către FRF amânarea întâlnirii. Lucru care s-a și întâmplat a doua zi.

Între timp, cei rămași negativi în cadrul clubului Unirea au ieșit din izolare, iar echipa a respectat regulamentul, nu s-a dat lovită, fiindcă avea cel puțin 13 jucători disponibili, și s-a prezentat la meciul din deplasare de la Fotbal Comuna Recea, weekendul trecut.

Lipsită de mulți dintre titulari, ajunsă în Maramureș cu un lot din 15 jucători, dintre care nu mai puțin de șase fiind născuți în 2000 și 2002, trupa antrenată de Costea Enache a pierdut cu 2-0 la Recea.

CSM Slatina ar avea trei cazuri de COVID-19 și nu poate juca!?

La patru zile distanță era pregătită de un nou meci, restanța cu CSM Slatina, în ciuda faptului că orașul Slobozia se află în carantină din cauza cazurilor numeroase de COVID-19.

Numai că, surpriză, adversara nu se va prezenta la meci, anunțând federația că fix înaintea acestui joc are cazuri de COVID-19 și nu poate evolua.

Întâmplător sau nu, regulamentul îi este favorabil și va câștiga la ”masa verde” partida cu Unirea Slobozia, deși e la fel de vinovată ca trupa ialomițeană, din cauza căreia nu s-a putut disputa partida la prima programare.

Slatina ar avea trei pozitivi cu COVID-19, ”apăruți subit”, după ce la partida din weekend, cu Metaloglobus, Mihai Ianovschi a avut tot lotul la dispoziție, după cum anunță Info Ialomița. ”Cu trei fotbaliști pozitivi în echipă, formația din Slatina se poate prevala de faptul că ceilalți componenți ai lotului sunt contacți ai celor infectați și că, în aceste condiții, nu se mai poate face deplasarea la Slobozia!”, scris sursa citată.

CSM Slatina, spre deosebire de Unirea Slobozia, care nu s-a ascuns să își spună problemele prin care trece, nu a anunțat nimic oficial despre aceste cazuri de COVID-19 pe care le are în cadrul echipei și nici faptul că a anunțat Departamentul Competiții al FRF că nu poate juca. Nici Unirea nu a anunțat nimic, până la ora publicării articolului, despre faptul că meciul cu Slatina nu se mai joacă deloc.

Restanța Unirea Slobozia – CSM Slatina nu se mai dispută deloc

Confirmarea că sunt probleme și că meciul Unirea Slobozia – CSM Slatina nu se va juca nici la reprogramare și, astfel, va fi pierdut la ”masa verde” de echipa ialomițeană, fiindcă din cauza ei s-a amânat prima dată jocul, apare pe site-ul FRF și CCA, unde partida restanță de mâine e anunțată că nu va avea loc.

Unirea Slobozia va pierde la ”masa verde”, cu 3-0, meciul cu CSM Slatina, în timp ce oltenii vor câștiga, asta cu toate că sunt la fel de vinovați ca ialomițenii. Așa a considerat FRF că e corect!

Ce spune regulamentul în cazul nedisputării unui meci reprogramat din cauza problemelor cu COVID-19

”În situația în care unul sau mai mulți jucători sau oficiali ai unui club sunt testați pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfășura conform programării inițiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:
-Clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (din care cel puțin un portar)
-Clubul poate prezenta cu cel puțin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator.
În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condițiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile.
În situația în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 1 și Liga 2 și tur/retur pentru Liga 3), vor exista partide restante și nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3.
Dacă jocul nu s-a disputat inițial din motive care țin de ambele echipe și nici nu se poate desfășura la data reprogramată, atunci ambele echipe pierd jocul cu 3-0, fără a se adăuga vreun punct în clasament pentru cele două cluburi.
Dacă la data reprogramării, jocul nu poate fi disputat, indiferent din ce cauză (inclusiv dacă nu se poate desfășura din cauza echipei adverse), echipa care a cauzat reprogramarea va pierde jocul cu 3-0.
Aceeași prevedere se va aplica și la finalul Play-off-ului / Play-out-ului.
Prin excepție, partidele din Cupa României și jocurile de baraj nu se pot reprograma” se precizează la articolul ”Principiile de desfășurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/21, adaptate contextului pandemiei”, stabilit de FRF, pe data de 18 august 2020.

Aerostar Bacău e prima victimă a regulamentului făcut de FRF

Restanța Unirea Slobozia – CSM Slatina, din etapa a 11-a a Ligii 2, este al doilea caz în eșalonul secund când un joc reprogramat nu are loc.

Primul a fost Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu, amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la Aerostar, iar la reprogramare nu s-a disputat din cauza problemelor cu coronavirusul de la Viitorul Pandurii.

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a pus în aplicare regulamentul și a sancționat cu înfrângere la ”masa verde” echipa din Bacău.

Conducătorii clubului Aerostar au făcut recurs și speră ca meciul cu gorjenii să fie reprogramat, deoarece spun că regulamentul este prost făcut, lucru recunoscut la Casa Fotbalului chiar și de către federali.

”Trebuie să tragem un semnal consistent de alarmă, cu privire la regulamentul față de reprogramarea meciurilor, în situația echipelor cu probleme. Încercăm să găsim o urmă de logică, în tot ceea ce se întâmplă. Vreau să trag un semnal de alarmă față de toate echipele din campionat. Noi, deocamdată, suntem prima victimă a unui regulament care nu are logică.
Dacă am pățit noi cu Viitorul Târgu Jiu, se poate întâmpla la oricine. Noi când vom avea 13 jucători valizi, vom intra pe teren și ne vom apăra șansele, dar e situație de precedent și trebuie să facem ceva în așa fel încât la sfârșitul campionatului, când se trage linie, să fim pe merit pe locul 8 sau pe locul 15. Clasamentul să fie făcut pe teren, nu făcut de DSP-uri.
Trebuie să găsim o modalitate, să găsim o logică. Noi am fost bolnavi, am reprogramat meciul, la reprogramare ei au fost bolnavi, iar noi am pierdut meciul cu 3-0. Nu știu unde este logica. Sper ca la sfârșitul campionatului latura sportivă să primeze”, a spus managerul sportiv al Aerostarului, Gabriel Voicu.

”Așteptăm cu toată încrederea ca federația să judece în mod corect recursul pe care noi l-am depus în cazul jocului cu Viitorul Pandurii.
Corect ar fi ca meciul să se joace pe teren, astfel încât fair-play-ului să triumfe. Vedem peste tot la meciuri naționale și internaționale bannere cu «no racism» și «fair-play». Haideți să punem aceste lucruri și în aplicare tocmai ca acestea să nu rămână doar vorbe goale. Vrem ca meciul cu Viitorul Pandurii să se decidă pe teren”, a declarat și Daniel Munteanu, antrenorul Aerostarului.

Se poate și cu a doua reprogramare! CSM Reșița – Concordia Chiajna a fost mutat cu 24 de ore mai târziu

Un alt lucru este însă și mai interesant.

Săptămâna trecută, meciul restant dintre CSM Reșița și Concordia Chiajna nu a avut loc în ziua de miercuri, cum a fost reprogramat de FRF, ci a doua zi, după 24 de ore, joi.

Jocul de la Reșița era reprogramat inițial să se dispute miercuri, 11 noiembrie, de la ora 14:00, însă ilfovenii n-au avut acordul DSP Ilfov să facă deplasarea, din cauza unor posibile infectări cu noul coronavirus în lot. FRF, prin Departamentul Competiții, a decis mutarea jocului pentru a doua zi, joi, 12 noiembrie, de la ora 14:00, în ciuda faptului că regulamentul interzice o a doua reprogramare a unei partide care nu se poate disputa din cauza cazurilor de COVID-19 sau a lipsei dreptului de joc oferit de DSP. Pe larg, despre acest caz, puteți citi AICI.

Regulamentul din această perioadă de pandemie, aplicat chiar la un alt joc din Liga 2, Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii, dar și la alte trei partide din Liga 3 care nu s-au putut desfășura nici la reprogramare, spune că în cazul unui meci care nu are loc nici la reprogramare, indiferent de cine este vinovat, este pierdut la ”masa verde” de formația din cauza căreia s-a amânat prima dată jocul, deoarece un meci poate fi mutat o singură dată în alt interval de timp. În această situație, CSM Reșița pierdea cu Concordia cu 3-0.

Însă, Departamentul Competiții, condus de Felix Grigore, a interpretat cum a dorit el, de această dată, regulamentul și a decis reprogramarea partidei de la Reșița pentru a doua oară, cum la jocul restant Aerostar – Viitorul Pandurii nu s-a putut. Această acțiune a fost considerată ca o mutare a meciului, nu reprogramare.

CSM Reșița și Concordia Chiajna au jucat apoi joi, după ce ilfovenii nu se antrenaseră în precedentele trei zile, fiindcă au fost izolați până la aflarea rezultatelor COVID-19, iar gazdele s-au impus cu 1-0. Concordia a contestat însă decizia reprogramării cu 24 de ore a meciului și în cazul în care hotărârea Departamentului Competiții al FRF nu a fost regulamentară, atunci va câștiga la ”masa verde” jocul cu Reșița.

Departamentul Competiții al FRF a suspectat Concordia Chiajna că și-a testat și băgaz în izolare expres jucătorii pentru a nu putea face deplasarea la Reșița, a invoca probleme cu COVID-19 și a câștiga la ”masa verde”.

CSM Slatina nu poate fi suspectată în acest moment de același lucru? Meciul de la Slobozia nu poate fi ”mutat” și el pentru a se desfășura pe teren?

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-n-a-scapat-nici-ea-de-covid-19-clubul-ialomitean-are-o-multime-de-cazuri-si-va-solicita-amanarea-urmatorului-meci-din-campionat-19155831

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-castigat-la-masa-verde-partida-cu-aerostar-bacau-desi-a-fost-echipa-din-cauza-careia-nu-s-a-jucat-meciul-la-reprogramare-se-creeaza-un-precedent-peric-19156038

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-contestat-decizia-reprogramarii-cu-24-de-ore-a-meciului-cu-csm-resita-jocul-poate-fi-decis-la-masa-verde-daca-hotararea-depatamentului-competitii-al-frf-nu-a-fos-19157343

Marius ANGHEL 17 Nov. 2020, 23:30 Liga 2
Pe aceeași temă