EXCLUSIV | De la Poli Iași, la Sampdoria! Rareș Bârlădeanu nu a apucat să apere la prima echipă trupei din Copou, dar are oportunitatea unui transfer în Italia. ”Este o șansă unică pentru mine, de mic copil visez să joc la un astfel de club”

Narcis POHOAȚĂ 09 May. 2022, 18:32 Liga 2

Grupele de juniori ale Politehnicii Iași continuă să producă talente, chiar dacă la seniori încă nu se resimte acest lucru. La câteva zile după ce Alexandru Hrib a debutat în Liga a 2-a, la doar 16 ani, un alt junior talentat de la Academia din Copou poate bifa un moment de vis în cariera sa.

Portarul Rareș Bârlădeanu (17 ani), al treilea goalkeeper al lui Poli în partea a doua a acestui sezon de Liga 2, a fost invitat să dea probe de joc la clubul italian Sampdoria.

Tânărul portar al Iașiului încă nu a apucat să debuteze la echipa de seniori din Copou, cu care s-a pregătit în ultimele luni, dar are o șansă imensă de a prinde un contract nesperat la una dintre echipele de tradiție ale Italiei.

Rareș Bârlădeanu, invitat de Sampdoria să dea probe de joc

Rareș a plecat duminică din țară și astăzi va ajunge la Genova, unde în următoarele zile va susține mai multe probe la Sampdoria.

Tânărul portar ieșean a explicat pentru Liga2.ro cum a ajuns la această șansă unică.

”Am primit o invitație de la clubul Sampdoria pentru a merge o săptămână să dau probe la ei. Invitația a fost trimisă și la club, acum o săptămână. Datorită agentului meu, Cătălin Sărmășan, a apărut această oportunitate și sper să o fructific. De când am început colaborarea cu dânsul mi-a spus să mă pregătesc bine, că o să fac acest pas. Fratele meu m-a ajutat foarte mult, a venit la mai multe meciuri de-ale mele de la juniori, m-a filmat, a făcut o selecție cu câteva cadre și cu ajutorul agentului meu am ajuns la această șansă mare”, a declarat Rareș Bârlădeanu.

Acesta vrea să fructifice șansa ivită și să fie păstrat la Sampdoria Primavera: ”Când ajung în Italia voi face vizita medicală, după care voi fi testat la antrenamente și în câteva meciuri amicale ale echipei Sampdoria Primavera. Este o șansă unică pentru mine, ar fi ca un vis împlinit să reușesc. De mic copil visez la acest lucru. Toți copiii când se apucă de fotbal visează să ajungă la cluburi puternice din afară. Acum, că am această oportunitate, o să dau tot ce am mai bun.”

Bârlădeanu a început fotbalul la Hârlău

Rareș Bârlădeanu a început fotbalul la 10 ani, la Hârlău, iar la 14 ani a făcut pasul la Politehnica Iași, unde a fost preluat de antrenorul Adi Cotan. Antrenamentele specifice de portar le-a efectuat la juniori cu Nelu Câmpeanu, iar în ultimele șase luni a lucrat la echipa mare cu Costi Bădan, antrenorul cu portari din stafful lui Costel Enache.

”Domnul Adi Cotan, cu care lucrez de la 14 ani, a fost primul meu antrenor, este unul dintre cei mai apropiați de mine. Chiar m-a încurajat de multe ori și mi-a spus că voi ajunge fotbalist. Sincer, nu am emoții, mă simt din ce în ce mai bine pe plan fotbalistic. M-am pregătit foarte bine de la începutul anului, am lucrat specific cu domnul Nelu Câmpeanu la juniori, iar la echipa mare cu domnul Costi Bădan. Toți antrenorii mei s-au bucurat când au aflat că voi da probe la Sampdoria”, a mai spus Rareș Bârlădeanu pentru Liga2.ro.

Poli Iași ar încasa doar grila de formare

Cum Rareș Bârlădeanu nu are contract de profesionist cu Poli Iași, clubul va încasa de la italieni doar grila de formare, în cazul în care Rareș va rămâne la Sampdoria Primavera.

Bârlădeanu a prins o singură dată lotul la seniorii lui Poli, în finalul sezonului trecut al Ligii 1, în meciul din deplasare cu UTA Arad, când a fost rezerva lui Ianoș Brînză. În această parte a doua a sezonului de Liga 2, meciuri din 2022, portarul care a împlinit 17 ani în data de 15 aprilie a fost al treilea goalkeeper din lot, după Ianoș Brînză și Teodor Axinte, dar nu a prins niciodată banca la un meci.

”Obiectivul nostru este să le oferim tot ce putem copiilor talentați pentru a face pasul spre echipa mare și spre marea performanță. Clubul Sampdoria ne-a trimis o invitație pentru a-l testa pe Rareș Bârlădeanu și noi îl vom lăsa pe copil să meargă în Italia, pentru că poate fi zborul său în carieră. Nu are contract de profesionist deocamdată, fiind junior 2005, pentru că planul nostru era să mai joace un an la juniori, la grupa de tineret, să se antreneze în continuare cu echipa mare și abia apoi, în funcție de evoluțiile lui, i s-ar fi făcut un contract de profesionist. Dar oricum ar fi, ne-am bucura ca un copil format la academia noastră să zboare cât mai sus, la un club important din Italia. Dacă va fi să plece, clubul va încasa o grilă internațională de formare de la clubul italian”, a precizat directorul Academiei Politehnica Iași, Cezar Honceriu.

Narcis POHOAȚĂ 09 May. 2022, 18:32 Liga 2
Pe aceeași temă