Încă un fotbalist român ajunge în Italia. UTA l-a cedat pe Zoran Mitrov la Sassuolo

UTA a mai reușit un transfer pe bani după cele ale lui Dennis Man la FCSB și Adrian Petre la Esbjerg. Echipa arădeană l-a cedat pe mijlocașul stânga Zoran Mitrov (18 ani, împliniți pe 30 ianuarie) la clubul italian Sassuolo, a cărui primă echipă se află clasată pe locul 15 în Serie A.

Jucătorul crescut de LPS Banatul și ajuns la UTA vara trecută, unde a evoluat la echipa U19 a clubului, a semnat, vineri, un contract pe trei ani și jumătate cu Sassuolo. În schimbul său, clubul arădean va primi 15.000 de euro, scrie Sport Arad.

„Încă un jucător român își construiește visul unei cariere în străinătate. Zoran Mitrov a semnat azi un contract cu Sassuolo Calcio și completeaza garnitura fotbaliștilor români de la clubul italian de Serie A. Mult succes, Zoran! Mulțumesc pentru încredere”, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, agentul jucătorului, Cătălin Sărmășan.

Antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint, l-a avut pe Mirov de câteva ori la antrenamentele primei echipe și îl felicită pentru transfer.

„Îl cunosc pe copil, a și participat la câteva dintre antrenamentele echipei mari și nu pot decât să-l felicit, căci a făcut un pas în cariera sa. Până la urmă, acesta și este scopul Academiei UTA, să dea fotbaliști la prima echipă și apoi să dea crească jucători din punct de vedere individual. De aceea, nu ne putem decât bucura când sunt astfel de reușite, căci, într-adevăr, e o reușită și pentru Academia noastră. A apărut Pașcu, a apărut Gavrilă, sunt și alți fotbaliști de la echipa a doua care pot face pasul spre noi și tocmai de aceea am și gândit un sistem de rotire la antrenamentele noastre. Bineînțeles, facem toate astea ținând cont de diferența destul de mare dintre campionatul juniorilor și ceea ce se întâmplă în Liga 2-a și mă refer în special la aspectul fizic”, a comentat, citat de Sport Arad, Laszlo Balint, mutarea lui Mitrov în Italia.

La Sassuolo sunt legitimați alți trei români, Vlad Chiricheș, Iulius Mărginean și Raul Steau, ultimii doi evoluând pentru echipa Primavera.

Pe aceeași temă