OFICIAL | Încă un fotbalist antrenat de Erik Lincar la Turris Oltul a semnat cu ”U” Cluj. Mijlocașul vrea să-i ducă pe ardeleni în Liga 1: ”Acesta e obiectivul meu”

Răzvan STÎNGĂ 30 Jun. 2021, 15:02 Liga 2
OFICIAL | Încă un fotbalist antrenat de Erik Lincar la Turris Oltul a semnat cu ”U” Cluj. Mijlocașul vrea să-i ducă pe ardeleni în Liga 1: ”Acesta e obiectivul meu”

Universitatea Cluj a mai adus un jucător antrenat în trecut de Erik Lincar.

Clubul ardelean a oficializat împrumutul mijlocașului Florian Haită (20 de ani) de la noua echipă Farul Constanța, apărută ca urmare ”fuziunii” dintre Farul Constanța și Viitorul Constanța.

Florian Haită, un alt fost jucător antrenat de Erik Lincar transferat la ”U” Cluj 

În ultima perioadă, Haită s-a pregătit cu fotbaliștii Universității Cluj, dar informațiile împrumutului au fost făcute publice de club, miercuri. Referitor la legătura cu Erik Lincar, Florian Haită a fost antrenat de acesta la Turris Oltul. Mijlocașul a evoluat acolo în perioada iulie 2019 – decembrie 2020.

Inițial, Florian Haită era dat ca împrumutat la Chindia Târgoviște, începând cu 1 iulie, dar iată că, din motive nedezvăluite de vreuna dintre părți, acordul nu s-a concretizat, iar mijlocașul va evolua în Liga 2 sezonul următor.

”FC Universitatea Cluj și-a asigurat serviciile mijlocașului ofensiv Florian Haită. Jucătorul în vârstă de 20 de ani vine sub formă de împrumut de la Farul Constanța.

Noul jucător al Universității Cluj a evoluat la nivel de juniori pentru Academia Sport Team București, după care a ajuns în curtea Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi în 2018.

După un an în care a jucat pentru Viitorul Constanța U19 în Liga Elitelor, Florian Haită a schimbat echipa, ajungând sub formă de împrumut la Turris Turnu Măgurele. La doar 19 ani a devenit om de bază în formația condusă pe atunci de antrenorul Erik Lincar. După un debut foarte solid în fața celor de la FC Argeș, Haită a marcat chiar în al doilea joc, câștigat de Turris cu 4-3 pe terenul celor de la UTA Arad. Pe parcursul sezonului 2019/2020 a bifat 26 de meciuri, în 24 dintre acestea fiind integralist. De asemenea, mijlocașul bucureștean a punctat de patru ori în acea stagiune și a oferit două pase decisive, luptând pentru promovare până în ultima etapă.

A continuat alături de Turris și în sezonul recent încheiat, fiind utilizat de 11 ori în turul campionatului. S-a întors la Viitorul Constanța în a doua parte a anului competițional ca urmare a desfințării echipei Turris Turnu Măgurele. La sfârșitul lunii mai a jucat pentru prima dată în Liga 1 într-un meci cu FC Botoșani. Până la finalul sezonului a strâns opt partide în tricoul constănțenilor”, se arată pe site-ul ardelenilor.

Sezonul trecut, atât pentru Turris Oltul, unde a jucat în prima parte a sezonului, cât și pentru Viitorul Constanța, unde a evoluat în a doua parte a campionatului, Florian Haită a adunat 21 de meciuri. Nu a reușit, însă, să marcheze vreun gol.

Pentru teleormăneni a prins 11 meciuri (653 minute), iar pentru Viitorul a evoluat în 8 jocuri (203 minute). În ediția 2019/2020 de Liga 2 a fost jucător de bază la Turris Oltul, unde a prins 27 de meciuri, toate ca titular (2390 minute), și a înscris 4 goluri.

Florian Haită: ”Îmi doresc și personal și colectiv un singur lucru, promovarea” 

Florian Haită a declarat că a ales să vină la ”U” Cluj pentru că este un club de tradiție, pe care vrea să îl ducă în Liga 1. E convins că îi va fi ușor să se adapteze, întrucât știe tot stafful, după cum a afirmat, dar și pe jucătorii cu care a împărțit vestiarul la Turris Oltul.

Mă simt foarte bine, cunosc întreg stafful și câțiva jucători, și am găsit niște condiții foarte frumoase. Mă bucur să fiu aici. E o echipă de tradiție a fotbalului românesc, o echipă frumoasă și sper să o ducem pe prima scenă a fotbalului românesc.

Mă simt foarte bine, colegii m-au primit foarte bine. Și restul pe care nu-l știam de la fosta mea echipă (n.r. – Turris Oltul). Pot să spun că sunt foarte fericit și că este un grup foarte bun aici.

(N.r. – Cum te-ai descrie ca fotbalist?) Sunt un fotbalist foarte muncitor, îmi place să mă pun în slujba echipei, dar obiectivul meu e să fiu decisiv și să îmi ajut echipa să câștige cât mai multe meciuri.

Îmi doresc și personal și colectiv un singur lucru, promovarea. Îmi doresc să fac și cât mai multe meciuri bune și să îmi ajut echipa. Vreau să muncim foarte mult să promovăm.

(N.r. – Mesaj pentru fani) Îi aștept într-un număr cât mai mare la stadion, cu toții știm că avem o galerie frumoasă și numeroasă și îi aștept să îi facem fericiți și să ne bucurăm toți la sfârșitul campionatului”, a declarat Florian Haită.

Nenumărate transferuri făcute de ”U” Cluj până acum 

”U” Cluj i-a mai adus în această vară pe Cristian Balgiu (SCM Gloria Buzău), Albert Voinea (UTA), Costinel Gugu (”FC U” Craiova), Valentin Alexandru (Dunărea Călărași), Marius Ciobanu-Vanghele (Unirea Slobozia), Dragoș Tescan (UTA), Florinel Mitrea (Chindia Târgoviște), Denis Ispas (”FC U” Craiova), Andrei Blejdea (Dinamo) și Alexandru Gîț (U Craiova 1948 SA).

La capitolul noutăți pentru sezonul următor poate fi trecut și portughezul Sergio Ribeiro, care și-a prelungit în cele din urmă contractul cu ardelenii. Deși plecarea lui era sigură la finalul campionatulului trecut, pentru că înțelegerea îi expira la finalul lui iunie, Ribeiro a fost convins, cu greu, să accepte un nou angajament cu ”U” Cluj.

Foto: FC Universitatea Cluj și Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 
Video:FC Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-a-inceput-procedura-de-intrare-in-insolventa-ce-transmite-clubul-si-mesajul-transant-al-lui-ionel-ganea-fostul-director-tehnic-al-echipei-el-trebuie-tras-la-raspundere-pen-19190807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-fotbalisti-din-liga-2-convocati-in-lotul-romaniei-pentru-jocurile-olimpice-amandoi-sunt-de-la-astra-19190804

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-rada-noul-secund-al-lui-marius-maldarasanu-la-fc-hermannstadt-i-a-luat-locul-lui-marian-botea-care-fusese-prezentat-in-urma-cu-mai-putin-de-o-saptamana-19190801

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 30 Jun. 2021, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă