Valentin Suciu nu vrea sistem play-off / play-out în Liga 2. Antrenorul echipei FK Csikszereda aduce un argument concret și spune când crede că s-ar putea relua campionatul

Valentin Suciu (39 de ani), antrenorul echipei FK Csikszereda, este sceptic cu privire la ideea reluării campionatului Liga 2 în această primăvară. Acesta apreciază că pandemia de coronavirus nu va trece prea curând în România, astfel că nu se pune problema ca fotbalul să se reia la data anunțată în acest moment de FRF, aproximativ la 16 mai.

Suciu nu este de acord cu modul în care eșalonul secund din acest sezon s-ar putea termina, cu sistem play-off / play-out. Aduce un argument simplu, acela că echipa lui a jucat deja împotriva celor mai importante echipe din campionat, atât disputele din meciul tur, cât și pe cele din retur, în timp adversarele formației din Miercurea Ciuc de la retrogradare nu au făcut acest lucru.

„În această situație, văd puține șanse ca Liga 2 să înceapă în această primăvară. Nu cred că poate începe. Nu cred că acest campionat poate fi reluat în aprilie sau mai. Oricând vom începe, pentru noi este cel mai important să câștigăm meciurile rămase.

Nu cred că ar fi corect din punct de vedere sportiv ca Liga 2 să se decidă în sistem play-off / play-out. De exemplu, am jucat de două ori cu UTA și Petrolul, iar adversarii noștri la retrogradare au jucat o singură dată. Dar dacă decizia va fi luată, nu avem ce spune. Vom face tot posibilul să ne menținem în Liga 2″, a declarat antrenorul Valentin Suciu pentru szekelyhon.ro.

Totodată, antrenorul echipei din Miercurea Ciuc e de părere că jucătorii săi vor avea nevoie de cel puțin trei săptămâni de antrenamente pentru a se reacomoda la efort, înainte de a disputa primul meci oficial după această pauză forțată.

În afară de spaniolul Eder Gonzalez, care nu a plecat din România, restul jucătorilor din lot care erau de altă naționalitate au părăsit țara.

FK Csikszereda se află pe loc retrogradabil 

FK Csikszereda e implicată în lupta pentru evitarea retrogradării în acest sezon, primul în Liga 2. Echipa este pe locul 17 în acest moment, retrogradabil, cu 22 de puncte după disputarea a 23 de meciuri în 24 de etape. Prima poziție care asigură salvarea, 15, este ocupată de CSM Reșița, care are 24 de puncte, dar și un meci mai puțin.

Rezultatele înregistrate de FK Csikszereda în acest an:

0-6 cu UTA Arad (acasă)
1-2 cu Dunărea Călărași (deplasare)
1-2 cu Petrolul Ploiești (acasă)

Foto: FK Csikszereda

Pe aceeași temă