Încă o lovitură pentru Pandurii! Clubul riscă să nu mai joace pe noul stadion din Târgu Jiu. Anunțul primarului

Marius ANGHEL 12 Dec. 2019, 18:10 Campionat
Încă o lovitură pentru Pandurii!** Clubul riscă să nu mai joace pe noul stadion din Târgu Jiu. Anunțul primarului

Ultima în clasament la finalul primei părți a sezonului Ligii 2, cu șanse mici de salvare, aproape de faliment, ignorată de asociați, deși aceștia au de virat peste 3 milioane de euro, Pandurii Târgu Jiu primește încă o lovitură în ultimele zile din 2019. Primarul Marcel Romanescu spune că echipa emblemă al orașului Târgu Jiu și al județului Gorj ar putea să nu mai joace pe noul stadion Municipal dacă nu are posibilități financiare.

Marcel Romanescu spune că, după încheierea contractului de comodat, în luna martie 2020, Pandurii va mai putea disputa meciuri pe noul stadion din Târgu Jiu doar „dacă va găsi soluții financiare”. Clubul gorjean este într-o situație disperată și din punct de vedere financiar, nu numai sportiv, după ce nu și-a plătit jucătorii, iar Tribunalul Gorj i-a declarat falimentul și executarea, însă, pentru moment, decizia a fost suspendată de Curtea de Apel Craiova.

„La sfârșitul lunii martie expiră acel contract de comodat cu Pandurii Târgu Jiu, așa cum îmi spun juriștii primăriei, și, din acel moment, suntem în deplină posesie și admininstrate a bazei sportive fără să mai fim condiționați de o anumită relație pe care o avem cu clubul Pandurii. Eu sper în continuare, dacă se vor găsi soluții financiare, ca și clubul Pandurii să folosească această arenă sportivă”, a spus primarul Romanescu la Radio Târgu Jiu.

Actualul gazon de pe stadion din Târgu Jiu este o investiție făcută de clubul Pandurii de pe vremea vechii arene. Pe timpul lucrărilor, acesta a fost protejat, iar acum, odată cu inaugurarea noului stadion, a fost repus în folosință.

După mulți ani de așteptare a finalizării noului stadion din Târgu Jiu, Pandurii a apucat să joace pe noua arenă trei meciuri: 0-1 cu „U” Cluj, 0-0 cu Concordia Chiajna și 0-1 cu Turris Oltul. Dacă va reuși să supraviețuiască în această iarnă și nu i se va declara falimentul, Pandurii are programate până la finalul lunii martie trei meciuri pe stadionul Municipal, cu CSM Reșița, Argeș și Metaloglobus. În ultimii ani, clubul gorjean a jucat „acasă” la Drobeta Turnu Severin, la Motru sau pe terenul sintetic din Complexul Municipal din Târgu Jiu.

Pe noul stadion din Târgu Jiu joacă „acasă”, în acest moment, și echipele Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fostă ACS Șirineasa, fostă ACS Energeticianul, și U Craiova 1948 SA.

Marius ANGHEL 12 Dec. 2019, 18:10 Campionat
Pe aceeași temă