Alin Minteuan s-a despărțit de CSM Reșița: ”Era nevoie de un declic. A fost singura soluție, fiindcă nu poți să aduci alți jucători în acest moment!” Călin Cheregi se va ocupa de echipă

Mircea OGLINDOIU 23 Mar. 2021, 09:57 Liga 2
Alin Minteuan s-a despărțit de CSM Reșița: ”Era nevoie de un declic. A fost singura soluție, fiindcă nu poți să aduci alți jucători în acest moment!” Călin Cheregi se va ocupa de echipă

Eșecul umilitor din Maramureș, scor 0-6, etapa trecută, cu Fotbal Comuna Recea, i-a fost fatal antrenorului de la CSM Reșița, Alin Minteuan (44 de ani).

Sosit în Banat la începutul lunii noiembrie a anului trecut, fostul antrenor de la CFR Cluj a stat doar 11 jocuri pe banca echipei din Valea Domanului, având un bilant de 3 victorii, 2 egaluri și 6 eșecuri, golaveraj 7-15!

Alin Minteuan și CSM Reșița și-au încheiat colaborarea

A debutat la CSM Reșița în meciul de la Mioveni, scor 0-1, în primul joc din 2021 a pierdut cu 2-0 la Miercurea Ciuc, iar ultima sa partidă a fost sâmbăta trecută, scor 0-6 la Fotbal Comuna Recea, rezultat în urma căruia a decis să rezilieze contractul cu echipa din Valea Domanului.

Practic, în acest an a adunat un singur punct, scor 1-1, pe teren propriu, în urmă cu două runde, cu CSM Slatina.

”CSM Reșița și antrenorul echipei, Alin Minteuan au reziliat de comun acord contractul. Pe această cale dorim să îi mulțumim pentru aportul adus în Valea Domanului în această perioadă și îi dorim mult succes mai departe.
De pregătirea echipei se va ocupa Călin Cheregi ajutat de Sergiu Coc”, a anunțat CSM Reșița pe pagina sa de Facebook.

Alin Minteuan: ”Am mai spus că trebuie o schimbare, era clar că nu poți să aduci alți jucători în acest moment!”

Mintenuan a dat vina pe campania de achiziții din iarnă, una modestă în opinia tehnicianul.

”Problemele au început la începutul acestui miniretur și nu ne-am revenit nicicum după meciul cu Csikszereda. Era nevoie de un declic care nu a mai venit, pentru ca Reșița să revină măcar acolo unde a fost când mai aveam speranțe la un loc fruntaș. Am mai spus că trebuie o schimbare, era clar că nu poți să aduci alți jucători în acest moment! În iarnă trebuiau aduși cinci jucători foarte buni, nu mai mult și nu s-a reușit acest lucru. Mi-aș fi dorit mult mai mult, nu mă încălzește cu nimic faptul că am adus cele mai multe puncte din acest campionat, pentru că trebuiau aduse mult mai multe. Dacă mai punem și faptul că la Mioveni am pierdut cu 1-0 dintr-un penalty inventat, atunci avem vederea de ansamblu că lucrurile mergeau anul trecut în direcția bună! La reluarea campionatului, echipa nu a putut să depășească pasa proastă de după meciul de la Miercurea Ciuc și consecințele s-au văzut! A fost singura soluție, am discutat și cu conducătorii și am luat această decizie”, a declarat Minteuan la despărțirea de CSM Reșița, citat de Gazeta de Caraș-Severin.

Decizia de a pleca de la echipă era anunțată încă de la finalul meciului de la Recea: ”Probabil va trebui făcută o schimbare, clar că jucători nu poți să aduci în acest moment deci probabil va fi o singură soluție.”

  • Tot după etapa a 20-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular, Dinu Todoran și Viorel Moldovan și-au dat demisiile de la CSM Slatina, respectiv Petrolul Ploiești.

Minteuan lasă Reșița pe locul 17 în Liga 2, cu mari emoții la retrogradare

Alin Minteauan a lăsat CSM Reșița pe locul 17 din 20, cu doar 19 puncte acumulate în 18 meciuri, fiind la egalitate cu Unirea Slobozia, care are un golaveraj superior!

Pe lângă rezultatele modeste din acest început de an, antrenorul n-a știut să gestioneze nici relația cu mass-media, de multe ori refuzând să ofere declarații la finalul meciurilor pierdute!

Etapa viitoare, CSM Reșița va juca, pe stadionul ”Mircea Chivu”, cu ”FC U” Craiova. Partida din ultima etapă a sezonului regular este programată duminică, de la ora 15:00.

  • Rezultatele înregistrate de CSM Reșița cu Alin Minteuan antrenor: 0-1 cu CS Mioveni (deplasare), 1-0 cu Concordia Chiajna (acasă), 2-1 cu ”U” Cluj (acasă), 0-1 cu Farul Constanța (deplasare), 0-0 cu Rapid (deplasare), 2-0 cu Ripensia (acasă), 0-2 cu FK Csikszereda (deplasare), 0-1 cu Dunărea Călărași (acasă), 1-2 cu Viitorul Pandurii (deplasare), 1-1 cu CSM Reșița (acasă) și 0-6 cu Fotbal Comuna Recea (deplasare).

Călin Cheregi se ocupă, mai departe, de CSM Reșița

În acest sezon, CSM Reșița a fost condusă de antrenorii: Alexandru Pelici (et. 1-8), Călin Cheregi (9) și Alin Minteuan (10-20).

Călin Cheregi, antrenorul secund inclusiv din stafful lui Alin Minteuan, adus în Valea Domanului de Pelici, se va ocupa în perioada următoare de pregătirea echipei, alături de Sergiu Coc. Cheregi este și șeful Centrului de Copii și Juniori al clubului.

Cheregi a asigurat interimatul un meci, cel de la Turris Oltul (scor 1-4), al cărui rezultat a fost apoi anulat din cauza abandonului teleormănenilor, după demisia lui Pelici.

Călin Cheregi a fost antrenor principal la FC Bihor Oradea, CS Oșorhei și ultima dată la CSC Sânmartin, în Liga 3, dar a mai colaborat din postura de ”secund” cu Alexandru Pelici și la FC Bihor. A lucrat și la Centrul de Excelență Buzău și apoi la Târgu Mureș.

Foto: Miruna Mihalcea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-minteuan-se-gandeste-sa-si-dea-demisia-de-la-csm-resita-umilinta-cu-fotbal-comuna-recea-poate-fi-echivalentul-ultimului-meci-jucatori-nu-poti-sa-aduci-probabil-va-fi-o-singura-solutie-19175301

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-20-penultima-a-sezonului-regular-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-insa-doar-o-echipa-care-intra-la-joc-mai-are-sanse-la-play-off-19175206

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-a-demisionat-de-la-petrolul-echipa-ploiesteana-mai-are-sanse-minuscule-la-play-off-insa-se-desparte-de-antrenor-19175617

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinu-todoran-a-demisionat-de-la-csm-slatina-dupa-doar-cinci-meciuri-echipa-olteana-se-afunda-spre-liga-3-19175420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-vrea-sa-revina-ca-antrenor-insa-nu-si-mai-doreste-experiente-ca-la-resita-m-am-aruncat-in-trecut-iar-oamenii-n-au-fost-oameni-exclusiv-19175422

Mircea OGLINDOIU 23 Mar. 2021, 09:57 Liga 2
Pe aceeași temă