Încă două branduri emblematice în Liga 2! SSU Poli și FC Brașov Steagul Renaște vor evolua în nou sezon sub numele de Politehnica Timișoara, respectiv FC Brașov. S-a aprobat și trecerea de la Farul la Unirea Constanța

Marius ANGHEL 28 Jul. 2021, 11:31 Liga 2
Încă două branduri emblematice în Liga 2! SSU Poli și FC Brașov Steagul Renaște vor evolua în nou sezon sub numele de Politehnica Timișoara, respectiv FC Brașov. S-a aprobat și trecerea de la Farul la Unirea Constanța

Federația Română de Fotbal, prin Comitetul de Urgență, a aprobat ieri, 27 iulie 2021, însă a anunțat în mod oficial abia a doua zi, în 28 iulie, alte decizii luate privind cluburi din Liga 2.

Este vorba despre Unirea Constanța, SSU Politehnica Timișoara și FC Brașov Steagul Renaște.

AFC Farul Constanța a devenit AFC Unirea Constanța

Federația a aprobat schimbarea denumirii clubului Farul Constanța în Unirea Constanța, ca urmare a modificărilor la conducere produse în această vară. Ciprian Marica și-a luat brandul FC Farul și s-a asociat cu Viitorul Constanța, club din Liga 1 devenit apoi F.C.V. Farul Constanța S.A. și branduit ulterior FC Farul Constanța, denumire pe care a avut-o în ultimii doi ani echipa din Liga 2.

În schimb, echipa din liga secundă a fost cedată de Marica altor finanțatori, care i-au schimbat numele în Unirea Constanța.

Interesant este faptul că FRF a aprobat schimbarea de denumire abia acum, în 27 iulie, în ciuda faptului că la data de 19 iulie aceeași federație utiliza acest nume de Unirea Constanța, neaprobat la acel moment, la tragerea la sorți pentru stabilirea țintarului Ligii 2. O ”scăpare” pe care FRF nu o face prea des, având în vedere că altfel respectă întocmai denumirile cluburilor.

În total, s-a ajuns, astfel, ca în această vară, șapte echipe din Liga 2 să își schimbe denumirea, fie prin cesionarea locului, fie prin rebrănduire, după cum urmează: Clubul Sportiv Comunal 1599 Șelimbăr (ex CS Viitorul Șelimbăr), ACS Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște (ex CSM Corona Brașov), AS Fotbal Club Buzău (ex SCM Gloria Buzău), Asociația Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila (ex ACS Dacia Unirea Brăila), SSU Politehnica Timișoara (ex ACS ASU Politehnica Timișoara), SC FC Ripensia Timișoara (ex ACS Ripensia Timișoara).

În Liga 2 vor juca Politehnica Timișoara și FC Brașov

Tot în ședința de Comitet de Urgență din 27 iulie, Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu și Octavian Goga au aprobat două solicitări importante ale unor cluburi din Liga 2.

Astfel, după ce în Comitetul Executiv din 19 iulie s-a aprobat cesionarea locurilor de la ASU Poli către SSU Poli, societate pe acțiuni, respectiv de la CSM Corona Brașov, club de drept public, către FC Brașov Steagul Renaște, club de drept privat, mai nou, acestea au avut noi solicitări, care au fost acceptate.

SSU Politehnica Timișoara va putea utiliza de acum înainte marca Politehnica Timișoara, mult mai cunoscuta echipă bănățeană, înființată în 1921, în timp ce FC Brașov Steagul Renaște va utiliza marca FC Brașov, alt club istoric din România.

  • Brandul Politehnica Timișoara aparține Universității Politehnica din Timișoara, iar FC Brașov aparține Primăriei Brașov. Alb-violeții au făcut acum demersul de utilizare a mărcii, odată cu trecerea pe S.A., în timp ce la Brașov a avut loc în această vară o întreagă mișcare pentru reînființarea emblematicului club stegar, de către autoritățile locale, însă fără susținerea suporterilor, care vor continua să fie alături de echipa înființată de ei, SR Brașov, activă în Liga 3.
  • În noul sezon de Liga 2 activează și cluburi emblematice în fotbalul românesc precum: Steaua, Petrolul, Ripensia, ”U” Cluj sau Poli Iași.

Comunicatul FRF care include și cele scrise mai sus:

”În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă, compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, hotărăște:

– Aprobă Principiile de desfășurare a competițiilor fotbalistice pentru sezonul 2021 – 2022.

– Aprobă schimbarea denumirii Asociației Fotbal Club Farul Constanța în Asociația Fotbal Club Unirea Constanța.

– Aprobă solicitarea SSU Politehnica Timișoara SA de utilizare a mărcii Politehnica Timișoara în competițiile fotbalistice.

– Aprobă solicitarea Asociației Club Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște de utilizare a mărcii Fotbal Club Brașov în competițiile fotbalistice.

– Aprobă componența nominală a seriilor aferente competiției Liga Elitelor pentru sezonul competițional 2021/2022 la grupele de vârstă U19 și U17.

– Aprobă protocolul de asociere încheiat între Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa și Clubul Sportiv Școlar Târgoviște.

– Aprobă formatul de desfășurare a competiției Cupa României ediția 2021 – 2022.”

Marius ANGHEL 28 Jul. 2021, 11:31 Liga 2
Pe aceeași temă