Ilie Stan vrea să facă schimbări în poartă! Jucătorul ofertat de SCM Gloria Buzău

Ilie Stan vrea să facă schimbări în poartă!** Jucătorul ofertat de SCM Gloria Buzău

În repetate rânduri după înfrângerile înregistrate de SCM Gloria Buzău, antrenorul Ilie Stan și-a îndreptat criticile și către portari. În primele 21 de etape au fost utilizați Dragoș Balauru și Relu Stoian, doi goalkeeperi cu experiență inclusiv la nivelul Ligii 1. Nemulțumit, „Iliesta” va schimba în acest compartiment în această iarnă, iar una dintre noutăți ar putea fi Andrei Dagău (foto) de la Gloria Lunca Teuz Cermei.

Balauru criticat, Stoian lăudat. La statistici, cei doi portari sunt apropiați

Nou-promovata în Liga 2 SCM Gloria Buzău s-a bazat în prima parte a sezonului, pe postul de portar, pe doi jucători experimentați, pe Dragoș Balauru (30 ani) și Relu Stoian (23 ani). A treia variantă a fost tânărul Rareș Șerban (18 ani), care n-a apucat însă să joace deloc.

Cu Balauru în poartă s-au câștigat cinci jocuri, s-a remizat într-unul și s-a pierdut în patru, în zece jocuri încasând 11 goluri. Cu Stoian între buturi, SCM Gloria a înregistrat patru victorii, trei egal și patru înfrângeri, în cele 11 partide încasând 14 goluri.

„Am luat golul de 1-0 dintr-o fază ce, practic, nu anunța nimic. A fost o minge degajată de portarul UTA-ei, iar ceea ce face portarul nostru este incredibil. După o astfel de fază, echipa cade psihic și fizic, fără a mai avea concentrarea dinainte. S-au adunat prea multe greșeli ca să putem rămâne acolo sus. Am pierdut vreo 15 puncte numai din cauza portarului, dar vine iarna, o să vedem. Nu mai aduc cu sufletul jucători, cu trei meciuri în Liga 1. Le dai o șansă, îi reactivezi și ei vin și fac așa greșeli. Dar, învățăm din aceste greșeli”, spunea Ilie Stan după eșecul de la Arad cu UTA, scor 0-3, în care în poartă îl trimitea pe Balauru, dar pe teren folosea jucătorii utilizați foarte puțin până în acel moment.

„Astăzi s-a dovedit că, în momentul în care portarul dă siguranță echipei, atunci vine și rezultatul pozitiv. Noi am avut foarte multe jocuri când am pierdut din cauza greșelilor de portari. În momentul acela, normal că și jucătorii cad și psihic și fizic. Pentru că luăm gol din cauza portarului și atunci e foarte greu să revii în joc”, declara Ilie Stan după jocul cu Dunărea Călărași, câștigat cu 3-1, în care îl folosea în poartă pe Stoian.

Andrei Dagău, ofertat de SCM Gloria Buzău

Pentru partea a doua a sezonului, Ilie Stan caută o variantă de portar Under20, iar cel ofertat este Andrei Dagău, scrie Sport Arad.

Angrenat în competițiile de seniori încă de la 16 ani, Andrei Dagău a crescut an de an între buturile unor echipe ca Cetate Săvârșin, Șoimii Șimand, Național Sebiș, Crișul Chișineu Criș și Gloria Lunca Teuz Cermei. Titular în poarta Cermeiului în turul prezentei ediții de campionat a Ligii 3, fotbalistul Viitorului Arad a atras atenția mai multor cluburi, cea mai aproape de împrumutul arădeanului fiind SCM Gloria Buzău.

„Am mai multe variante pentru Andrei. Împreună cu el o să alegem una dintre ele. Dar, nu este exclus nici să rămână la Cermei până la vară”, a spus, pentru Sport Arad, Giovanni Catanzariti, președintele clubului Viitorul Arad.

Andrei Dagău a început fotbalul la 6 ani la grupa pregătită de Arpad Cserneczky și, apoi, Adrian Petruț, la Atletico Arad. A ajuns la UTA, unde a lucrat cu Francisc Tisza și Costel Bogoșel, iar, specific, cu Dan Țapoș. O accidentare la genunchi l-a scos din circuit, însă Flavius Moisă și Marius Ciubăncan l-au reactivat după ce l-au remarcat la un turneu de sală. Fiind liber de contract, a putut semna cu Viitorul Arad, acolo unde a fost pus din nou pe picioare de Cristian Irimia. În paralel cu competițiile de pe teren mare, Dagău mai face parte și din lotul Under 19 de futsal al Șimandului, angrenat în competiția națională la acest nivel.

SCM Gloria Buzău ocupă la finalul primei părți a sezonului Ligii 2 locul 10, cu 28 de puncte, la șapte puncte sub Rapid, ocupanta poziție 3, care duce la barajul pentru promovare. Trupa buzoiană nu are însă drept de promovare, fiind în situația veche a Argeșului.

Până acum, după încheierea primei părți a sezonului, SCM Gloria Buzău s-a despărțit doar de mijlocașul Alexandru Bourceanu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă