Ilie Stan, pus pe șotii după ce Buzăul a câștigat meciul cu Snagovul prin neprezentarea adversarului. Gluma făcută despre unul dintre jucători și mama sa

Marius ANGHEL 24 Feb. 2020, 14:01 Campionat
Ilie Stan, pus pe șotii după ce Buzăul a câștigat meciul cu Snagovul prin neprezentarea adversarului.** Gluma făcută despre unul dintre jucători și mama sa

SCM Gloria Buzău a câștigat la „masa verde”, cu 3-0, meciul din prima etapă a Ligii 2 din 2020, runda a 22-a a sezonului, după ce Sportul Snagov nu s-a prezentat la partida pe care trebuia să o organizeze. Formația ilfoveană nu mai are jucători, însă refuză să înștiințeze FRF că se retrage din campionat, astfel că e programată în continuare să joace și va fi exclusă după două neprezentări. Aici poți citi motivele.

Cum FRF a programat meciul dintre Sportul Snagov și SCM Gloria Buzău, a delegat arbitri și observatori, echipa antrenată de Ilie Stan a trebuit să răspecte regulamentul și să facă deplasarea de aproape 100 de kilometri până la Ghermănești, la stadionul Voința, acolo unde ar fi trebuit să se joace partida. S-a așteptat un sfert de oră, iar, apoi, brigada de arbitri a pus punct întâlnirii și le-a dat liber celor de la SCM Gloria, Comisia de Disciplină și Etică a FRF urmând să dicteze victorie la „masa verde” pentru buzoieni.

Ilie Stan: „Cel mai bucuros astăzi este Balgiu, pentru că a reușit să o facă bucuroasă pe mama lui”

SCM Gloria Buzău s-a ales, astfel, cu o mini-excursie până la Ghermănești, dar și cu trei puncte în clasament, puncte pe care, de altfel, le vor lua toate echipele din Liga 2 în etapa în care ar fi trebuit o întâlnească pe Sportul Snagov.

Antrenorul Ilie Stan, binedispus în fața microfonului ProTV, a fost pus pe glume, ținta sa fiind unul dintre jucătorii pe care îi are în lot, Cristian Balgiu.

„Noi am respectat regulamentul. Este păcat că nu s-au prezentat. Chiar aveam nevoie de un joc oficial astăzi, pentru că am făcut o pregătire importantă pentru această partea a doua a sezonului care a mai rămas de jucat. Băieții erau pregătiți. Dacă ar fi să fac, așa, un spirit de glumă, cu toate că nu-mi arde de glumă, cel mai bucuros astăzi este Balgiu, pentru că a reușit să o facă bucuroasă pe mama lui. Este ziua ei astăzi și i-a făcut cadou o victorie (n.r. – cu zâmbetul de buze). Deci a fost o victorie muncită, nejucată. Asta e doar o glumă.

Noi ne-am prezentat exact cum trebuia. Am pregătit jocul, noi din punct de vedere tehnic, cei din administrativ s-au ocupat să organizeze această deplasare așa cum trebuie. Nu am mai trăit niciodată așa ceva. Dar ăsta este fotbalul. Ce să facem? Nu este vina noastră. Nouă ne rămâne să ne antrenăm și să așteptăm jocul cu „U” Cluj, unul foarte greu, și sper să câștigăm cele trei puncte care sunt puse în joc.

Cu Snagovul am câștigat cele trei puncte (n.r. – o spune aproape râzând), sunt foarte importante în clasament și atâta tot”, a spus Ilie Stan, ca apoi să le dea liber jucătorilor zilele de sâmbătă și duminică, urmând ca de luni să înceapă pregătirea pentru următorul meci din campionat, cu „U” Cluj.

Jucătorul pe seamă căruia Ilie Stan a glumit este Cristian Balgiu, un mijlocaș de 25 de ani care în acest sezon a evoluat în 16 meciuri pentru echipa buzoiană, în toate ca titular, și a înscris un gol.

Cosmin Tucaliuc: „Nu mi s-a mai întâmplat un asemenea lucru și e urât”

Nici atacantul Cosmin Tucaliuc, care la 19 ani are 20 de meciuri jucate pentru SCM Gloria Buzău în acest sezon de Liga 2, a spus că nu s-a mai confruntat cu o astfel de situație ca cea de la Snagov, în care echipa gazdă să nu se prezinte la joc. „Pentru un fotbal profesionist este anormal, dar, din punctul meu de vedere, este ceva normal în România. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată. E primul meu an la nivel de seniori și am început bine. Nici la nivel de juniori nu mi s-a mai întâmplat un asemenea lucru și e urât. Am făcut o excursie foarte interesantă! Mergem înapoi la Buzău și ne pregătim acum pentru meciul cu „U” Cluj”, a spus Tucaliuc.

Știind că nu va juca meciul cu Sportul Snagov, SCM Gloria Buzău și-a programat cu o zi înainte, vineri, la Râmnicu Sărat, un amical cu Aerostar Bacău, pe care l-a câștigat cu 3-2.

Cu victoria la „masa verde”, SCM Gloria Buzău a acumulat 31 de puncte și a urcat pe locul 9 în Liga 2, fiind la egalitate cu ASU Politehnica și Metaloglobus București. În etapa următoare, a 23-a a sezonului, echipa lui Ilie Stan o va întâlni pe teren propriu pe „U” Cluj (locul 14, 26 puncte), cel mai probabil lunea următoarea.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 Feb. 2020, 14:01 Campionat
Pe aceeași temă