Ilie Stan nu îngroapă securea! A reclamat FC Brașov la FRF după ce primarul nu și-a respectat promisiunea, l-a pus la zid pe ”antrenorul” Ioan Mărginean și recunoaște marea greșeală a proiectului: neasocierea cu echipa suporterilor stegari

Marius ANGHEL 09 Nov. 2021, 17:53 Liga 2
Ilie Stan nu îngroapă securea! A reclamat FC Brașov la FRF după ce primarul nu și-a respectat promisiunea, l-a pus la zid pe ”antrenorul” Ioan Mărginean și recunoaște marea greșeală a proiectului: neasocierea cu echipa suporterilor stegari

Dat afară de la FC Brașov după doar nouă meciuri disputate în campionat, Ilie Stan este în continuare cu ochii pe noul proiect fotbalistic de la Brașov.

Echipa a luat-o și mai rău la vale din punct de vedere sportiv după ce antrenorul buzoian a fost înlăturat, însă clubul are și mari probleme cu jucătorii și antrenorii pe care a refuzat să-i plătească, cei lăsați în aer după cesionarea locului în Liga 2 de la Corona Brașov, va trebui să dea explicații la TAS, și, totodată, va răspunde și în fața comisiilor FRF pentru litigiile cu aceștia, cât și cu cel al lui Ilie Stan.

Ilie Stan și-a reclamat fosta echipă la FRF și își vrea banii promiși

Ilie Stan susține că nu și-a primit banii promiși în momentul în care accepta rezilierea contractului cu FC Brașov, astfel că s-a adresat comisiilor de specialitate din cadrul FRF.

  • După momentul în care președintele Ioan Mărginean decidea ruptura de Stan, antrenorul avea o discuție cu primarul Allen Coliban, cel care a dictat în vară nașterea acestui proiect fotbalistic, și primea promisiunea că își va primi banii ceruți, salariile până la finalul sezonului în curs, pentru a accepta despărțirea.

”Proiectul a fost început de mine şi de primarul Allen Coliban. Doar eu şi jucătorii ştim cum am lucrat în primele luni. Apoi, după ce au ieşit actele, a început lupta pentru funcţii şi au tot venit oameni în club. După umilinţa pe care am trăit-o în momentul în care am fost demis, am mai avut o discuţie cu primarul Allen Coliban. Apoi, nu mi-a mai răspuns. Cu o zi înainte să expire termenul de 15 zile în care clubul trebuia să plătească, le-am trimis mesaje şi lui Coliban, şi lui Bădulescu (n.r. – consilier local PNL, prezentantul primăriei în Comitetul Director al FC Brașov), dar nu am primit nici un răspuns. De aceea a trebuit să mă adresez comisiilor FRF”, a declarat Ilie Stan pentru mytex.ro.

Ioan Mărginean, pus la zid: ”Are altceva de făcut, e şi antrenor. Îi face tactica noului tehnician”

În momentul despărțirii de Ilie Stan, FC Brașov avea două eșecuri consecutive și cu 9 puncte acumulate în nouă etape se afla pe locul 15 în clasamentul Ligii 2. În locul său era numit ca antrenor principal Andrei Șanta, antrenorul de portari din stafful lui Iliesta, fiindcă toți cei contactați au refuzat să preia echipa.

Cu Șanta principal, FC Brașov a înregistrat patru înfrângeri consecutive, ultima chiar ieri, 0-1 la ”U” Cluj. Echipa e pe locul 16, tot cu 9 puncte.

Ilie Stan vorbește în continuare că nu i s-a acordat destul timp pentru a pune totul pe picioare și scoate securea războiului în fața președintelui Ioan Mărginean, cel care a fost instalat în funcție după el și despre care spune că nu este omul potrivit la locul potrivit, cum au mai declarat-o și Marin Barbu sau Ionel Ganea.

”Din păcate, nu a mai fost puţină răbdare. Eu consider că echipa, pe care am încropit-o pe repede înainte, începuse să joace, să arate ceva. Din păcate, după ce am plecat, nu se mai asigură nici măcar vitaminizarea jucătorilor, care nu mai au nici masa de dimineaţă pe care o primeau. Un preşedinte cred că trebuie să se ocupe de lucrurile acestea, dar el are altceva de făcut. Acum îi umileşte pe secunzii mei, pe care i-a trimis să se ocupe de antrenamentele jucătorilor excluşi. El are şi o altă treabă, e şi antrenor. Îi face tactica noului tehnician”, spune Ilie Stan pentru sursa citată.

Șapte jucători excluși din lot, de care au grijă patru membri ai staffului tehnic, dați și ei la o parte

Antrenorii secunzi despre care vorbește Ilie Stan sunt Romeo Surdu și Casian Maghici, însă dat la o parte este și preparatorul fizic

Mytex.ro scrie că jucătorii Bruno Vasiu, Vlad Motroc, Gheorghe Anton, Dragoş Cheleş, Darius Ciopo, Marian Codrea şi Dan Panait nu mai intră în vederile primei echipe a Brașovului, iar Marian Constantinescu (team-manager), Romeo Surdu, Casian Maghici (secunzi) şi Florin Drăghici (preparator fizic) au fost delegaţi, conform unui act intern semnat de Andrei Şanta, să efectueze antrenamente cu cei excluși din lot.

În locul lui Florin Drăghici, la prima echipă a fost adus ca preparator fizic Cătălin Voicu, fost la Corona și inițial aflat și el printre cei care își depuseseră litigiu împotriva FC Brașov.

Stan recunoaște că neasocierea cu SR Brașov, echipa suporterilor, este un eșec al proiectului FC Brașov

Acum, din exterior, Ilie Stan pune degetul pe rana noului proiect fotbalistic de la Brașov, început chiar cu el la timonă, sub atenta supraveghere a primarului Allen Coliban. Antrenorul spune că ar fi trebuit să se ajungă la un acord cu SR Brașov, clubul suporterilor stegari, prezent în Liga 3, pentru ca noua echipă să aibă și susținerea fanilor.

Calul ”Iliesta” se bucură că a părăsit ”căruța” FC Brașov, fosta ACS FC Brașov Steagul Renaște, apărută pe temelia ACS Scotch Club, căruia municipalitate i-a cedat brandul mult iubit de suporterii stegari în urma cesionării locului în Liga 2 de la nou-promovata CSM Corona Brașov.

”Până la urmă, mă bucur că am plecat. Cu astfel oameni nu se poate lucra. O altă greşeală a fost cu SR. Eu am vrut şi le-am spus că trebuie să se înţeleagă cu SR. Cum era dacă trăgeam toţi la aceeaşi căruţă? Cum era dacă echipa asta avea sprijinul fanilor. Meciul din Cupa României a fost câştigat de suporteri (n.r. – FC Brașov a fost eliminată din Cupa României chiar de SR Brașov, printr-un gol marcat de portar din lovitură liberă). Cu Steaua, acasă, tot fanii lor au avut o importanţă mare. Cum era dacă aveam şi noi suporterii aproape? Dacă se va schimba ceva şi vor veni oameni care chiar vor să facă treabă, echipa asta poate avea un viitor”, a mai spus Ilie Stan.

Foto: Bogdan Bălaș (Sport Pictures) și Alex Nicodim (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/haita-readuce-u-cluj-pe-locul-2-fc-brasov-o-incaseaza-si-pe-cluj-arena-si-a-ramas-pentru-urmatoarele-meciuri-fara-antrenorul-santa-si-portarul-mutu-19209358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-negrean-e-increzator-ca-fc-brasov-va-iesit-din-criza-timpul-le-va-rezolva-pe-toate-mijlocasul-nu-si-a-incurcat-fosta-echipa-si-a-avut-un-regret-la-revenirea-pe-cluj-arena-19209413

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-procesul-la-tas-pentru-fc-brasov-dupa-ce-n-a-respectat-conditiile-cesionarii-si-a-lasat-in-aer-jucatorii-si-antrenorii-de-la-corona-19208680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-a-plecat-de-la-fc-brasov-dupa-o-discutie-cu-primarul-coliban-pot-spune-ca-am-ramas-in-relatii-foarte-bune-antrenorul-care-asigura-interimatul-si-sagetile-19204461

Marius ANGHEL 09 Nov. 2021, 17:53 Liga 2
Pe aceeași temă