Ilie Stan abia așteaptă să debuteze în Liga 2 cu FC Brașov: ”Jucătorii sunt pregătiți de sacrificiu, să ia contact cu performanța.” Președintele Ioan Mărginean, noi detalii despre viitorul proiectului

Răzvan STÎNGĂ 31 Jul. 2021, 19:08 Liga 2
Ilie Stan abia așteaptă să debuteze în Liga 2 cu FC Brașov: ”Jucătorii sunt pregătiți de sacrificiu, să ia contact cu performanța.” Președintele Ioan Mărginean, noi detalii despre viitorul proiectului

FC Brașov și-a prezentat lotul cu care va aborda sezonul de Liga 2. Antrenorul Ilie Stan are, în acest moment, sub comanda sa 22 de jucători, dar sunt șanse mari ca și alți fotbaliști să ajungă la echipă în zilele următoare.

Ilie Stan: ”Jucătorii sunt pregătiți de sacrificiu, să ia contact cu marea performanță” 

Echipa care i-a luat locul Coronei Brașov debutează în Liga 2, duminică, de la ora 12:00, cu un meci pe teren propriu, contra Viitorul Pandurii. Ilie Stan a vorbit despre confruntarea cu gorjenii la prezentarea lotului, dar și despre cum simte echipa în acest moment.

Deși nu are o echipă omogenă, iar pregătirile au început mai târziu, Stan consideră că va arăta bine încă din prima rundă. A văzut multă determinare la jucători, că vor să facă performanță la FC Brașov, acesta fiind motivul principal pentru care au decis să vină.

”Suntem în fața primului joc oficial, atât eu cât și colegii mei din stafful tehnic și administrativ, care ne-au ajutat în această perioadă, suntem dornici de a începe acest campionat. Jucătorii sunt pregătiți de sacrificiu, să ia contact cu marea performanță.

Din punctul meu de vedere, jucătorii s-au pregătit bine, au dovedit că sunt și ei dornici de a face un efort, iar cu pregătirea pe care am făcut-o, cu toate că suntem în urmă cu câteva zile, sper ca în perioada următoare să fim conștienți că trebuie să facem un campionat bun.

Pentru mine este foarte greu primul meci, pentru că jucăm cu semifinalista Cupei României din sezonul trecut. O echipă puternică, o echipă cu jucători valoroși, cu un patron potent financiar și cred că va veni aici să-și vândă foarte scump pielea.

Suntem pregătiți să începem meciul, sper ca împreună cu suporterii să câștigăm cele trei puncte puse în joc”, a declarat Ilie Stan.

Ioan Mărginean: ”Trebuie să tragem o linie, nu mai avem timp să mai ratăm acest proiect, pentru că se implică și autoritățile aici” 

Președintele Ioan Mărginean a vorbit pe larg despre proiectul FC Brașov și mai puțin despre așteptările pe care le are pentru acest sezon de Liga 2 sau despre partida cu Viitorul Pandurii. A făcut, din nou, trimitere la faptul că proiectul se dorește a fi unul de viitor, în care accentul să se pună și pe tineri și pe academie.

”Sper să fie de bun augur venirea mea, am o datorie morală față de oamenii cu care am vorbit. Am mai fost aici, a fost un proiect pe care nu l-am dus la bun sfârșit. E o datorie morală. Președinte, vicepreședinte… am plecat de jos și fiecare vrea să ajungă la cel mai înalt nivel. Pe mine m-a atras proiectul FC Brașov, în primul rând, prin prisma acestei metropole care adăpostește 300.000 de locuitori. Nu mai spun că e o zonă metropolitană. Eu văd lucrurile foarte clar, pentru că e un club nou, curat.

Am început cu baza piramidei, de la copii și juniori. Am încercat în această perioadă scurtă să angajez oameni care au experiență, unele foste glorii ale FC Brașov. Trebuie să mă înconjor de oameni care știu situația, ca să nu mai caut să iau hotărâri singur. Majoritatea hotărârilor a fost luată alături de colegii mei.

Ne-am așezat într-un proiect piramidal, cu un vicepreședinte care face gratis ce face. A demonstrat că are inimă și suflet mare pentru Brașov. Am decis că Buga trebuie să hotărască pe ce parte vrea să continue. Am tras o linie și cu acest lucru vreau să îl felicit că a avut o carieră de fotbalist reprezentativă pentru fotbalul românesc.

El e manager sportiv, are un larg palier de activitate pentru tot ce înseamnă juniori, seniori și din Brașov, și din academii, și din țară. El se va înconjura de oameni care au făcut ceva pentru FC Brașov. Să sperăm că vor vrea să vină în proiect oameni cum e Flavius Moldovan, cum e Marian Ivan. Aș vrea ca lista să continue. Chiar și Gabi Stan, care este un jucător reprezentativ, care a jucat, a antrenat, a demonstrat că poate să facă lucruri și până acum.

Să vină foarte mulți foști fotbaliști, care sunt dispuși să dea ceva clubului care i-a format. Eu sunt deschis. Să mergem mai jos pe organigramă. Avem un secretar general, un băiat tânăr, Cristi Mățău. E tânăr absolvent de manager sportiv în Danemarca. Vrem să colaborăm. E bine să facem o îmbinare între oameni cu experiență și oameni tineri.

În momentul în care pleci la treabă, acești tineri vor să învețe și să ia de la cei cu experiență tot ce e bun. Pe toată baza piramidei încercăm să menținem și timp de un an să facem o selecție. Selecția trebuie făcută de la organizatorii de competiții, de la directorul sportiv, de la antrenor, care au contracte pe un an, cu posibilă prelungire.

(N.r. – Despre academie și tineri) Trebuie să tragem o linie, nu mai avem timp să mai ratăm acest proiect, pentru că se implică și autoritățile aici. Baza piramidei, dacă se extinde, ținând cont că suntem o zonă cu multe academii, trebuie să vedem cine suntem, de unde plecăm, ce oferim.

Oferim echipament, terenuri de antrenament, condiții gratuite de pregătire. Trebuie să ajungem la un nivel de la care să avem o bază de date. Când avem fișele tuturor juniorilor, va trebui să facem o listă cu ce punem la dispoziție. Va trebui să ajungem să exploatăm terenurile din Brașov, care sunt în reonstrucție. Trebuie să facem un program, ca toată lumea să aibă acces.

Cred că putem face progres ceas de ceas. Ioan Mărginean spune acum că FC Brașov înseamnă comunitate locală, înseamnă 10 echipe de juniori, sperăm ca la anul să facem echipa a doua, pentru că acum nu aveam fond de jucători. Colaborăm foarte bine și sper să avem deschidere totală, în special cu SR Brașov, dacă vrea jucători tineri de la noi, dacă facem schimb de jucători, să intre în piramidă. Noi îi apreciem, dacă ei nu vor să intre în acest proiect, dacă ei cred în proiectul lor… fotbalul continuă.

Și ca să nu las într-o parte pe Kids Tâmpa și pe Râșnov, sperăm să semnăm contracte de colaborare, să putem să facem schimb de jucători. Întâi să avem noi prioritate, FC Brașov. În această piramidă e loc pentru toată lumea și eu cred că în doi-trei ani FC Brașov va arăta bine. Nu avem nimic de ascuns”, a spus președintele echipei FC Brașov, Ioan Mărginean.

FC Brașov, lot de 22 de jucători în acest moment 

Din lotul cu care fosta Corona Brașov a promovat în Liga 2, au mai rămas doar cinci fotbaliști: Daniel Mutu, Marius Burlacu, Daniel Dumbravă, Iulian Drăgoi și Radu Leonte. În rest, până la completarea lotului pe care Ilie Stan îl conduce în acest moment, acesta a fost format din fotbaliști veniți de la alte cluburi.

Lotul echipei FC Brașov:

portari: Daniel Mutu, Cezar Lungu (ex Concordia Chiajna), David Gârniță (ex Gloria Albești).
fundași: Rareș Sburlea (împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov), Iulian Drăgoi, Marius Burlacu, Bruno Vasiu (ex CSM Deva), Vlad Motroc (ex CSM Slatina), Daniel Dumbravă, Daniel Panait (ex Farul), Alexandru Sabău (ex Gloria Lunca Teuz Cerme).
mijlocași: Radu Leonte, Gheorghe Anton (ex fosta SCM Gloria Buzău), Alexandru Negrean (împrumutat de la Farul), Răzvan Iorga (împrumutat de la Farul), Iulian Roșu (ex fosta SCM Gloria Buzău), Vlad Mihalcea (ex Aerostar Bacău), Horia Popa (ex SR Brașov), Darius Ciopo (ex CSȘ Brașovia), Andrei Lascu (ex Cetate Râșnov).
atacanți: Maxim Iurcu (ex fosta SCM Gloria Buzău), Marian Codrea (ex  Unirea Alba Iulia).

Pe lângă antrenorul principal Ilie Stan, stafful tehnic al brașovenilor este format din Romeo Surdu (antrenor secund), Casian Maghici (antrenor secund), Andrei Șanta (antrenor cu portarii), Florin Drăghici (preparator fizic).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-noul-sezon-de-liga-2-petrolul-poli-iasi-primul-derby-alte-cinci-partide-au-loc-de-la-ora-1100-19193601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-pirvulescu-s-a-despartit-de-viitorul-pandurii-si-a-coborat-in-liga-3-de-unde-spera-la-promovare-nu-ne-este-teama-nici-de-slatina-nici-de-pandurii-19193856

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-castigat-cu-poli-iasi-dar-a-suferit-nae-constantin-recunoaste-ca-mai-are-de-munca-vom-incerca-sa-reglam-de-la-meci-la-meci-anuntul-antrenorului-catre-fotbalistii-care-19193757

 

 

Răzvan STÎNGĂ 31 Jul. 2021, 19:08 Liga 2
Pe aceeași temă