Revolta ieșenilor: ”Vrem stadion!” Suporterii Politehnicii au umplut până la refuz tribunele arenei din Copou la ultimele jocuri ale sezonului, iar la final l-au taxat cu huiduieli pe primarul Mihai Chirica

Narcis POHOAȚĂ 22 May. 2023, 14:24 Liga 2
Revolta ieșenilor: ”Vrem stadion!” Suporterii Politehnicii au umplut până la refuz tribunele arenei din Copou la ultimele jocuri ale sezonului, iar la final l-au taxat cu huiduieli pe primarul Mihai Chirica

Politehnica Iași s-a despărțit de Liga 2 cu o victorie categorică, 4-1 pe teren propriu cu Dinamo, într-un meci la finalul căruia echipa din Copou a primit medaliile și trofeul de campioană.

A fost o sărbătoare pe stadionul ”Emil Alexandrescu”, cu puțin peste 10.000 de spectatori în tribune, record pentru sezonul în curs, dar și pentru ultimii mulți, mulți ani. Asta după ce și la precedentele două meciuri de pe teren propriu, cu SC Oțelul Galați și Steaua, stadionul a fost plin.

Ieșenii vor o arenă nouă!

La finalul partidei cu Dinamo, spectatorii prezenți în tribune care au asistat la festivitatea de premiere au taxat nu doar prezența pe teren a președintelui FRF Răzvan Burleanu, ci și pe cea a primarului Iașiului, Mihai Chirica.

Acesta din urmă a primit, la rândul său, porția de huiduieli din partea ieșenilor sătui de promisiuni în ceea ce privește construcția unui stadion nou.

Pe lângă scandările ”Campionii, campionii” sau ”Suntem mândri de voi”, miile de ieșeni din tribune au scandat la unison ”Vrem stadion!”.

Ieșenii sunt dezamăgiți de faptul că în ultimii ani municipalitatea a ieșit în față cu mai multe machete de stadion și Sală Polivalentă noi, dar până acum nu s-a făcut nimic concret în acest sens.

Totuși, în ceea ce privește clubul, Primăria și Consiliul Local au susținut Poli financiar cu bani de la bugetul local, câte 2 milioane de euro în ultimele sezoane, un ajutor însemnat fără de care Poli nu ar fi reușit să revină în SuperLigă.

Victorii categorice în fața unui stadion plin, în retur

Așa cum SC Oțelul a fost purtată spre SuperLigă de un stadion plin aproape meci de meci, Poli Iași a avut o susținere importantă din partea fanilor, în meciurile cheie. Cu Dinamo, în sezonul regular, au fost în tribune 6.000 de spectatori, media prezenței în tribune în prima parte a campionatului fiind de 3.500 – 4.000 de spectatori.

În play-off, la meciurile cu miză din retur, Poli a avut de la 9.000 de spectatori în sus. Iar aportul fanilor a contat enorm. Elevii lui Leo Grozavu s-au impus cu 2-0 în fața Oțelului, după care le-au administrat nouă goluri Stelei și lui Dinamo. Practic, în meciurile cu următoarele trei echipe din clasament, Iașiul a avut o medie de aproape patru goluri pe meci, cu un stadion plin în spate.

Poli Iași, 18 meciuri fără eșec, singura echipă fără înfrângere acasă în acest sezon

Iașiul a arătat că se simte bine pe propriul fief pe întreaga durată a campionatului. A fost singura formație neînvinsă acasă, înregistrând în Copou 11 victorii și 3 remize în cele 14 meciuri disputate (9 în sezonul regular și 5 în play-off).

Singurele echipe care au plecat neînvinse de la Iași sunt FK Miercurea Ciuc (0-0 în sezonul regular), Gloria Buzău (1-1) și Unirea Dej (0-0) – în turul play-off-ului.

Pe lângă seria fără greșeală din Copou, echipa lui Leo Grozavu a reușit să prelungească până la 18 numărul meciurilor consecutive fără înfrângere, ultimul eșec datând din 21 octombrie.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

Narcis POHOAȚĂ 22 May. 2023, 14:24 Liga 2
Pe aceeași temă