Ianis Zicu nu se rezumă la play-off și nu se mulțumește cu un loc de baraj. Vrea să reducă Concordia Chiajna în Liga 1. Reacția antrenorului, după meciul decisiv cu FC Buzău

Răzvan STÎNGĂ 12 Mar. 2022, 18:09 Liga 2
Ianis Zicu nu se rezumă la play-off și nu se mulțumește cu un loc de baraj. Vrea să reducă Concordia Chiajna în Liga 1. Reacția antrenorului, după meciul decisiv cu FC Buzău

Ianis Zicu a preluat Concordia Chiajna din mers, dar în cele din urmă a reușit să o califice în play-off, după ultima rundă a sezonului regular. Ilfovenii au trecut de FC Buzău cu scorul de 1-0, prin golul lui Paul Batin din minutul 4, iar acum se gândesc la ultimele 10 etape.

Ianis Zicu a fost și nostalgic în ceea ce privește calificarea în play-off, făcând trimitere la performanța pe care nu a putut să o realizeze cu fosta Farul, când a ratat în ultimul moment prezența în grupa pentru promovare. Antrenorul Concordiei Chiajna a făcut mai multe analogii cu privire la victoria de la Buzău, printre care și momentul în care a preluat echipa.

Ianis Zicu: ”Pe mine energia asta mă motivează, nu simt stresul”

A venit cu acest gând, a dus Concordia Chiajna în play-off, deși i-a luat locul recent lui Claudiu Niculescu. În privința meciului în sine cu echipa lui Cristian Pustai, Ianis Zicu a scuzat tragerile de timp prin dorința de a nu pierde dramatic play-off-ul.

A recunoscut că au fost multe momente în care le-a cerut jucătorilor să facă orice pentru a ține de rezultat, să îndeplinească obiectivul intermediar al echipei.

Un meci greu, tensionat, dar din fericire de data asta am reușit să calific echipa în play-off. Cu Farul am ratat play-off-ul, acum am reușit. Pe mine energia asta mă motivează, nu simt stres, știam că e presiune pe jucători, pentru că au muncit un an. S-a făcut schimbarea de antrenor, cu punctele pe care le-a acumulat și Claudiu, datorită lui, datorită conducerii, toate lucrurile au venit în urma unei munci de un an.

Eu am venit ca un antrenor nou, pentru ultimele două etape, era o presiune pe care ne-am asumat-o, iar acum ne concentrăm pe ocuparea locului 2. A fost o partidă cu încărcătură mare, sunt fericit de sacrificiul pe care l-au depus jucătorii. Nu e ușor să joci un sezon întreg cu acest obiectiv, mai ales că era unul trasat înainte de startul campionatului.

Din fericire, am găsit jucători care au muncit, s-au sacrificat, au și gestionat bine și ultimele minute, au stat pe jos la final, așa e la fotbal. În momentul în care ai un rezultat pozitiv și ai totul la mâna ta, trebuie să faci totul să câștigi.

(N.r. – Dacă a adus un plus de motivație la Concordia Chiajna) Nu știu dacă e plusul meu, eu îmi gestionez vestiarul așa cum cred. Sunt convins că jucătorii vor prinde din ideile mele și din conceptul meu. Nu am probleme cu ei”, a spus Ianis Zicu la microfonul Digi Sport.

  • Concordia Chiajna, cu FC Buzău: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Taub – D. Codrea, N. Roșu (L. Ion 56’) – Matiș (M. Dumitru 71’), Ad. Voicu, Nic. Pîrvulescu (Casap 80’) – Batin (Plazonja 56’).
    Rezerve neutilizate: Silveanu – Cherecheș, Llullaku, Sokovic, Bg. Barbu.

Ianis Zicu: ”Vom face tot ce putem ca să obținem locul 2”

Deși Concordia Chiajna are de recuperat puncte în raport cu locul 2, Ianis Zicu vrea poziția secundă pentru promovarea directă. Chiar dacă ocuparea unui loc de baraj e mai la îndemână, el nu se gândește la acest detaliu, dorind să reușească obiectivul stabilit cu conducerea, promovarea directă. La locul 1 nu se gândește Zicu, considerând, poate, că echipa sa nu mai poate depăși Petrolul.

În play-off, Zicu îl va întâlni pe Adrian Mihalcea, calificat cu Unirea Slobozia.

Eu sunt un tip care vrea să obțină cât mai mult. Eu mi-am impus lucrul acesta, clubul a impus lucrul acesta, locurile 1-2 la finalul sezonului și avem șansa noastră să facem lucrul acesta. Vom face tot ce putem ca să obținem locul 2, dacă nu asta e. Ne gândim și la locul 3, locul 4.

Nu o să fie ușor pentru nimeni la baraj, dar asta este, mai sunt 10 meciuri, 30 de puncte. Putem să prindem locul 2. Sunt fericit pentru ce se întâmplă în vestiar și pentru ziua de azi, pentru că le-am spus jucătorilor să închidă ochii și să se gândească la cum ar fi fost să nu prindem play-off-ul.

I-am văzut entuziasmați, dornici, i-am văzut că își doresc foarte mult calificarea în play-off. Nu văd cumva anume play-off-ul, vreau să mă liniștesc, jucătorii să se liniștească, vedem de săptămâna următoare cum o să fie.

(N.r. – Despre calificarea Unirii Slobozia în play-off) Eu nu am fost mirat, pentru că Slobozia are jucători buni, cu câțiva am și lucrat la Farul, Greu și Cruceru, care cred că l-au ajutat mult pe Adi în acest sezon. Adi e un antrenor bun, să sperăm că vor fi meciuri frumoase între noi”, a mai spus Ianis Zicu.

Concordia Chiajna, la un punct de locul 4, Steaua

De pe locul 5 începe Concordia Chiajna play-off-ul, cu 36 de puncte, cu trei peste locul 6, Unirea Slobozia, dar cu unul mai puțin decât poziția a 4-a, Steaua. Distanța față de locul 1, Petrolul, e una destul de mare, de 13 puncte.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-unirea-slobozia-sunt-ultimele-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-ialomitenii-sunt-marea-surpriza-dupa-ce-au-profitat-de-rezultatele-celor-de-la-fc-buzau-si-fk-miercurea-ci-19222864

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-explozie-de-bucurie-dupa-ce-a-calificat-unirea-slobozia-in-play-off-e-fantastic-cum-si-a-motivat-jucatorii-inaintea-finalei-cu-ripensia-si-planu-19222863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-cristea-s-a-retras-din-cariera-de-fotbalist-si-vrea-sa-devina-antrenor-varianta-poli-iasi-ii-surade-e-un-loc-unde-m-as-putea-implica-si-mi-as-putea-face-o-cariera-exclusiv-19222785

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-si-a-intepat-jucatorii-la-conferinta-de-presa-i-am-vazut-in-stratosfera-incerc-sa-i-trezesc-u-cluj-poate-arata-diferit-la-partida-c-19222763

Răzvan STÎNGĂ 12 Mar. 2022, 18:09 Liga 2
Pe aceeași temă