Ianis Zicu, îndurerat de momentul în care Farul a cedat primul meci acasă, nu de înfrângerea cu Turris. „Lucrul” netrăit până acum la Constanța și mesajul pentru Ispas

Marius ANGHEL 09 Mar. 2020, 15:14 Campionat
Ianis Zicu, îndurerat de momentul în care Farul a cedat primul meci acasă, nu de înfrângerea cu Turris.**

Farul își punea mari speranțe în meciul de pe teren propriu cu Turris Oltul pentru a intra cu adevărat în lupta pentru promovare. Încrederea constănțenilor era la cote ridicate și se baza în primul rând pe parcursul de acasă din acest sezon.

În primele zece jocuri disputate în fața propriilor suporteri, jucătorii lui Ianis Zicu nu câștigaseră decât într-un singur meci, cu Petrolul, când au remizat la scorul de 0-0. În rest, altcineva nu a plecat cu punct de la malul mării, fie că a fost vorba de Dunărea Călărași, „U” Cluj, CS Mioveni, Rapid sau Concordia Chiajna. Golaverajul, 21-4, și poziționarea pe locul 2 în clasamentul special al meciurilor de acasă erau alte motive care să îi facă pe fariști încrezători că vor câștiga cu Turris.

Pe teren însă, sâmbătă, lucrurile nu au stat conform așteptărilor „marinarilor”, iar Farul a cedat la limită, cu 1-0, meciul cu teleormănenii pe care sperau să-i egaleze la puncte. Chiar un fost jucător al echipei constănțene, Denis Ispas, a decis jocul cu golul marcat în minutul 51, după ce în minutul 2 lovise transversala cu o minge șutată de la centrul terenului, din cercul median mai precis.

Ianis Zicu: „Mă doare pentru momentul în care se întâmplă această înfrângere de acasă”

După meciul cu formația din Turnu Măgurele, antrenorul Farului, Ianis Zicu, s-a declarat dezamăgit de rezultat, condiserând că un egal ar fi fost echitabil, dar și că jucătorii săi n-au mai avut agresivitatea pe care au arătat-o în acest sezon la jocurile de acasă.

„A fost o partidă care se termină cum se termină și mă doare lucrul acesta. Nu din prisma faptului că am pierdut primul meci acasă. Mă doare pentru momentul în care se întâmplă lucrul acesta. Era important pentru noi să nu pierdem, să câștigăm acest meci, dar, după cum au decurs ostilitățile pe teren, cred că și un rezultat de egalitate era drept. Am pierdut nemeritat, am avut neșansă la faza lor fixă și am primit gol. Noi am avut trei situații în prima repriză la faze fixe și bara lui Gherghiceanu. Cred că puteam să marcăm la situațiile respective, dacă am fi atacat mingea cu mai multă răutate. La meciul acesta, echipa adversă a arătat mai agresivă decât noi, lucru pe care nu l-am trăit până acum acasă. Este o experiență, ne doare pe toți, dar merge înainte cu toată lumea, jucători, staff, conducere, și sper ca lucrurile să fie în regulă meciul următor”, a spus Ianis Zicu.

Zicu a comentat și bucuria excesivă a lui Ispas, fost jucător al Farului, marcatorul golului

Antrenorul Farului a vorbit și despre gesturile făcute de marcatorul golului decisiv la finalul partidei. Denis Ispas, fost jucător al echipei constănțene în partea a doua a sezonului trecut, s-a bucurat excesiv după meci, incluzând și câteva contre cu suporterii.

„A jucat aici, a reușit să înscrie, este o bucurie pe care o înțeleg, dar trebuie să fim decenți, să ne purtăm frumos, să nu folosim cuvinte urâte, în orice loc din lumea asta. Asta este! Sper să ne revedem cu ei, dacă nu în Liga a 2-a, poate în viitorul apropiat în prima ligă, dacă vor promova. În momentul acesta, șansele noastre au scăzut. Dacă am fi câștigat, am fi fost și noi acolo sus și aveam șanse mai mari”, a declarat Ianis Zicu.

Rămasă cu 33 de puncte, Farul e la egalitate cu SCM Gloria Buzău și Viitorul Pandurii la finalul etapei a 24-a, însă se poziționează între aceste două echipe, pe locul 9, în cădere. Turris Oltul are acum 39 de puncte și a urcat pe poziția a 3-a. În runda următoare, Farul joacă vineri, de la ora 18:00, în deplasare la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, echipă care a pierdut duminică, acasă, cu Petrolul (scor 1-2), și a căzut pe locul 17, retrogradabil.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 09 Mar. 2020, 15:14 Campionat
Pe aceeași temă