Ianis Zicu, în cea mai delicată situație ca antrenor, la Concordia: ”Nu m-am întâlnit cu ea până acum.” Nu-și mai face calcule pentru promovare: ”La cum arătăm, nu avem nicio şansă”

Marius ANGHEL 23 Apr. 2022, 20:02 Liga 2

Concordia Chiajna a pierdut al patrulea meci din șase în play-off-ul Ligii 2, a ajuns la trei eșecuri consecutive și la două jocuri la rând în care încasează trei goluri. Cu 0-3 a cedat echipa ilfoveană partida din Ghencea cu Steaua, în etapa a 6-a a grupei de promovare în Liga 1, iar viitorul nu sună bine dacă se va continua așa, e de părere antrenorul Ianis Zicu.

Ianis Zicu, după eșecul din Ghencea: ”Facem cadouri pentru unele echipe care sunt valoroase şi nu te iartă”

”Vulturii verzi” aproape că nu au contrat în atac în fața Stelei și a încasat trei goluri, după ce runda trecută pierduse cu 1-3 la Cluj-Napoca, cu Universitatea. Bogdan Chipirliu (38′) și Adrian Popa (68′, 80′) au marcat pentru ”militari” pentru victoria cu 3-0 împotriva Concordiei și a dus Steaua la cinci puncte în față.

La finalul partidei din Ghencea, Ianis Zicu a spus că e nemulțumit de faptul că jucătorii săi continuă să facă erori care duc la noi eșecuri.

”O partidă grea, cum ne aşteptam. Din păcate, nu am reuşit să controlăm jocul cum am hotărât înainte de meci. Până la primul gol, meciul a fost echilibrat, au fost două-trei ocazii ale lor, per total a fost echilibrat.

Nu pot să fac o analiză doar a portarului, a fost o minge care putea să fie respinsă înainte şi lucrul ăsta mă deranjează, că e al doilea meci şi facem cadouri pentru unele echipe care sunt valoroase şi nu te iartă”, a declarat Ianis Zicu, citat de Orange Sport.

La primul gol, Adi Popa a centrat slab în careu, iar Codrea a respins direct la Chipirliu, care a înscris cu un șut plasat la colțul lung. Ulterior, în repriza secundă, Adi Popa a înscris cu un șut puternic din fața careului, iar apoi din poziție de unu la unu cu portarul, la colțul scurt.

Zicu, într-o situație delicată la Concordia: ”Am spus și eu câteva lucruri care mă deranjează și o să vedem ce decizie o să luăm”

Zicu a fost instalat pe banca echipei din Chiajna la începutul lunii martie, după ce Concordia a început anul cu un eșec dur, 0-4 la Cluj-Napoca, cu ”U” Cluj, joc în urmă căruia s-a produs despărțirea de Claudiu Niculescu.

Ianis Zicu a condus Concordia în opt meciuri oficiale, rezultatele sub indicațiile sale fiind o remiză (0-0 cu Poli Timișoara) și o victorie (1-0 la FC Buzău), în finalul sezonului regular, un egal (2-2 cu Steaua), o victorie (1-0 cu Unirea Slobozia) și patru eșecuri (1-2 la FC Hermannstadt, 0-1 cu Petrolul, 1-3 la ”U” Cluj și 0-3 la Steaua), în play-off.

”Este o situație delicată, mi-e greu să vorbesc acum, pentru că nu m-am întâlnit cu această situație, de trei înfrângeri la rând, și trebuie să gestionăm bine acest moment. Am vorbit cu jucătorii în vestiar, le-am spus să-și spună și ei punctul de vedere. Am spus și eu câteva lucruri care mă deranjează și o să vedem ce decizie o să luăm”, a spus Ianis Zicu, cel care pe finalul partidei cu Steaua nu s-a mai ridicat de pe bancă și era căzut pe gânduri. Nu ar fi exclusă o plecare a sa de la Concordia.

  • Concordia Chiajna în eșecul cu Steaua: Silveanu – Borța, L. Ion (Palmeș 73′), Marc (cpt.), Cherecheș – Bg. Barbu (Plazonja 58′), D. Codrea, N. Roșu (Batin 82′) – Dușmanu (Matiș 58′), Llullaku (Nic. Pîrvulescu 73′), Ad. Voicu. Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Ct. Alexe, Taub, N. Popescu.

Calcule degeaba pentru promovare la Chiajna, crede Zicu: ”La cum arătăm, nu avem nicio şansă”

În mod normal, conform regulamentului, cum Steaua nu are dreptul de a promova, locul de baraj pe care se află ea va fi cedat următoarei clasate cu licență de Liga 1. Pe această poziție se află acum Concordia, care ar urma să joace baraj în dublă manșă pentru accederea în prima ligă cu clasata pe locul 7 în play-out-ul Ligii 1, pe care se află Chindia Târgoviște.

Întrebat cum vede posibilitatea unui duel cu Chindia, Ianis Zicu a fost tranșant și a spus că, la cum arată acum, Concordia nu va avea nicio șansă.

”În momentul de față, la cum arătăm, nu avem nicio şansă să prindem barajul. Asta e realitatea, le-am spus-o jucătorilor, facem calcule, dar le facem degeaba, pentru că trebuie să facem puncte, să jucăm. Și dacă prinzi barajul şi arăţi aşa, nu ai nicio şansă. Lucrurile trebuie schimbate”, a spus Ianis Zicu la microfonul DigiSport.

Opinia de acum a lui Zicu este una total schimbată față de ceea ce declara nu cu mult timp în urmă, la debutul play-off-ului Ligii 2. Atunci, antrenorul Concordiei spunea că echipele de pe ultimele locuri din play-out-ul Ligii 1 sunt de valoare aproapiată cu cele din fruntea Ligii 2, ceea ce va duce la niște baraje foarte echilibrate. Acum nu mai e de aceeași părere.

Zicu rămâne ferm pe poziții, chiar dacă își dorește Steaua în Liga 1

În timpul jocului din Ghencea, galeria Stelei a afișat un banner prin care îi dădea un răspuns lui Ianis Zicu, referitor la opinia antrenorului Concordiei despre dreptul la promovare al roș-albaștrilor la finalul acestui sezon. ”Zicule, nu-ți mai face griji de Steaua! Cum scapi de ignat, asta e de fapt beleaua”, a fost mesajul afișat de către ultrașii steliști din Peluza Sud.

La finalul meciului, Ianis Zicu a fost întrebat dacă își menține opinia pe care a spus-o și la finalul partidei cu ”U” Cluj. Antrenorul Concordiei e de aceeași părere, că regulamentul actual nu permite Stelei să promoveze în Liga 1 și că nu este normal să fie modificat în timpul sezonului.

”Da, am spus vizavi de regulamentul actual și îmi mențin această părere, normal. Se poate schimba legea sportului sau regulamentul începând cu sezonul viitor. Îmi doresc din tot sufletul ca Steaua să promoveze, pentru că are un stadion frumos, sunt condiții și ne dorim ca fotbalul românesc să aibă echipe sănătoase. Dar, în momentul acesta, așa a început sezonul, nu cred că se poate schimba cu o săptămână înainte. Asta am spus, îmi mențin declarația, pentru că e ceva normal. Cred că și cei de aici știu acest lucru”, a declarat Zicu.

Concordia riscă să piardă și locul de baraj. Are patru puncte în fața Unirii Slobozia

Cu 45 de puncte, Steaua e pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, la șase puncte în spatele Universității Cluj, care încă nu a jucat în această etapă a 6-a. Concordia Chiajna are 40 de puncte, e pe locul 5 și are patru puncte peste Unirea Slobozia. Din play-off mai sunt de disputat patru etape.

În etapa a 7-a, Concordia Chiajna va primi vizita celor de la FC Hermannstadt (28 aprilie, ora 20:00), iar mai apoi mai are meciuri de disputat cu Unirea Slobozia (deplasare, 4 mai, ora 16:30), Petrolul (deplasare) și ”U” Cluj (acasă).

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 23 Apr. 2022, 20:02 Liga 2
Pe aceeași temă