Ianis Zicu, dispus să se despartă de Concordia Chiajna după eșecul cu Poli Iași: ”Sunt foarte sincer și foarte direct”

Narcis POHOAȚĂ 27 Aug. 2022, 17:11 Liga 2

Antrenorul Concordiei Chiajna, Ianis Zicu (38 de ani), a anunțat după eșecul din Copou cu Poli Iași, scor 1-2 (0-0), că este dispus să demisioneze dacă se consideră că plecarea sa de pe banca tehnică ar produce un șoc benefic la echipă.

Concordia are o victorie, un egal și două eșecuri în primele patru etape ale noului sezon de Liga 2.

Ianis Zicu se gândește să plece de la Concordia, dacă se vrea acest lucru de către conducere

Interesant este că Zicu a ajuns la Chiajna în locul lui Claudiu Niculescu, antrenor îndepărtat când echipa era în obiectiv, pe loc de baraj (4, în sezonul regular) și care acum a învins Concordia din postura de ”principal” al Politehnicii Iași.

”Rezultatele nu au fost așa cum ne așteptam. Mergem acum acasă și o să văd ce o să discut cu cei din conducere, pentru că sunt și eu nemulțumit de rezultate. Și poate e nevoie de o schimbare la echipă. Eu sunt foarte sincer și foarte direct, în momentul în care lucrurile nu merg, nu sunt mulțumit de ceea ce se întâmplă pe teren, trebuie să mă gândesc la orice variantă pentru ca echipa să aibă continuitate și să meargă în direcția bună. Dacă lucrurile nu merg, întotdeauna șocul este prin schimbarea antrenorului. Nu am niciun fel de problemă să mă dau la o parte, eu sunt primul. Am avut toate condițiile, doar că vreau ca jucătorii mei să înțeleagă că trebuie să facem sacrificii mult mai mari în momentul în care suntem pe teren, să fim mult mai responsabili în momentele importante ale jocului. Suntem o echipă cu jucători cu experiență destul de mulți, cu toate astea am făcut foarte puține puncte. Ne așteptam ca după patru meciuri să avem 8-9 sau 10 puncte, dar avem doar 4”, a declarat Ianis Zicu după meciul din Copou.

În pauza de vară, Concordia și-a menținut doar patru jucători din lotul cu care încheia sezonul trecut, unul în care a fost la un pas de promovarea în Liga 1, fiind egalată în prelungiri de Chindia și apoi a pierdut barajul la loviturile de departajare.

  • Zicu a preluat Concordia Chiajna în luna martie a acestui an, după primul meci oficial al echipei în 2022. Anterior, în noua sa carieră, fostul mijlocaș a mai cnodus Farul Constanța și Unirea Constanța. De fapt, această echipă este una și aceeași, numai că între sezoane ea și-a schimbat patronul și totodată și denumirea.

”Poli a meritat victoria, a fost echipa mai bună”

Adrian Cierpka (87′), un polonez recent adus de Concordia de la CS Mioveni, însă pe care clubul nu l-a prezentat oficial, așa cum a făcut-o, de exemplu, cu Raul Rusescu, a marcat golul egalizator al echipei în deplasarea de la Iași. Poli a punctat însă la scurt timp din nou prin englezul Shayon Harrison (71′, 90′) și a câștigat cu 2-1.

Zicu a recunoscut cu fair-play că echipa sa nu merita mai mult în Copou.

”A fost o partidă dificilă, așa cum ne așteptam, Iașiul a controlat partida în mare parte. Victorie meritată a gazdelor, chiar dacă a venit pe final de joc. Atunci putem să spunem că a fost nemeritat că am primit gol în prelungiri, dar per total Iașiul a fost echipa mai bună. Nu am tras la poartă, Iașiul a meritat victoria”, a spus Ianis Zicu.

  • Concordia Chiajna în meciul cu Poli Iași: Chudy – Palmeș, Maric, Leo. Alexandrescu, Bușu (Goge 84′) – D. Codrea (cpt.), Negoi (Ghimfus 84′), Pațurcă (Cierpka 46′) – Ndiaye, Llullaku (Rusescu 81′), Alb. Voinea (Mustacă 61′). Rezerve neutilizate: Chesneau – R. Dimion, Stănică, Mih. Constantinescu.

Concordia Chiajna rămâne cu 4 puncte și are golaveraj 4-7 după 4 etape, acum fiind pe locul 12 în Liga 2. În etapa a 5-a are meci duminică, 4 septembrie, de la ora 11:00, acasă, cu Dinamo.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/harrison-asul-din-maneca-lui-claudiu-niculescu-poli-iasi-a-castigat-derby-ul-cu-concordia-chiajna-si-a-urcat-pe-podium-in-liga-2-englezul-moldovenilor-a-decis-soarta-meciului-19242699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-meci-important-la-iasi-la-slatina-unirea-slobozia-va-incerca-sa-ramana-singura-echipa-cu-punctaj-maxim-dinamo-unirea-dej-incepe-la-1130-19242610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-raul-rusescu-a-semnat-cu-concordia-chiajna-perioada-contractului-si-anuntul-clubului-ilfovean-19242383

Narcis POHOAȚĂ 27 Aug. 2022, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă