Ianis Zicu a semnat prelungirea contractului cu Farul: ”Sper ca în noul sezon să reușim să promovăm”

Liga2.ro 09 Jun. 2020, 16:38 Liga 2
Ianis Zicu a semnat prelungirea contractului cu Farul: ”Sper ca în noul sezon să reușim să promovăm”

Farul Constanța merge pe mâna lui Ianis Zicu (36 de ani) și în sezonul următor. Clubul de la malul mării a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că antrenorul va continua pentru cel puțin încă un an pe banca tehnică. Principalul finanțator, Ciprian Marica, a spus că nu-l va schimba pe Ianis Zicu încă de pe parcursul sezonului 2019-2020, iar marți, 9 iunie, totul s-a concretizat cu un anunț oficial.

”După un sezon de debut în cariera de antrenor, în care a lăsat o impresie excelentă, Ianis Zicu a semnat prelungirea contractului cu clubul nostru, urmând să conducă echipa de pe banca tehnică și în sezonul viitor al Ligii a 2-a. Managerul FC Farul Constanța, Tiberiu Curt, și tehnicianul în vârstă de 36 de ani au parafat astăzi noul acord și au pus la punct detaliile pentru pregătirea noului campionat”, sună comunicatul emis de Farul, care oferă și primele declarații ale lui Ianis Zicu, după parafarea actelor.

Ianis Zicu: ”Dacă anul trecut, primul obiectiv era menținerea în Liga a 2-a și formarea unei echipe bune, sper ca în acest sezon să reușim să promovăm, pentru că un antrenor trebuie să plece întotdeauna de la acest gând”

Antrenorul speră ca sezonul următor să fie mult mai bun decât acesta și să reușească să ducă echipa în Liga 1. În privința lotului de jucători, Zicu precizează că nu sunt necesare foarte multe schimbări. Vrea să se bazeze, în mare parte, pe fotbaliștii pe care îi are la dispoziție și să se încerce prelungirile contractuale în cazul jucătorilor ale căror înțelegeri expiră la finalul acestei luni.

”Ianis, care sunt impresiile la cald după prelungirea contractului cu FC Farul Constanța?
Sunt fericit că am în continuare încrederea conducerii, după un an mai mult bun decât rău. Am trăit dezamăgirea aceasta, de a nu ne bate pentru promovare, cu toate că următoarele 14 meciuri pe care le aveam de disputat erau cu echipe mai slab cotate, după începutul de retur cu Rapid, Dunărea Călărași, Concordia, Petrolul și Turris. Eu zic că am fi avut șanse foarte mari să fim aproape de locurile de promovare în acest sezon. Am semnat pentru următorul campionat, unul mult mai important pentru Farul. Dacă anul trecut, primul obiectiv era menținerea în Liga a 2-a și formarea unei echipe bune, sper ca în acest sezon să reușim să promovăm, pentru că un antrenor trebuie să plece întotdeauna de la acest gând.

Cum crezi că va fi următorul sezon?
Sper să începem foarte bine, să reușim să facem cât mai multe puncte pentru ca băieții să înțeleagă că putem să promovăm și să avem în cap din primul moment până în ultima etapă doar lucrul acesta. Nu vreau să vină niciun jucător la Farul în următorul sezon cu gândul de a trece un an din viața lui fără să reușească să obțină maximum, adică promovarea.

La ce să ne așteptăm în privința lotului de jucători?
Sper, în primul rând, să menținem jucătorii pe care i-am folosit în cea mai mare parte în acest sezon. Au fost jucători importanți, care pot să ne ajute și în sezonul viitor. Sunt foarte mulți jucători la care țin foarte mult și sper ca ei să rămână în continuare, iar cei pe care îi vom aduce să fie mult mai puternici decât cei la care am renunțat sau pe care i-am folosit mai puțin.

Suporterii așteaptă cu nerăbdare noul sezon, mai ales că nu au mai văzut un meci de câteva luni. Ce mesaj le transmiți?
Să sperăm că lucrurile vor reveni la normal foarte repede și vor vedea o echipă Farul care va pune probleme tuturor și va reuși să revină în prima ligă. Îi așteptăm la stadion în număr cât mai mare!”, se mai arată pe site-ul clubului.

Tiberiu Curt: ”Avem discuții cu jucătorii, cu unii deja am stabilit ce se va întâmpla, urmând ca în zilele următoare să definitivăm”

În ceea ce-l privește pe Tiberiu Curt, acesta speră, la rândul lui, ca noul sezon de Liga 2 să aducă mai multe rezultate pozitive echipei Farul. Referitor la jucători, în momentul de față, spune managerul, sunt discuții cu câțiva.

”O veste bună pentru fanii constănțeni, clubul nostru și antrenorul Ianis Zicu continuă colaborarea.
Noi am fost foarte mulțumiți de activitatea lui Ianis în sezonul trecut, când am reușit să punem să punem bazele și să formăm nucleul echipei, dar și să aducem un staff tehnic competent. Mă bucur că am prelungit contractul cu el, astfel încât proiectul nostru să aibă continuitate și să avem în viitorul sezon rezultate și mai bune.

Ce noutăți sunt în privința lotului de jucători?
Avem discuții cu jucătorii, cu unii deja am stabilit ce se va întâmpla, urmând ca în zilele următoare să definitivăm. Dorința noastră este ca, lângă nucleul pe care l-am format anul trecut, să aducem jucători de calitate foarte bună pentru a spera la mai mult în acest campionat.

Va fi un sezon atipic, după o pauză lungă și un play-off în premieră. Cum credeți că se va desfășura?
Partea cea mai ciudată este că echipele care vor participa în play-off nu vor avea vacanță. Se va cunoaște foarte târziu cine va promova în prima ligă. Noi ne-am pregătit, deja știm jucătorii pe care-i avem în vedere. Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe parcurs și vom acționa în consecință. Sigur, pentru cei care vor participa în play-off va fi altfel și acesta poate reprezenta un avantaj pentru noi. Vom avea o perioadă de pregătire așa cum ne dorim, de 6-7 săptămâni, și sperăm ca începutul de sezon să ne prindă în cea mai bună formă. În principiu, play-off-ul ar trebui să se încheie la sfârșitul lunii iulie, iar noul sezon să înceapă cam la jumătatea lunii august.

Fanilor constănțeni le este dor de fotbal după această pauză lungă. Ce le transmiteți?
Nimeni nu și-a dorit această situație, este ceva nemaiîntâlnit, am trecut prin ea și sper că am depășit-o. Ne dorim ca fotbalul să revină la normal, iar fanii constănțeni să vină la stadion și să vadă o echipă de care să fie mândri și care să le aducă multe satisfacții”, a spus Tiberiu Curt.

Sezonul din Liga 2 ediția 2019/2020 se va încheia, după cum au ales echipele din cele trei variante puse în față de FRF, cu un play-off care va alinia primele șase clasate, în urma căruia se vor desemna promovatele și formația care intră la baraj. Farul Constanța este una dintre echipele pentru care stagiunea s-a încheiat, pentru că locul din clasament, 9, nu îi permite să intre în această competiție care finalizează anul fotbalistic în eșalonul secund.

În 2020, echipa antrenată de Ianis Zicu înregistrase o victorie (3-2 cu Concordia Chiajna; acasă), un rezultat de egalitate (0-0 cu Petrolul Ploiești; în deplasare) și o înfrângere (0-1 cu Turris Oltul Turnu Măgurele; pe teren propriu).

Foto: FC Farul Constanța 

Liga2.ro 09 Jun. 2020, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă