Hlistei și Bălan devin ”gemenii golului” la Rapid. Cei doi au recidivat și cu FK Csikszereda, iar echipa giuleșteană se îndreaptă către promovarea mult dorită. ”Trebuie să continuăm cu atitudine și motivație” / ”Mai sunt patru meciuri, luptăm până la capăt”

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2021, 23:22 Liga 2

Cuplul Hlistei-Bălan a recidivat și a adus victoria Rapidului cu FK Csikszereda, scor 2-0. Marcatorii principali ai giuleștenilor din acest sezon au reușit din nou să își pună amprenta pe joc și drept dovadă au adus un nou succes, care reprezintă un pas important în încercarea echipei de a promova în Liga 1.

Cătălin Hlistei a ajuns la cota 14 în acest sezon, în 26 de partide, grație reușitei din minutul 17, de la punctul cu var. De altfel, multe dintre reușitele sale din această stagiune au venit astfel. Adrian Bălan a marcat pentru 2-0 în repriza a doua, în minutul 66, și a ajuns la nouă reușite în 18 meciuri.

A fost al patrulea meci în care Hlistei și Bălan și-au regăsit amândoi numele pe lista marcatorilor. Au mai înscris împreună în două partide din sezonul regular (în 4-0 cu Dunărea Călărași și 4-2 cu Metaloglobus) și una în play-off (4-1 cu Dunărea Călărași).

Cătălin Hlistei: ”Trebuie să continuăm cu atitudine și motivație” 

”Gemenii golulului” Rapidului au vorbit la finalul partidei, în emisiunea Rapid TV, de pe pagina de Facebook a clubului, FC Rapid 1923, despre meciul cu FK Csikszereda, ultimele patru etape din play-off, dar și despre lupta în sine la promovare.

Cătălin Hlistei: ”Am 14 goluri, dar nu asta e important, important e că am reușit să luăm trei puncte mari astăzi. Am întâlnit o echipă motivată și foarte bună. Stă foarte bine în teren, are agresivitate, dar mă bucur că am obținut cele trei puncte.

Cred că diferența s-a făcut la atitudine. Ne-am dorit mai mult victoria, am fost mai dornici ca ei să câștigăm, pentru că trebuia să ne depărtăm la patru puncte de Mioveni. Ei s-au încurcat și trebuia să profităm de această chestie.

Urmează patru finale, dar noi deja de mâine ne gândim la meciul cu Călărași. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, nu s-a întâmplat nimic deocamdată, sunt doar patru puncte. Orice se poate întâmpla. Trebuie să acumulăm cât mai multe puncte, iar la final să ne bucurăm de promovare. Va fi un meci foarte greu cu Călărași, o echipă care își va juca ultima șansă cu noi. Sperăm să obținem cele trei puncte. Nu vreau să ne gândim că dacă vom câștiga acolo suntem deja promovați.

Trebuie să luăm meci cu meci, să fim concentrați. Trebuie să continuăm cu atitudine și motivație.

E o perioadă destul de grea, avem multe meciuri într-un interval scurt, dar eu zic că stăm bine la capitolul fizic”.

Adrian Bălan: ”Ne bucurăm că avem o zi frumoasă, o noapte mai frumoasă și un Paște cât mai fericit” 

Adrian Bălan: ”A fost un meci foarte greu, un meci disputat la ambele porți. Au avut și ei ocazii, dar am avut și noi, dar, din fericit, noi am marcat și ne bucurăm că avem o zi frumoasă, o noapte mai frumoasă și un Paște cât mai fericit. Golul l-am dedicat soției mele și copilului meu. Îi iubesc și pe această cale țin să spun lucrul ăsta, îmi fac viața mai fericită.

Au o echipă bună. Cred că au căzut puțin fizic, după părerea mea. A fost foarte cald, zilele trecute a fost foarte frig și diferența asta de temperatură a contat puțin, pentru că s-a văzut puțină oboseală.

Suporterilor le doresc Paște fericit și că le promitem că o să luptăm fiecare meci pentru voi și pentru acest club.

(N.r. – Despre meciul cu Dunărea Călărași) Trebuie să fim concentrați mai departe, pentru că nu s-a terminat. Trebuie să jucăm în continuare, mai sunt patru meciuri și trebuie să luptăm până la capăt”.

Antonio Sefer: ”Cred că am fost o echipă unită, am muncit unul pentru altul” 

La interviurile de la finalul partidei a participat și Antonio Sefer, care a pasat decisiv la reușita lui Adrian Bălan. Deși nu s-a văzut neapărat în joc efectiv, a punctat faptul că FK Csikszereda a pus probleme lui și colegilor săi, în special în prima repriză. În a doua parte, antrenorul Mihai Iosif a făcut anumite modificări, iar asta a schimbat în bine jocul Rapidului.

A fost un meci foarte greu pentru noi, pentru că Csikszereda e o echipă foarte bună, ne-a creat câteva probleme, dar noi am jucat foarte bine, i-am așteptat și ne bucurăm că am luat cele trei puncte.

La pauză ne-am schimbat tactica, i-am așteptat pe ei să atace și noi să așteptăm jocul și s-a văzut și în teren cum am plecat din linia a doua și ne bucurăm pentru asta. Cred că am fost o echipă unită, am muncit unul pentru altul, s-a văzut, am alergat foarte mult și aici i-am surprins. I-am pasat foarte mult în a doua repriză, am ținut foarte mult de minge și ne bucurăm pentru cele trei puncte”, a spus Sefer.

A vorbit și pe seama etapei următoare, când Rapid va evolua pe terenul Dunării Călărași. Vrea o nouă victorie și consolidarea locului 2.

Mergem la Călărași să luăm cele trei puncte, să ne apropiem de Craiova, să fim acolo, cu ei, și să lăsăm Mioveniul în urmă. Sper să ne îndepărtăm de Mioveni și să ne apropiem de Craiova”, a spus Sefer despre jocul din deplasare și care a avut și un mesaj cu rimă pentru suporterii giuleșteni: ”Cine ține cu Rapid, să aibă Paște fericit! Forța Rapid”.

Rapid, avans de patru puncte peste CS Mioveni 

În urma victoriei cu FK Csikszereda și la finalul etapei a 6-a a play-off-ului, șansele de promovare ale Rapidului au crescut vizibil. Asta pentru că a beneficiat și de rezultatul înregistrat în confruntarea dintre liderul U Craiova 1948 SA și CS Mioveni, locul 3. Oltenii au câștigat 4-2, astfel că în acest moment podiumul arată astfel:

  1. U Craiova 1948 SA – 49 de puncte
  2. Rapid – 46 de puncte
  3. CS Mioveni – 42 de puncte

Rapid va juca în etapa a 7-a cu Dunărea Călărași, în deplasare. În turul play-off-ului, giuleștenii s-au impus la scor, cu 4-1.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 
Video: FC Rapid 1923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-pe-punctul-de-a-numi-un-nou-antrenor-sau-a-continua-cu-costel-enache-actualul-principal-pare-ca-e-dispus-sa-ramana-dar-nu-in-orice-conditii-pana-19182526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-pleaca-de-la-farul-antrenorul-si-a-anuntat-decizia-la-finalul-meciului-cu-u-cluj-19182471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-se-indreapta-cu-pasi-repezi-spre-liga-1-dupa-victoria-cu-cs-mioveni-dragos-albu-ne-am-bucurat-in-vestiar-e-ceva-aparte-dorinta-capitanului-oltenil-19182452

 

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2021, 23:22 Liga 2
Pe aceeași temă