Halucinant! Recea, scoasă de poliție de pe terenul jalnic de antrenament înaintea ultimului meci din play-out, decisiv pentru salvarea de la retrogradare. Totul, la ordinul viceprimarului. Acesta neagă incidentul, dar oferă o explicație și mai șocantă

Andrei PASCU 06 May. 2021, 13:20 Liga 2
Halucinant! Recea, scoasă de poliție de pe terenul jalnic de antrenament înaintea ultimului meci din play-out, decisiv pentru salvarea de la retrogradare. Totul, la ordinul viceprimarului. Acesta neagă incidentul, dar oferă o explicație și mai șocantă

E de-a dreptul halucinant ce se întâmplă cu echipa Fotbal Comuna Recea. După veșnicele probleme financiare și veșnicele promisiuni din partea conducerii, autorităților locale și cele județene, care foarte probabil vor rămâne așa și după finalul campionatului Ligii 2, mai nou, echipa a fost scoasă de pe teren de Poliția Locală Recea!

Fotbal Comuna Recea a fost scoasă de poliție de pe terenul de antrenament! 

Fotbal Comuna Recea se antrenează în condiții greu de imaginat, care nici măcar în Liga a 4-a nu ar trebui întâlnite. Florin Fabian își pregătește jucătorii pentru salvarea de la retrogradare în baza din satul Săsar, unde zilele trecute i-a fost interzis accesul pe terenul de antrenament, dar și la vestiare.

Antrenorul nu a avut ce face și a mutat antrenamentele pe alt teren, tot din cadrul bazei, iar mai apoi pe gazonul principal. Doar că, potrivit Baia Mare Sport, autoritățile locale, din motive mai mult sau mai puțin cunoscute, prin viceprimarul din Recea, Dorin Lucaci, a trimis poliția să dea afară echipa de pe teren!

Așa se pregătește o echipă de Liga 2 pentru salvarea de la retrogradare, în mocirlă:

Viceprimarul Dorin Lucaci neagă, dar oferă o variantă incredibilă

Viceprimarul din Recea, Dorin Lucaci, pare mai conectat la ce se întâmplă în presă, decât să aibă grijă la crearea unor condiții decente pentru o echipă de fotbal care reprezintă localitatea la nivel național și transmite o imagine despre cum decurg lucrurile în zona respectivă. Asta pentru că, ulterior informațiilor apărute în Baia Mare Sport, a sunat personal pentru a-și exprima punctul de vedere.

A negat cele întâmplate, cu privire la faptul că poliția a fost trimisă să dea afară echipa de pe terenul de antrenament, dar a oferit un răspuns și mai șocant!

Viceprimarul s-a folosit de organele legii să înștiințeze jucătorii și pe Florin Fabian că trebuie să ceară acordul Consiliului Local Recea data viitoare.

Paul Batin: ”Nu știu ce o să fie din vară” 

Scenele de-a dreptul hilare prezintă o realitate tristă a fotbalului românsc. Încă una. Fotbal Comuna Recea, singura reprezentantă a Maramureșului în primele două ligi din România, trăiește pe maginea prăpastiei, iar dacă nu se va salva de la retrogradare în acest sezon, slabe mai sunt șansele să mai supraviețuiască și să nu se desființeze. Lucru reunoscut recent și de atacantul echipei, Paul Batin.

Nu se știe cu cine vom pica la baraj, dacă o să fim acolo. Dacă va fi să fie, vom juca împotriva Sloboziei sau Reșiței. Vor fi două meciuri tari, capitale, clar. Și din partea lor și din partea noastră. Important e ca noi să jucăm, să nu avem retrogradare în CV. Nici mie, la această vârstă, nu mi-ar conveni, nici celorlalți, pentru că nu dă bine. Important e să vedem ce se întâmplă din vară. Dacă dispare echipa asta, dacă rămâne… ar fi păcat. Multe nu-s de spus”, a declarat Paul Batin.

Ante Bakmaz a plecat șocat de la Fotbal Comuna Recea 

Condițiile în care se antrenează echipa sunt, după cum se vede, precare, iar acest aspect a fost prezentat de Liga2.ro încă din urmă cu câteva luni, după un interviu care l-a avut în centrul atenției pe fostul fundaș al echipei, Ante Bakmaz.

Am fost însă dezamăgit de modul în care erau organizate anumite lucruri. Nu aveam echipament de antrenament, nici fizioterapeut, nici medic și mulți jucători nu erau plătiți la timp. Dacă te uiți la rezultate și condițiile în care lucram, am avut rezultate bune.

Din păcate, nu era planul meu să plec de la Recea, pentru că am vrut să continui până la sfârșitul sezonului, să ajut echipa să rămână în Liga 2. Nu pot intra în prea multe detalii pentru că am decis ca a mea carieră să continue undeva unde pot să joc. Pot spune doar că am fost foarte dezamăgit de modul în care a fost gestionată situația la plecarea mea”, a declarat Ante Bakmaz pentru Liga2.ro, la începutul lui februarie.

Consiliul Județean Maramureș a promis plata salariilor și… tot a rămas la nivel de promisiune

Consiliul Județean Maramureș și-a luat responsabilitatea că va achita jucătorilor salariile restante, dar până acum nimic. Fotbaliștii sunt nevoiți să se descurce cum pot, nefiind astfel respectați termenii sub care au fost semnate contractele. Ei însă continuă să joace și așa, și vor să salveze echipa de la retrogradare.

Înaintea meciului cu Metaloglobus din play-out, câștigat de Fotbal Comuna Recea cu 3-1, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, le-a promis personal fotbaliștilor că își vor primi banii pe ultimele patru luni. Convorbirea a avut loc telefonic, în vestiar, aspect recunoscut de atacantul Marius Coman, la finalul celor 90 de minute.

Dânsul (n.r. – Ionel Bogdan) ne-a spus că nu poate să vină la meci, deși ni s-a promis că o să vină să vorbească personal cu noi. Nu a venit, dar l-a sunat pe domnul primar (n.r. – primarul din Recea, Octavian Pavel), care l-a pus pe speaker și ni s-a promis că se vor achita toți banii”, afirma Marius Coman la momentul respectiv.

Foto: ACSF Maramureș Recea
Video: Baia Mare Sport 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-ripensia-recea-resita-si-slobozia-isi-vor-afla-soarta-sambata-una-dintre-ele-retrogradeaza-direct-iar-altele-doua-vor-merge-la-baraj-de-mentinere-19182769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-herea-la-final-de-contract-cu-metaloglobus-s-a-intalnit-cu-daniel-niculae-ce-spune-despre-revenirea-sa-la-rapid-cum-l-a-surprins-mihai-iosif-si-cand-crede-ca-giulestenii-vor-fi-siguri-de-pr-19182903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-nicolescu-out-de-la-rapid-nu-mai-ocupa-functia-de-vicepresedinte-si-nu-mai-face-parte-din-consiliul-de-administratie-daniel-niculae-poate-fi-numit-presedinte-19182864

 

 

Andrei PASCU 06 May. 2021, 13:20 Liga 2
Pe aceeași temă