Bani aprobați de la Guvern pentru modernizarea totală a Stadionul Știința! Lucrările la arena echipei ASU Politehnica vor dura destul de mult. Cât costă și ce capacitate va avea

Anda DELIU 23 Jul. 2020, 16:46 Liga 2

Un proiect care așteaptă demult undă verde a primit asigurarea că se va face, și cu bani de la Guvernul României. Stadionul Știința din Timișoara, pe care joacă ASU Politehnica, va avea o nouă față după ce proiectul de modernizare totală a fost aprobat. Mai rămâne să vedem efectiv și când va începe șantierul și mai ales, când va fi gata, deoarece durata prevăzută e una mare.

Acum, în jurul arenei sunt tribune mici, de unde spectatorii nu au chiar cea mai bună perspectivă asupra unui meci de fotbal. Acest lucru este pe cale să se schimbe. Pe partea unde acum sunt ”baloane” și terenuri de minifotbal vor apărea două clădiri, una cu două etaje, iar alta, cu trei. Pe acoperișului edificiul cu trei etaje vor fi două terenuri de sport, numai bune de antrenament, dar și o cafenea cu terasă. Alte dotări, pe lângă o tribună modernă și civilizată, sunt vestiare proprii, sală de fitness, gradene pentru spectatori, spații pentru deservirea activităților sportive aferente terenului adiacent, precum vestiare, grupuri sanitare, sală de conferințe, cabinet medical, locuri de parcare pentru autoturisme și autocare, spații tehnice și de întreținere a clădirii.

Conform estimărilor, vor fi 3000 de locuri în tribune.

Lucrările la noul stadion Știința vor dura trei ani!

Vestea nu tocmai bună este că lucrările la acest proiect amplu vor dura 36 de luni, adică trei ani.

Terenul pe care se vor construi noile clădiri va avea o suprafață de 5000 de metri pătrați. Pe partea opusă clădirilor, spre parcul din curtea Universității Politehnice, probabil lucrurile nu se vor schimba mult. În acea zonă nu se pot face intervenții majore, deoarece pe sub pământ trece o importantă magistrală de gaz a orașului.

Investiția Guvernului la Știința va fi de 49 de milioane de lei.

Proiectul este derulat prin Compania Națională de Investiții (care aparține de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației), dar a fost aprobată în Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Național și Locuințe și va fi finanțată din bugetul Ministerului Educației Naționale.

Așa arată acum stadionul Știința din Timișoara. Foto: Eye in the sky

Când începe șantierul și unde se va muta ASU Poli?

Rămâne de văzut când va demara șantierul efectiv. Cu siguranță nu imediat, deoarece trebuie făcută o licitație. Însă, la un moment dat, e clar că pe teren nu se vor putea disputa jocuri oficiale.

Soluții pentru ASU Poli ar fi Stadionul ”Dan Păltinișanu”, care așteaptă la rândul său demolarea, pentru care mai e nevoie de o hotărâre de Guvern, sau Electrica, arena unde au ajuns să joace și ACS Poli și Ripensia. Ar mai fi stadionul de tip lego promis de primarul Timișoarei, încă la stadiul de dorință.

Să nu uităm nici că se apropie alegerile, iar guvernanții promit multe lucruri cu ușurință în aceste perioade.

https://www.facebook.com/MinisterulLucrarilorPublice/posts/2916235708505421

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tineti-va-tare-nicolae-robu-anunta-un-alt-stadion-la-timisoara-mai-mic-facut-din-banii-primariei-cu-o-tehnologie-ce-permite-ridicarea-rapida-19130999

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cazuri-de-coronavirus-la-asu-politehnica-clubul-si-a-suspendat-antrenamentele-19140484

Anda DELIU 23 Jul. 2020, 16:46 Liga 2
Pe aceeași temă