Grozavu începe să ”curețe” lotul de jucători străini! Poli Iași s-a despărțit de atacantul Mykhaylo Plokhotnyuk

Narcis POHOAȚĂ 06 Dec. 2022, 14:41 Liga 2

Atacantul ucrainean Mykhaylo Plokhotnyuk (23 de ani) este primul jucător care se desparte de clubul Politehnica Iași în pauza competițională din această iarnă.

Aflat pe lista jucătorilor care nu l-au mulțumit pe antrenorul Leo Grozavu, vârful în vârstă de 23 de ani a ajuns la un acord cu oficialii ieșeni și și-a reziliat pe cale amiabilă contractual scadent în vara anului viitor.

6 goluri marcate de Plokhotnyuk pentru Poli Iași, două în acest sezon

Venit la Iași în luna ianuarie a acestui an, de la echipa ucraineană de primă ligă FK Inhulets Petrove, după izbucnirea războiului din țara sa, Mykhaylo Plokhotnyuk a marcat 5 goluri în 21 de meciuri de Liga 2 pentru Poli Iași. Are un gol înscris și în Cupa României, în jocul cu Știința Miroslava din această ediție a competiției.

În acest sezon, vârful ucrainean a înscris două goluri în 12 jocuri în care a fost folosit din totalul de 16, în partidele cu Steaua (scor 1-2) și Minaur Baia Mare (2-0).

”Mulțumim, Mikhailo Plokhotniuk!
Contractul cu atacantul ucrainean a fost reziliat, astăzi, pe cale amiabilă. Mișa a marcat 6 goluri în 21 de meciuri la Poli!
Îi dorim mult succes în carieră!”, a fost anunțul clubului din Iași.

Dublă pentru echipa din Iași chiar de ziua sa, în campionatul trecut

Plokhotnyuk a reușit o dublă pentru Poli Iași chiar în ziua în care a împlinit 23 de ani, pe 12 martie, în partida de pe teren propriu cu Astra, din sezonul trecut, câștigată cu scorul de 3-1.

Atacantul ucrainean a făcut junioratul la Dinamo Kiev și Cernomoreț Odessa și are selecții la naționalele Under 17 și Under 18 ale Ucrainei, între anii 2014 și 2016.

”Am primit foarte multe mesaje de felicitare de la suporteri, colegi, staff, primarul orașului, jurnaliști. Colegii mi-au oferit un tort în vestiar, mi-au cântat La Mulți Ani, a fost una dintre cele mai frumoase aniversări pentru mine. A fost foarte frumos. Sunt impresionat și de sprijinul suporterilor din sectorul nostru. Sigur, familia și prietenii mei din Ucraina mi-au trimis multe mesaje frumoase și îmi doresc și ei un cer liniștit. Asta le doresc și eu lor! Ucraina se află într-o situație grea nu pot uita asta”, spunea, la acel moment, atacantul ucrainean, care trecea printr-o perioadă foarte grea din punct de vedere emoțional, ținând cont de ceea ce se întâmpla în țara sa.

Pe lângă Plokhotnyuk, Poli Iași s-ar putea despărți în următoarea perioadă și de alți jucători, vizați fiind Pawel Tomczyk, Nicolas Del Priore, Paul Fosu Mensah sau Christ Kouadio.

”Sunt foarte mulți jucători străini. Am spus că trebuie mult mai multă atenție pentru jucătorii români, iar dacă nu se găsesc soluții trebuie cei mai buni străini. Adică ei trebuie să vină aici să facă diferența, nu să-i cocoloșim, să ia salariile și să plece fără să facă nimic pentru echipă. E un semnal de alarmă pentru toți străinii. Avem și în România jucători care pot juca cel puțin la nivelul pe care l-au arătat ei”
Leo Grozavu într-un interviu acordat la finalul lunii octombrie, despre ce a găsit la Poli Iași

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Narcis POHOAȚĂ 06 Dec. 2022, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă