Grevă la Dinamo! Jucătorii au refuzat să se antreneze din cauza restanțelor salariale

Răzvan STÎNGĂ 16 Jan. 2023, 18:14 Liga 2
Grevă la Dinamo! Jucătorii au refuzat să se antreneze din cauza restanțelor salariale

Dinamo s-a confruntat cu o situație mai mult sau mai puțin așteptată, dar care nu era neapărat intuită de conducerea clubului. În dimineața zilei de 16 ianuarie, luni, în care a fost programat și cantonamentul de iarnă, de la Săftica, s-a intrat în grevă.

În Liga 2, Dinamo nu este prima echipă care s-a confruntat cu o poziție fermă a jucătorilor în acest început de an, în urma restanțelor salariale. Viitorul Pandurii a fost în exact aceeași situație, însă lucrurile s-au reglat în urma plății lor.

Grevă la Dinamo! Jucătorii, nemulțumiți că nu sunt plătiți

Jucătorii lui Ovidiu Burcă au fost nemulțumiți, la fel ca adversarii de la Viitorul Pandurii, pentru faptul că nu și-au primit banii, iar luni dimineață au refuzat să se antreneze. Însă, în urma unor discuții cu conducerea, situația s-a reglat pentru moment.

Fotbaliștii au primit asigurări că vor fi achitate o parte din restanțe în următoarele zile, conform Radio Dinamo 1948, iar marți seară a avut loc ședința de pregătire programată. Precizările sursei amintite:

Lucrurile s-au calmat și jucătorii vor merge la antrenament în această după-amiază (n.r. marți), să sperăm că este ultimul astfel de eveniment în cadrul echipei, o perioadă incertă la Dinamo, în care toți factorii de conducere trebuie să se pună la masă și să stabilească o strategie comună pentru clubul Dinamo, este clar că lucrurile nu merg deloc în direcția dorită.

Dinamo stă pe un butoi de pulbere și este cazul să fie găsite soluții, astfel încât pe viitor să nu mai avem parte de astfel de evenimente!”.

Vlad Iacob dădea asigurări că situația de la Dinamo e una liniștită

Acest episod vine la numai câteva zile după ce administratorul special al lui Dinamo, Vlad Iacob, afirma că jucătorii sunt nemulțumiți de faptul că nu primesc salariile, doar că nu vor afișa o poziție radicală.

Lucrurile au stat cu totul altfel, pentru că în urma acestei greve a fotbaliștilor e clar că exista o stare de tensiune evidentă, iar ceea ce s-a întâmplat luni dimineață nu poate fi decât punctul culminant al nemulțumirilor. Până și Radio Dinamo 1948, apropiat de clubul din ”Ștefan cel Mare”, a transmis, așadar, un mesaj clar, prin care îi atenționează pe cei din conducere să rezolve cât mai repede starea de fapt.

Iată ce spunea Vlad Iacob zilele trecute, despre restanțe:

Jucătorii sunt nemulţumiţi ca orice angajat sau ca orice fotbalist care nu îşi primeşte drepturile salariale. Evident că sunt nemulţumiri, situaţia nu este una plăcută, dar nu au existat până acum certuri sau probleme din acest punct de vedere.

Sigur vom plăti o parte din restanţe. Facem toate eforturile. Mai sunt şi încasări pe care le vom primi săptămâna viitoare şi, bineînţeles, vom debloca şi plăţile”.

Foto: Radio Dinamo 1948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-tamas-reactie-fata-de-cei-care-i-au-atras-atentia-ca-am-intors-spatele-lui-dinamo-si-explicatii-pentru-alegerea-de-a-semna-cu-concordia-19257963

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-confirma-restantele-salariale-catre-jucatori-informatiile-oferite-de-conducere-si-cand-se-fac-platile-19257937

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-le-da-sperante-fanilor-dinamovisti-acum-cred-in-promovare-ce-spune-antrenorul-despre-situatia-grea-de-la-club-19257723

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-situatia-interdictiei-la-transferuri-19257627

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-lazar-se-intoarce-in-liga-3-echipa-cu-care-a-semnat-mijlocasul-dupa-despartirea-cu-scandal-de-dinamo-19257616

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Jan. 2023, 18:14 Liga 2
Pe aceeași temă