Greșeala unuia, bucuria altora! Suma provenită din sancțiunea dictată pentru nerespectarea protocolului medical va fi împărțită adversarilor din play-off-ul Ligii 2. Cât e cea mai mare amendă

Marius ANGHEL 26 Jun. 2020, 23:34 Liga 2
Greșeala unuia, bucuria altora! Suma provenită din sancțiunea dictată pentru nerespectarea protocolului medical va fi împărțită adversarilor din play-off-ul Ligii 2. Cât e cea mai mare amendă

În ultima ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, din data de 25 iunie 2020, membrii acestuia au aprobat cu majoritate de voturi ca banii obținuți de pe urma încălcării ”Protocolului medical” în cadrul play-off-ului Ligii 2 să fie împărțiți cluburilor. Beneficiarele vor fi celelalte cinci adversare din play-off, în cazul în care una dintre echipele din acest mini-turneu de cinci etape va fi sancționată financiar. Celelalte cluburi din Liga 2, pentru care actualul sezon s-a încheiat, nu vor primi niciun ban.

Amenda luată de un club din play-off-ul Ligii 2 pentru încălcarea protocolului medical va fi împărțită celorlalte adversare din acest turneu

De exemplu, dacă Turrris Oltul Turnu Măgurele încalcă anumite prevederi din protocolul medical emis pentru a fi respectat în finalul acestui sezon 2019/2020, afectat de pandemia COVID-19, și va fi sancționată financiar, suma respectivă va fi împărțită către UTA Arad, CS Mioveni, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid, adică adversarele din play-off.

”Aprobă cu majoritate (3 voturi împotrivă și o abținere a domnului Emilian Hulubei, exclusiv cu privire la cuantumul amenzilor) de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 18 din 12.06.2020 cu amendamentul că sumele provenite din eventualele sancțiuni dictate pentru nerespectarea protocolului medical vor fi distribuite către celelalte cluburi din eșalonul respectiv, cluburi care nu au încălcat protocolul, cu mențiunea că pentru Liga 2, dacă este sancționat un club, sumele respective se vor distribui doar către cluburi participante în play-off-ul stabilit pentru finalizarea sezonului 2019/2020”, sună decizia Comitetului Executiv al FRF din 25 iunie.

Amenzi de la 5.000 de lei la 100.000 de lei

Protocolul medical pentru reluarea competițiilor din sezonul 2019/2020 prevede sancțiuni care încep de la 5.000 de lei, cea mai piperată amendă fiind de 100.000 de lei.

Play-off-ul Ligii 2 debutează la data de 3 iulie cu meciul Turris Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș, programat de la ora 17:00. Cinci etape au loc în acest mini-turneu la finalul căruia sunt decise cele două echipe direct promovate și cea care merge la barajul de promovare.

Tot în ședința din 25 iunie a Comitetului Executiv al FRF au fost aprobate datele de disputare a meciurilor de baraj de promovare în Liga 2, s-a aprobat efectuarea a cinci înlocuiri de jucători pe meci în play-off-ul Ligii 2, cât și noua perioadă de transferuri pentru sezonul 2020/2021.

Lista sancțiunilor pentru încălcarea protocolului medical:

Marius ANGHEL 26 Jun. 2020, 23:34 Liga 2
Pe aceeași temă