Golgheterul Șelimbărului din acest sezon, prima achiziție a iernii a echipei SC Oțelul. A înscris împotriva trupei lui Dorinel Munteanu

Marius ANGHEL 22 Dec. 2022, 11:55 Liga 2
Golgheterul Șelimbărului din acest sezon, prima achiziție a iernii a echipei SC Oțelul. A înscris împotriva trupei lui Dorinel Munteanu

Primul transfer al iernii la SC Oțelul Galați este golgheterul din prima parte a sezonului de Liga 2 al adversarei CS Comunal Șelimbăr.

Octavian Ursu s-a despărțit marțea trecută, 13 decembrie 2022, de echipa din județul Sibiu, iar astăzi, 22 decembrie, a bătut palma cu trupa antrenată de Dorinel Munteanu.

Mijlocașul de 28 de ani originar din Mediaș este la a 11-a echipă pentru care va evolua în cariera sa, la seniori.

Octavian Ursu s-a despărțit de CS Comunal Șelimbăr și a semnat cu SC Oțelul

Octavian Ursu s-a alăturat echipei din Șelimbăr în luna iulie a acestui an și semnase un contract valabil pe un sezon. După jumătate de an s-a despărțit de sibieni, în această perioadă demonstrându-și calitățile care s-au adus în situația de a juca în cariera sa pentru Rapid, UTA, ”U” Cluj sau Poli Timișoara.

A evoluat în toate cele 16 jocuri din prima parte a sezonului Ligii 2, în 11 a început ca titular, și a marcat patru goluri, toate decisive. A înscris în egalurile de acasă cu SC Oțelul (1-1) și Unirea Dej (1-1) și a marcat de două ori în jocul din deplasare cu FK Miercurea Ciuc (2-1). Cu cele patru reușite era și este golgheterul Șelimbărului în acest sezon.

SC Oțelul, despre Ursu: ”Poate fi descris ca un jucător care caută și găsește spațiile libere dintre linii, se demarcă bine și gestionează eficient jocul pe contraatac”

Din postura de jucător liber de contract, Ursu a semnat cu SC Oțelul Galați, echipă cu care are posibilitatea să promoveze în prima ligă, acolo unde a mai promovat cu UTA și Rapid. În Liga 1 a jucat pentru ”U” Cluj (2 meciuri), ASA Târgu Mureș (4 m) și UTA (11 m).

”SC Oțelul Galați a ajuns la un acord contractual cu mijlocașul Octavian Ursu (foto stânga), 28 de ani, jucător de bandă ce a evoluat în acest sezon pentru formația de Liga 2, CSC Șelimbăr.

Octavian Ursu, născut pe 15 noiembrie 1994, la Mediaș, poate evolua ca mijlocaș stânga, dar poate fi utilizat și pe partea dreaptă. A început fotbalul în localitatea natală, iar potențialul său a fost remarcat de Universitatea Cluj care a reușit să îl transfere. Pentru a avea șansa de a juca, ardelenii l-au împrumutat la echipe precum Unirea Slobozia, ACS Berceni și CS Mioveni, după care a fost cedat către ASA Tg. Mureș. A trecut apoi pe la Olimpia Satu Mare, din nou U Cluj și Poli Timișoara. A făcut trecerea la rivala UTA Arad, reușind promovarea în primul eșalon și evoluând apoi 17 meciuri în Liga 1, reușind și un gol. A urmat transferul la Rapid București și o nouă promovare în prima ligă, dar jucătorul a revenit în Liga 2, din nou la Poli Timișoara. Startul actualului sezon l-a găsit la CSC Șelimbăr, reușind chiar un gol în poarta echipei noastre, în remiza, scor 1-1, din etapa a 4-a ligii secunde. În această stagiune, a evoluat în 17 meciuri, marcând 4 goluri, fiind cel mai bun marcator al formației sibiene, iar din partea secundă a campionatului va îmbrăca tricoul roș-alb-albastru al Oțelului.

Octavian Ursu s-a făcut remarcat prin execuțiile sale de la distanță sau din lovituri libere, reușind unele goluri spectaculoare prin acest procedeu, dar apare des la finalizare și din interiorul suprafeței de pedeapsă. Poate fi descris ca un jucător care caută și găsește spațiile libere dintre linii, se demarcă bine și gestionează eficient jocul pe contraatac, dar și cel pozițional, reușind prin driblingurile sale să scoată ușor adversari din joc.

Bun venit și mult succes, Octavian Ursu!”, transmite SC Oțelul prin intermediul site-ului său.

Clubul gălățean nu spune și pe ce perioadă se întinde contractul cu Ursu.

Octavian Ursu, la a 11-a echipă în carieră

În cariera sa, Octavian Ursu a schimbat o mulțime de echipe, evoluând pentru ”U” Cluj (în trei perioade), Unirea Slobozia, ACS Berceni, CS Mioveni, ASA Târgu Mureș, Olimpia Satu Mare, ASU Poli Timișoara (în două perioade), UTA Arad, Rapid și CS Comunal Șelimbăr.

Contractul cu Octavian Ursu va fi semnat ulterior, în acest moment clubul gălățean având interdicție la transferuri din partea FIFA.

SC Oțelul ocupă locul 3 în clasamentul Ligii 2 după primele 16 etape, cu 31 de puncte, fiind la egalitate cu Poli Iași (locul 2) și la două puncte sub Steaua (locul 1). Gălățenii luptă pentru accederea în play-off-ul care determină promovatele în prima ligă. Echipa se reunește în data de 9 ianuarie 2023 și va efectua unul dintre cantonamentele de iarnă la Vatra Dornei.

Golul marcat de Octavian Ursu chiar în meciul cu SC Oțelul, prezentat de clubul gălățean ca o ghicitoare suporterilor săi privind prima achiziție a iernii:

Foto: CS Comunal Șelimbăr

Marius ANGHEL 22 Dec. 2022, 11:55 Liga 2
Pe aceeași temă