Golgheterul Mioveniului îl are idol pe Hagi, s-a apucat de fotbal pentru că așa făceau toți la școală și speră să revină în Liga 1: „Promovarea se va juca până în ultima etapă”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2020, 11:31 Campionat

În așteptarea reluării cel puțin a antrenamentelor, după ce inclusiv acestea au fost suspendate spre finalul săptămânii trecute, după ce campionatul Liga 2 a fost suspendat inițial până la sfârșitul lunii martie, mai nou până la mijlocul lunii aprilie, jucătorii de fotbal au intrat într-o vacanță forțată. Activitatea a fost întreruptă și la CS Mioveni, formație care în acest moment se află pe locul 2 în eșalonul secund, poziție direct promovabilă, iar noul antrenor Claudiu Niculescu le-a dat liber elevilor săi, însă le-a stabilit și un program special de pregătire pentru acasă, acolo unde li s-a recomandat tuturor să rămână în această perioadă de criză, provocată de coronavirus.

Acasă, cu familia, își petrece timpul în această perioadă și Andrei Hergheligiu, atacantul echipei CS Mioveni, unul dintre cei mai experimentați jucători pe care îi are în lot formația argeșeană. Jucătorul originar din Iași, care pe 21 martie împlinește 28 de ani, e legitimat la CS Mioveni din luna februarie a anului 2019, iar în această vară are șanse mari să revină în Liga 1, dacă echipa pentru care evoluează acum reușește să se mențină cel puțin pe poziția pe care se află acum.

Hergheligiu a evoluat în acest sezon în toate cele 23 de meciuri jucate de CS Mioveni în Liga 2, în toate a început ca titular și în șapte a fost înlocuit. A înscris și 7 goluri, cu unul mai mult decât reușea în ediția trecută a campionatului, tot în tricoul galben-verde, când era utilizat de 17 ori.

Ieșeanul a început fotbalul în orașul natal, la LPS și Poli, iar la seniori a evoluat pentru CSMS Iași (Liga 2 și Liga 1), CS U Craiova (Liga 1), FC Botoșani (Liga 1), Luceafărul Oradea (Liga 2), FC Hermannstadt (Liga 2 și Liga 1) și CS Mioveni (Liga 2).

Andrei Hergheligiu: „Îmi doresc foarte mult să reușim să promovăm”

Andrei Hergheligiu a oferi un scurt interviu site-ului Argeș Sport în care a vorbit despre cariera sa și actualul sezon în care luptă pentru promovare cu CS Mioveni. Mai jos vă redăm interviul realizat de Răzvan Marinescu.

Andrei, spune-ne cum ai început fotbalul.
În acea perioadă, toți colegii mergeau la fotbal, astfel că decizia a venit de la sine.

Cum a fost la juniori?
Până la vârsta de 14 ani a fost mai mult ca o joacă, după care mi-am dat seama că trebuie să fiu foarte serios să pot reuși.

Dă-ne câteva detalii despre cum a fost trecerea de la juniori la seniori.
Pentru mine nu a avut un impact major, pentru că am avut un antrenor foarte bun la juniori, este vorba de Marian Andrei, de la LPS Iași, care a reușit să ne pregătească pentru pasul la seniori.

Ce club dintre cele pentru care ai jucat în Liga 1 ți-a rămas în suflet?
Pot să spun că eu, unul, m-am simțit bine la toate cluburile unde am evoluat de-a lungul timpului, indiferent de eșalon.

Ce ne poți spune despre perioada petrecută la Mioveni până în prezent?
Pe mine m-a ajutat foarte mult, pentru că am reușit să îmi revin din toate punctele de vedere.

Cum ți se pare actualul sezon, 2019-2020, pe care îl parcurgi cu echipa argeșeană?
Este un sezon bun pentru mine până acum și sper să reușesc să îmi ajut echipa în continuare, îmi doresc foarte mult să reușim să promovăm.

Barcelona – cel mai mare club la nivel mondial, Hagi – igolul său în fotbal

Ce echipă preferată ai în fotbalul mondial?
Îmi place foarte mult Barcelona. Sunt de părere că este cel mai mare club din fotbalul mondial.

Ce idol ai în fotbal?
Idolul meu în fotbal este Gică Hagi, ca jucător, dar și ca om.

Cum parcurgi perioada asta ciudată de pauză competițională?
Încerc să stau cât mai mult în casă cu familia. Este o perioadă foarte grea pentru noi.

Cum vezi restul sezonului competițional în Liga 2?
Cred că asistăm la un sezon foarte frumos în Liga 2, cu echipe de tradiție și cred că promovarea se va juca până în ultima etapă.

7 goluri a marcat Andrei Hergheligiu în acest sezon în tricoul echipei CS Mioveni, momentan egalând cea mai bună performanță a sa din carieră. În ediția 2011/2012 a Ligii 2, atacantul ieșean înscrie tot șapte goluri pentru CSMS Iași, în 26 de meciuri, în ediția în care clubul reușea promovarea. Între timp, cele mai multe goluri marcate într-un sezon le-a avut tot la Poli Iași (5, în ediția 2013/2014 a Ligii 2) și CS Mioveni (6, în ediția 2018/2019 a Ligii 2).

În acest sezon, Andrei Hergheligiu a marcat pentru CS Mioveni în meciurile cu ASU Poli (1-0), Campionii FC Argeș (2-0, amândouă), FK Csikszereda (3-0), Sportul Snagov (2-1), Pandurii Târgu Jiu (4-0) și Turris Oltul Turnu Măgurele (5-2).

Andrei Hergheligiu este golgheterul echipei CS Mioveni în acest sezon de Liga 2, cu cele șapte goluri marcate. Îl urmează Davide Massaro (6 goluri), Valentin Balin și Raul Costin (ambii cu câte 5 goluri), Simon Măzărache (4 goluri), Valentin Coșereanu și Marian Anghelina (ambii cu câte 3 goluri) și Ionuț Burnea (1 gol).

Foto: Leczki JOZSI (Mediafax Foto), Florin ALBOIU (Sport Pictures) și Mihai NIȚOIU

Marius ANGHEL 18 Mar. 2020, 11:31 Campionat
Pe aceeași temă