Gloria Buzău rămâne cu șansa a doua în fața celor de la UTA, e de părere Adrian Mihalcea: ”11 jucători vom avea și vom merge să jucăm.” Antrenorul trupei din Crâng, despre cum e să trăiești un joc din tribună, fără să poți să intervii

Marius ANGHEL 28 May. 2023, 17:33 Liga 2

Gloria Buzău a dat o replică bună prim-divizionarei UTA în manșa tur a barajului de promovare/menținere în SuperLigă, însă partida desfășurată duminică în Crâng s-a încheiat nedecis, fără gol. 0-0 s-a terminat jocul în care echipa din Liga 2 a reușit să înscrie în prima repriză, dar golul a fost anulat corect, pentru un offside la poziția lui Boiciuc, cel care a marcat.

Adrian Mihalcea nu a fost pe margine la manșa tur a barajului cu UTA: ”Este mult mai simplu pe bancă”

Adrian Mihalcea a fost suspendat la acest joc, după ce a fost eliminat în penultimul joc al play-off-ului Ligii 2, a văzut partida dintr-o încăpere a stadionului Gloria.

”A fost extrem de greu, este mult mai simplu pe bancă și aproape de echipă, dar este al treilea joc acasă în care sunt suspendat și nu am pierdut. Nu știu dacă este îmbucurător sau nu, dar important e că meciul următor voi fi lângă echipă.

Nu știu dacă contează, rolul antrenorului e să fie lângă echipă. Am comis o greșeală care nu are ce să caute pe un teren de fotbal și am plătit, și financiar, și sportiv. Îmi asum lucrurile astea, dar doar atât. N-aș vrea să mă învinovățesc prea mult că echipa nu a câștigat pentru că nu am fost eu pe bancă”, a comentat Adrian Mihalcea, la microfonul DigiSport, absența sa de pe margine.

La fazele în care Boiciuc și Blejdea au irosit situații bune de a marca, în prima repriză, Mihalcea a fost surprins de camerele de filmat cum reacționa. Indicații jucătorilor a dat antrenorul secund Daniel Florea.

”Principala favorită este UTA Arad. Mergem să luptăm, să jucăm și să ne ridicăm la intensitatea și valoarea Ligii 1”

Antrenorul Gloriei Buzău o vede în continuare pe echipa arădeană drept favorită în acest baraj. Consideră partida retru drept o finală, având în vedere că se pleacă de la rezultat egal.

”Și înaintea acestui meci aveam șanse reduse față de cei de la UTA. Șansele rămân la fel. Principala favorită este UTA Arad. Mergem să luptăm, să jucăm și să ne ridicăm la intensitatea și valoarea Ligii 1. E altceva. Noi, după ce că eram puțini, am și pierdut încă doi jucători. Dar 11 vom avea și vom merge să jucăm. Poate vom avea noroc și atunci se poate întâmpla ceva, dar șansele mai mari sunt ale echipei din Liga 1. Ar fi trebuit să facem mult mai multe până acum. Acum suntem în fața faptului împlinit și vom merge la Arad să jucăm o finală. E 0-0 și, practic, e o finală.

Trebuie să ne organizăm la fel de bine. Din punct de vedere tactic, defensiv am stat foarte bine și am interpretat la fel de bine faza de tranziție ofensivă, numai că ar trebui ca cei care intră de pe bancă să îmi ofere acea calitate sau prospețime ca să ducă meciul până la final. Nu s-a întâmplat. Trebuie să fie mult mai concentrați, cei de pe bancă ar trebui să fie mai concentrați atunci când apelez la ei”, a mai spus Mihalcea.

Vîrtej și Godwin s-au accidentat

Gloria are un lot numeric redus în acest final de sezon, cu mulți jucători accidentați. Inclusiv la această partidă tur cu UTA a pierdut doi jucători, pe Daniel Vîrtej și Joseph Godwin, accidentați.

”Godwin are o ruptură musculară destul de gravă și nu va face parte din lot. Încercăm să-i refacem pe Vîrtej, care a ieșit cu o contuzie la genunchi, și cei care nu au făcut parte din lot, tot pe probleme de accidentări, Angelov, Gaitan, să-i aducem la un nivel optim. Dacă nu, ăștia suntem, ăștia am rămas în momentul de față și trebuie să ducem lupta până la sfârșit și o vom duce. Veți vedea aceeași atitudine. Dacă și reușim să o menținem pe toată durata partidei cu atât mai bine”, a comentat Adrian Mihalcea la finalul meciului.

Gloria Buzău în meciul tur al barajului cu UTA Arad: D. Rusu – Oteliță, Vîrtej (Marku 44′), Wiktorski, Sălceanu – A. Lopez (cpt.), Trebotic – Dudu, Greu (Șuteu 56′), Blejdea (Godwin 70′) – Boiciuc. Rezerve neutilizate: R. Stoian – Val. Alexandru, Ist. Fulop, Dr. Lazăr, Uțiu, M. Ivan.

Partida retur dintre UTA și Gloria Buzău are loc duminică, de la ora 21:00, la Arad.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 28 May. 2023, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă