Gloria Buzău, motivată să promoveze în SuperLigă și să trimită UTA în ”B”. Adrian Mihalcea a dat uitării toate momentele nereușite: ”Băieții au o șansă unică. Trebuie să avem atitudine”

Andrei PASCU 26 May. 2023, 21:38 Liga 2
Gloria Buzău, motivată să promoveze în SuperLigă și să trimită UTA în ”B”. Adrian Mihalcea a dat uitării toate momentele nereușite: ”Băieții au o șansă unică. Trebuie să avem atitudine”

Gloria Buzău joacă turul barajului de menținere-promovare în SuperLigă cu UTA, duminică, de la ora 14:00.

Echipa lui Adrian Mihalcea vrea să producă surpriza după ce a ratat accederea directă în prima divizie și vrea să trimită în ”B” echipa antrenată de Mircea Rednic.

Gloria Buzău nu se teme de UTA și speră la un rezultat pozitiv încă din tur

Adrian Mihalcea vrea să ”șteargă cu buretele” toate momentele neplăcute din sezonul regular și din play-off și speră ca jocul de duminică să fie tratat de echipă așa cum trebuie, să plece apoi, în returul de la Arad, cu șanse semnificative de promovare.

Ar fi un avantaj pentru Gloria Buzău și un rezultat de egalitate, Mihalcea dorind, în primul rând, atitudine din partea echipei, dar vrea să vadă și calitatea jucătorilor pe teren, în primele 90 de minute. Apoi, va face strategia și pentru partida retur.

Sunt cele mai importante meciuri din acest campionat. Dacă nu am reușit să promovăm direct, avem aceste două manșe, practic nu se va decide nimic după primul meci. Știm că acum va fi un meci dificil, știm că echipa de Liga 1, UTA, are prima șansă, dar băieții sunt conștienți că au o șansă unică de a promova în prima divizie.

Ne vom bate pentru șansa noastră, trebuie să avem atitudine, calitatea necesară de a încerca să câștigăm. Apoi, vom vedea ce vom face în retur, în funcție de ce va fi în tur”, a spus Adrian Mihalcea pentru Campus TV.

Gloria Buzău nu îl va avea pe bancă pe antrenorul Adrian Mihalcea nici la meciul tur cu UTA

Gloria Buzău a terminat pe locul 5 în play-off-ul Ligii 2, cu 42 de puncte. A înregistrat, în cele 10 etape din grupa pentru promovare, două victorii, cinci remize și trei eșecuri, cu un golaveraj de nouă goluri marcate și 11 primite.

A finalizat întrecerea cu două puncte peste locul 6 din play-off, Unirea Dej, și la patru puncte de locul 4, Dinamo, care va merge la rândul ei în baraj, cu Campionii FC Argeș.

Un minus pentru Gloria Buzău este acela că Adrian Mihalcea nu poate sta nici la turul cu UTA, de pe teren propriu, pe banca tehnică. Abia la returul de la Arad poate gestiona situația de la marginea terenului. Antrenorul speră să îi motiveze pe jucători la capacitate maximă, pentru ca Gloria Buzău să producă surpriza și să reușească promovarea în fața formației lui Mircea Rednic.

Suspendarea lui Mihalcea a venit ca urmare a simulării sale din prelungirile partidei din Crâng cu SC Oțelul, din penultima etapă a play-off-ului, când a încercat să tragă de timp, a văzut al doilea galben și a fost eliminat. A stat un meci la confruntarea cu Steaua, din Ghencea, pierdută cu scorul de 2-4.

Ariel Lopez, analiza barajului Gloria Buzău – UTA

Ariel Lopez, căpitanul Buzăului, a analizat și el partidele cu UTA. La fel ca Adrian Mihalcea, liderul din teren a afirmat că meciurile sunt cele mai importante din acest sezon.

Cele mai importante meciuri pentru noi, ar fi senzațional să atingem obiectivul. Ar fi bine să câștigăm meciul acesta, de acasă, vom avea susținerea suporterilor. Apoi, vom vedea ce va fi, dar trebuie să ne concentrăm pe primul joc.

Nu simt o presiune în plus pentru că sunt căpitan, toți colegii au ajutat, ne susținem. Fiind căpitan înseamnă să încerc să și ajut colegii în teren și în afara lui. Dar mai sunt băieți care ajută, atmosfera e foarte bună în vestiar.

Cred că suntem și relaxați, în sensul bun, este bine înaintea unui meci atât de important. Avem și voință să câștigăm acest meci”, a spus căpitanul Ariel Lopez.

Foto: Andrei Pițigoi (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-rednic-a-renuntat-la-alti-doi-jucatori-inainte-de-barajul-cu-gloria-buzau-iar-la-antrenamente-primeste-un-atacant-care-a-retrogradat-cu-poli-timisoara-asta-e-viata-nu-ai-ce-sa-faci-19272760

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandalul-acuzelor-de-mituire-a-arbitrilor-din-liga-2-ajunge-pe-masa-frf-auras-brasoveanu-si-cristian-munteanu-citati-acum-ma-vad-nevoit-sa-ma-apar-asta-este-situatia-19272361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-rednic-dupa-ce-a-aflat-ordinea-meciurilor-de-la-barajul-gloria-buzau-uta-m-as-reapuca-de-fotbal-partida-nu-se-mai-joaca-sambata-ci-duminica-19272355

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cu-gandul-la-uta-in-partida-cu-steaua-19272296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-nou-ghinion-pentru-echipele-din-liga-2-dinamo-si-gloria-buzau-sunt-gazde-in-mansa-tur-a-barajului-pentru-mentinerea-promovarea-in-superliga-returul-acasa-la-campionii-fc-arges-si-uta-19272266

Andrei PASCU 26 May. 2023, 21:38 Liga 2
Pe aceeași temă