Gloria Buzău a făcut cea mai bună repriză din acest sezon contra Unirii Slobozia și și-a asigurat rapid victoria, însă Adrian Mihalcea tot a stat cu frică: ”La 3-1 aveam flash-uri cu Foresta Fălticeni”

Marius ANGHEL 07 Mar. 2023, 23:00 Liga 2

Gloria Buzău a câștigat meciul cu Unirea Slobozia, iar Adrian Mihalcea și-a învins fosta echipă pe care a antrenat-o în sezonul trecut inclusiv în play-off-ul Ligii 2, acolo unde speră ambele formații să ajungă acum.

Cu scorul de 3-1 s-a impus trupa din Crâng pe teren propriu, în etapa a 18-a, penultima a sezonului regular, iar acum sunt la egalitate de puncte, inclusiv cu Dinamo.

Adrian Mihalcea, după victoria cu Unirea Slobozia: ”Astăzi am fost inspirat, am și riscat”

După joc, Mihalcea și-a lăudat jucătorii pentru atitudinea pe care au avut-o, dar și pentru faptul că pe final au fost inteligenți, lucru pe care nu l-au arătat și în meciul trecut, cu FC Brașov. Când spune că au fost inteligenți elevii săi, antrenorul Gloriei se referă la faptul că au știut cum să fragmenteze jocul, chiar să tragă de timp.

”A fost un meci, per total, bun. Astăzi am fost inspirat, am și riscat. Am jucat cu trei underi de la început (n.r. – cu Bogdan Oteliță, Dragoș Lazăr și Robert Sălceanu), practic era ultima noastră șansă să mai sperăm la un loc de play-off. Pentru noi lupta nu s-a terminat. Mai avem nevoie de încă trei puncte la Baia Mare. Astăzi era un meci capital. Da, ne-a ieșit. Păcat că am luat un gol, fiindcă îi cunoșteam foarte bine pe cei de la Slobozia, știam că sunt extrem de puternici la faze fixe. Patru zile am lucrat numai faze fixe, defensive. Dar, până la urmă, îmi felicit echipa pentru atitudinea arătată, pentru jocul prestat și pentru inteligența arătată pe final de joc. Dacă eram la fel de inteligenți și pragmatici, de ce să nu recunoaștem, că nu suntem prima echipă care trage de timp, am fi reușit să câștigăm și cu Brașovul și cumva ar fi fost mult mai simplu. Le luăm ca atare, sper să învețe pe viitor și acum avem extrem de puțin timp să ne recuperăm fizic, cât și mental, pentru că a fost un consum extraordinar zilele acestea, să facem un joc bun. Sau mai puțin un joc bun, ci o victorie la Baia Mare”, a spus Adrian Mihalcea.

”La 3-1 aveam flash-uri cu Foresta Fălticeni”

Gloria Buzău a avut o primă repriză de excepție într-un meci decisiv pentru ea și adversară ca să aibă în continuare șanse reale de accedere în play-off. Viktor Angelov a marcat în minutul 11, macedoneanul a obținut și penalty-ul din care a înscris Valentin Alexandru (17′)(foto text – jucătorul cu mască), iar în finalul primei părți a foarte aproape să-și treacă din nou numele pe lista marcatorilor, însă Pablo Gaitan (44′) a urmărit mingea și a trimis-o în plasă de pe linia porții. În partea secundă jocul nu a mai fost la fel de spectaculos, Gabriel Lazăr (62′) a reușit să reducă din diferență după o fază fixă, un corner, ialomițenii au mai avut o mare ocazie de gol, prin Coadă, față la care a apărat cu ceva noroc Stoian, iar la final rezultatul a fost de 3-1 pentru Gloria.

După ce echipa sa a avut în prima repriză posibil cea mai bună evoluție din acest sezon, Adrian Mihalcea a spus că la 3-1 pentru Gloria a început să trăiască dramatic jocul, fiindcă a început să se gândească la incredibilul joc Dinamo – Foresta Fălticeni 4-5, după ce scorul a fost 4-0.

Antrenorul echipei buzoiene a mai declarat că l-a ajutat enorm faptul că știa lotul Unirii Slobozia, formație pe care a pusă în raport de egalitate cu Poli Iași, poate cea mai în formă trupă din Liga 2 în acest început de an.

”Am trăit multe și la 3-1 aveam flash-uri cu Foresta Fălticeni. Așa că un meci ține 90 de minute, contra unei echipe bune. Echipa Unirea Slobozia este poate la fel de bună ca Poli Iași în momentul de față. M-a ajutat faptul că îi cunoșteam extraordinar de bine. Echipa asta îmi aparține, sau 80 la sută din lot. A contat enorm”, a spus Mihalcea.

Gloria Buzău în meciul cu Unirea Slobozia: R. Stoian – Oteliță (Șuteu 84′), Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Gaitan (Trebotic 75′), A. Lopez (cpt.) – Dr. Lazăr (Val. Munteanu 75′), Dudu, V. Angelov (Boiciuc 65′) – Val. Alexandru (Greu 65′). Rezerve neutilizate: D. Rusu – Godwin, Marku, Pandele.

Victoria cu Minaur Baia Mare îi asigură Gloriei accederea în play-off: ”Va fi un meci extraordinar de greu”

Gloria Buzău are 30 de puncte și este în acest moment pe locul 7 în Liga 2, primul sub cele calificabile în play-off-ul de promovare. Se află la egalitate cu Unirea Slobozia (locul 5) și Dinamo (locul 6), care în acest moment sunt mai sus în clasament datorită golaverajului superior.

Acest criteriu nu va mai fi cel principal la finalul sezonului regular, atunci când va conta rezultatul direct. Iar la rezultate directe cu Unirea Slobozia și Dinamo, Gloria stă cel mai bine, fiindcă le-a învins pe ambele.

Din sezonul regular mai este de disputat o singură etapă, iar Gloria Buzău stă la mâna sa. Trebuie să câștige în deplasare la Minaur Baia Mare și indiferent de celelalte rezultatele din rundă va urca cel puțin pe locul 5, posibil pe 4, dacă Unirea Dej nu va câștiga la Slatina.

”Și înainte de acest meci stăteam la mâna noastră, lucru care contează în accederea în play-off. Suntem încă la mâna noastră, vom avea un meci cred că de zece ori mai greu la Baia Mare, pe un teren care am înțeles că nu e ok, dar noi am avut emoluții mai puțin bune cu echipele din partea a doua a clasamentului. Însă trebuie să ne recuperăm. Avem și înțelegerea conducerii pentru a ne deplasa în condiții extraordinar de bune și trebuie să sperăm. Trebuie să avem aceeași atitudine. Va fi un meci extrem de dificil, credeți-mă. Nu mă îmbăt cu apă, nu mă culc pe o ureche, nicidecum. În seara asta poate reușesc să dorm și de mâine ne vom pune pe treabă, pentru că va fi un meci extraordinar de greu”, crede antrenorul Gloriei Buzău.

În sezonul trecut, echipa din Buzău, antrenată de Cristian Pustai, rata accederea în play-off chiar în ultima rundă, după ce pierdea acasă cu Concordia Chiajna, scor 0-1.

Acum, Gloria Buzău are ultimul meci la Baia Mare, cu Minaur, echipă aflată pe locul 18, antepenultimul, cu 15 puncte. Jocul are loc duminică, pe stadionul ”Viorel Mateianu”, de la ora 13:00, atunci când au loc și celelalte nouă meciuri ale rundei a 19-a.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

Marius ANGHEL 07 Mar. 2023, 23:00 Liga 2
Pe aceeași temă