Prima achiziție a iernii la FC Brașov s-a rupt! Ștefan Blănaru ”a suferit o gravă accidentare”, a ajuns de urgență la spital și va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Adi MARICA 16 Feb. 2023, 23:39 Liga 2
Prima achiziție a iernii la FC Brașov s-a rupt! Ștefan Blănaru ”a suferit o gravă accidentare”, a ajuns de urgență la spital și va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Ghinion teribil pentru atacantul Ștefan Blănaru, chiar prima achiziție a echipei FC Brașov în anul 2023.

Adus în acestă iarnă la echipa antrenată de Dan Alexa pentru a le crea concurență lui Milcho Angelov și Adi Chică-Roșă, Ștefan Blănaru s-a accidentat la antrenamentul de joi, 16 februarie, de la Alba Iulia și a ajuns la spital! Din primele investigații, Blănaru a suferit o accidentare gravă la umăr, care va necesita o intervenție chirurgicală!

Ștefan Blănaru s-a accidentat la umăr și va fi operat

Atacantul care peste patru zile, în data de 20 februarie, împlinește 34 de ani va rata cel puțin ultimele trei meciuri din sezonul regular. În funcție de investigațiile medicale, FC Brașov va știi dacă se va mai baza pe jucător în acest sezon, cel mai probabil echipa urmând să joace în play-out, adică alte șase jocuri în șapte etape.

”O veste proastă a venit, astăzi, din cantonamentul de la Alba Iulia. Ştefan Blănaru, vârful de atac pe care FC Braşov l-a adus în această iarnă, din SuperLiga, de la CS Mioveni, a suferit o gravă accidentare.
La antrenamentul de astăzi, în urma unei nefericite căzături, Ştefan şi-a dizlocat umărul şi a fost dus de urgenţă la spital.
Din primele informaţii oferite de medici, se pare că atacantul nostru trebuie supus unei intervenţii chirurgicale, însă abia în zilele următoare vom afla gravitatea accidentării, după ce Ştefan va face mai multe teste şi investigaţii medicale.
Deocamdată nu ştim cât va lipsi Ştefan, însă ne punem speranţe că va reveni cât mai repede.
Coechipierii, conducerea tehnică şi cea administrativă îi transmit însănătoşire grabnică. Sperăm să te avem cât mai repede înapoi pe teren”, a transmis clubul brașovean joi noapte.

Blănaru a semnat până în vara lui 2024 cu FC Brașov

Ștefan Blănaru, în ultimii doi ani jucătorul echipei CS Mioveni, a semnat în data de 13 ianuarie 2023 un contract valabil până în vara lui 2024 cu gruparea brașoveană.

În actualul sezon nu are niciun gol înscris în 14 partide, nici în campionatul trecut nu a înscris pentru CS Mioveni în cele 27 de partide în care a evoluat. A dat 9 goluri în ediția 2020-2021 a Ligii 2, două în 12 jocuri la Turris Oltul și 7 în 15 partide la CS Mioveni.

În cariera sa a jucat pentru Millenium Giarmata (Liga 3), Luceafărul Oradea (L2), CS Oșorhei (L3), Național Sebiș (L3), FC Olt Slatina (L2), Ripensia Timișoara (L2), ASU Poli Timișoara (L2), FC Hermannstadt (L2 și L1), Petrolul Ploiești (L2), Turris Oltul Turnu Măgurele (L2) și CS Mioveni (L2 și L1). Are promovări în prima ligă cu FC Hermannstadt și CS Mioveni, singurele echipe pentru care a jucat în elita fotbalului românesc: 42 meciuri și 4 goluri pentru sibieni și 41 de jocuri și niciun gol pentru argeșeni.

Blestemul accidentărilor

După primele antrenamente la FC Brașov, Ștefan Blănaru explica motivele pentru care a ales să joace din nou în Liga 2.

”La Mioveni am avut probleme cu accidentările și am vrut să cobor un nivel să mă pun pe picioare. Am venit la FC Brașov, o echipă de tradiție din fotbalul românesc. Am fost foarte bine primit în vestiar și sper să facem o treabă bună și să ne îndeplinim obiectivele clubului. În primul rând să câștigăm cele trei mecuru din campionat. Cu nouă puncte sunt convins că vom prinde play-off-ul”, spunea Blănaru.

Bătăi de cap pentru Dan Alexa

Cum și atacantul Adi Chică-Roșă nu este complet refăcut după accidentarea suferită în ultimul meci din 2022, cel cu Dinamo, pentru primele meciuri oficiale din acest an Alexa are doar varianta Milcho Angelov ca vârf de careu.

”Pe Blănaru l-am dorit foarte mult, am discutat cu el încă de la finalul anului trecut. Din ce știu, el a avut și alte oferte, ultima de la Baia Mare, dar nu a ajuns la un acord. Mă bucur că este jucătorul nostru, eu cred foarte mult în el că ne poate ajuta. Prin venirea lui Blănaru, Angelov și Chică-Roșă vor avea concurență”, declara Dan Alexa după ce semna Blănaru.

Sâmbătă, amical cu Dinamo la Afumați

FC Brașov va reveni vineri acasă din mini-cantonamentul de la Alba Iulia, iar sâmbătă are programat amicalul cu Dinamo, ultimul test înaintea reluării campionatului Ligii 2.

Jocul se va disputa sâmbătă, de la ora 14:00, la Afumați, pe terenul echipei din Liga 3 CS Afumați.

În această iarnă, FC Brașov a mai disputat amicale cu Sepsi OSK 2 (Liga 3 / 2-1), Șahtior Karagandy (prima ligă din Kazahstan / 2-0), BK Fremad Amager (liga secundă din Danemarca / 1-1), FK Tuzla City (prima ligă din Bosnia-Herțegovina / 0-1), Qizilqum (prima ligă din Uzbekistan / 1-2), CS Universitatea din Alba Iulia (Liga 3 / 2-0) și Viitorul Sântimbru (Liga 4 Alba / 6-0).

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-doua-victorii-la-galtiu-insa-si-adversarii-au-fost-modesti-dan-alexa-exasperat-de-ratarile-jucatorilor-sai-este-o-mare-problema-pentru-noi-19260503

https://liga2.prosport.ro/seria-1/yanis-mbombo-a-ajuns-in-indonezia-dupa-despartirea-de-fc-brasov-unde-au-ajuns-ceilalti-jucatori-la-care-a-renuntat-dan-alexa-in-aceasta-iarna-19260420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-doua-achizitii-de-la-o-echipa-din-liga-3-tot-din-brasov-19260236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-blanaru-primul-transfer-din-2023-al-echipei-fc-brasov-alexa-are-mari-asteptari-de-la-marcatorul-innascut-fara-gol-de-aproape-doi-ani-atacantul-spune-ca-retrogradarea-in-lig-19257875

Adi MARICA 16 Feb. 2023, 23:39 Liga 2
Pe aceeași temă