Lovitură pentru Petrolul și Marius Coman! Golgheterul Ligii 2 din sezonul trecut, noua achiziție a ploieștenilor, s-a accidentat grav la antrenament și ratează pregătirea și începutul de campionat: ”Mă voi întoarce mult mai puternic”

Marius ANGHEL 20 Jun. 2021, 12:28 Liga 2

Ghinion teribil pentru Marius Coman (24 de ani), una dintre cele patru achiziții făcute de Petrolul până în acest moment, pentru noua ediție a Ligii 2.

Atacantul adus de la Fotbal Comuna Recea, golgheterul eșalonului secund în campionatul recent încheiat, în tricoul maramureșenilor, s-a accidentat la antrenamentul de sâmbătă dimineață și va pierde pregătirea de vară, dar și startul noului sezon.

Marius Coman s-a accidentat la antrenament și ratează pregătirea de vară cu Petrolul și debutul în noul sezon de Liga 2

La ședința de pregătire susținută pe arena Chimia din Brazi, Coman a suferit o accidentare gravă la șoldul stâng, după un contact cu un coechipier și o cădere bruscă. Atacantul originar din Vișeu de Sus a suferit o dislocare de șold și va fi nevoit să stea imobilizat la pat trei săptămâni. Ulterior va începe perioada de recuperare și mai apoi să reintre în programul de antrenamente al echipei.

”A fost ghinion. Mi-a sărit șoldul de la locul lui după un duel cu un coleg. Nu e grav, mi-a fost pus la loc și cam în vreo două luni și jumătate o să fiu pe teren. Trebuie să iau repaus total trei săptămâni, iar după o să încep recuperarea. Dacă totul decurge bine, pe la sfârșitul lunii septembrie sunt pe teren”, spune, optimist, pentru Liga2.ro, Marius Coman, care acum se află imobilizat în pat, fără ghips, la Ploiești.

”Din păcate, pierd pregătirea de vară, dar mă voi întoarce mult mai puternic. Mă afectează, normal, dar cu timpul toate trec”, a mai declarat, pentru Liga2.ro, Coman, care abia aștepta să înceapă campionatul și să joace pe ”Ilie Oană”.

Debutul său se va amâna acum. La Recea nu era nicio presiune. Abia aștept să înceapă campionatul și sperăm că-i lasă în număr cât mai mare să vină la stadion, să ne sprijine”, spunea atacantul maramureșean pentru Petrolul TV, în ziua reunirii, acesta declarând și faptul că la echipa ploieșteană nu vrea neapărat să fie golgheter, ci în primul rând să-și ajute echipa să promoveze: ”La Recea mi-am propus, personal, să devin golgheter. Aici este ceva colectiv. Vrem să promovăm, nu îmi pun acum target să dau goluri. Îmi propun să îmi ajut echipa cât mai mult și să promovăm, că ăsta este obiectivul.”

Coman a fost golgheterul Ligii 2 în ediția 2020/2021, în tricoul micuței Fotbal Comuna Recea

Marius Coman a evoluat în 23 de meciuri în sezonul recent încheiat de Liga 2, 22 ca titular, și a marcat 15 goluri pentru Fotbal Comuna Recea, echipă care avea să retrogradeze la finalul barajului de menținere cu Unirea Slobozia. Dubla de la baraj în care Coman nu a jucat.

Coman a dat 10 goluri (3 din penalty) în sezonul regular, în cele 19 meciuri în care a fost utilizat, fiind al doilea în topul marcatorilor Ligii 2, după Ovidiu Herea (Metaloglobus) și Cătălin Hlistei (Rapid), ambii cu câte 11 reușite. În play-out-ul Ligii 2 a reușit încă cinci goluri în patru meciuri disputate.

Astfel, cu un total de 15 goluri marcate (4 din penalty), atacantul trupei din Recea a devenit golgheterul campionatului Ligii 2 ediția 2020/2021, fiind urmat de Ovidiu Herea (6 din penalty) și Cătălin Hlistei (8 din penalty), ambii cu câte 14 goluri.

  • Junioratul și l-a făcut la FC Baia Mare și CFR Cluj, iar la seniori a evoluat în cariera sa pentru FCM Baia Mare, Bucovina Pojorâta, Academica Clinceni, CFR Cluj, Universitatea Cluj, CSM Reșița și Fotbal Comuna Recea.

Petrolul are nevoie de încă cel puțin un atacant

Marius Coman, care la 31 iulie împlinește 25 de ani, a semnat un contract cu Petrolul până la finalul sezonului 2022-2023, adică pe doi ani.

Ceilalți jucători achiziționați în această vară de Petrolul sunt Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu),Eugeniu Cebotaru (mijlocaș, ex Academica Clinceni) și Sergiu Pîrvulescu (fundaș, ex SCM Gloria Buzău).

Cel mai probabil, Petrolul va trebui să-și aducă încă un atacant în lot, după accidentarea lui Coman. Cu Simon Măzărache (foto jos, primul din stânga), jucător care s-a alăturat echipei încă din ziua reunirii, încă nu s-a semnat contractul, însă, chiar și așa, trupa ploieșteană mai are nevoie de cel puțin un ”vârf” după ce s-a despărțit de Vasile Buhăescu și Sergiu Arnăutu.

Noul sezon de Liga 2, ediția 2021/2022, începe la data de 31 iulie.

Foto: Petrolul Ploiești, Cristi Stavri (Sport Pictures) și Fotbal Comuna Recea

Marius ANGHEL 20 Jun. 2021, 12:28 Liga 2
Pe aceeași temă