Gesturi extraordinare făcute de suporterii Politehnicii Timișoara pentru juniorii victime în accidentul de la Petroșani

Anda DELIU 24 Dec. 2022, 11:32 Diverse
Gesturi extraordinare făcute de suporterii Politehnicii Timișoara pentru juniorii victime în accidentul de la Petroșani

Zilele premergătoarea Crăciunului s-au transformat într-un coșmar adânc pentru familiie unor mici fotbaliști din Petroșani care se îndreptau spre casă după serbarea organizată de clubul lor.

Șase băieți au fost ”secerați” pe trecerea de pietonni de un ”șofer” iresponsabil, iar unul dintre ei, din păcate, a și decedat.

Pentru cei mai grav răniți, suporterii Politehnicii Timișoara au făcut apel la donarea de sânge, dar au și strâns bani.

Cu colinda prin zona centrală a Timișoarei

Fanii alb-violeți au făcut un apel la donații, dar au pornit și la colindă prin centrul Timișoarei, în seara de 23 decembrie, zonă în care există, ca în toate marile orașe, un târg de Crăciun.

”Suntem alături de victimele accidentului de la Petroșani – tinerii fotbaliști ai Jiului. Așteptăm alături de noi orice polist diseară, la ora 19.00, în fața Catedralei. Pornim în Centru să colindăm pentru a strânge bani pe care să îi donăm familiilor copiilor, cu care suntem în contact. Orice sprijin este necesar în această perioadă grea”, a fost apelul lansat pe pagina de Facebook a Peluzei Sud Timișoara.

Strâng bani pentru copii

De asemenea, fanii strâng donații pentru micuții aflați în spital pentru, probabil, cel mai dificil Crăciun al vieții lor:

”Donații se pot face și în conturile AST Druckeria, deschise la Raiffeisen Bank:

LEI – 𝗥𝗢𝟳𝟲 𝗥𝗭𝗕𝗥 𝟬𝟬𝟬𝟬 𝟬𝟲𝟬𝟬 𝟭𝟮𝟯𝟭 𝟮𝟭𝟬𝟴
EUR – 𝗥𝗢𝟮𝟵 𝗥𝗭𝗕𝗥 𝟬𝟬𝟬𝟬 𝟬𝟲𝟬𝟬 𝟭𝟮𝟯𝟭 𝟮𝟵𝟱𝟰 (Swift RZBRROBU)
GBP – 𝗥𝗢𝟵𝟲 𝗥𝗭𝗕𝗥 𝟬𝟬𝟬𝟬 𝟬𝟲𝟬𝟬 𝟭𝟳𝟳𝟵 𝟮𝟴𝟯𝟬 (Swift RZBRROBU)
Revolut – @seretasv1h – +40723951775 – Adrian Serețan (secretar Druckeria)

Te rugăm să menționezi ”JIUL” la descrierea tranzacției pentru a ne ajuta să ținem evidența donațiilor.”

Au vrut să ajute și la donarea de sânge

Dintre cei șase copii, pe lângă victima decedată, Cosmin Popan, de 11 ani, alți trei au fost răniți grav. Pe pagina Asociației Suporterilor Druckeria se făcuse un apel la donarea de sânge grupa A2 RH negativ.

”Călin Robert, unul dintre cei trei băieți internați, are nevoie de sânge grupa A2 negativ. Dacă aveți posibilitatea, vă rugăm să donați sânge pentru micul fotbalist. În Timișoara sau oriunde în țară, doar să menționați în ziua donării Călin Robert – Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara”, era apelul fanilor.

Ulterior, s-a revenit pe pagina Druckeriei cu informarea că se găsise sânge combatibil pentru copil, la Spitalul din Petroșani. Invitația de a dona sânge rămâne însă valabilă: Vă invităm să vă prezentați începând de marți la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara pentru a dona sânge și a salva vieți!”

Loviți pe trecerea de pietoni de un tânăr de 19 ani fără permis și care consumase băuturi alcoolice

Traficul accident în care au fost loviți șase juniori care se întoarceau de la serbarea de Crăciun organizată de Jiul Petroșani și Școala de Fotbal ”Damian Militaru” a avut loc miercuri noapte.

Un tânăr de 19 ani i-a spulberat pe trecerea de pietoni pe băieți, urcat la volan după ce consumase băuturi alcoolice, dar și fără a avea permis de conducere! ”Șoferul” de ocazie a fugit de la locul accidentului, însă a fost prins la scurt timp și a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Trei dintre cei răniți au ajuns la spital la Timișoara, unde doi au fost deja stabilizați, iar unul dintre ei are probleme cu o hemoragie, dar este echilibrat.

Pentru Cosmin Popan, din păcate, nu s-a mai putut face nimic.

Suporterii Politehnicii Timișoara au mers inclusiv la spitalul unde sunt internați o parte dintre tinerii accidentați și i-au încurajat cu cântece:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-de-la-poli-timisoara-in-asteptarea-lui-mos-craciun-presedintele-ovidiu-cuc-despre-problemele-financiare-ale-clubului-si-implicarea-principalului-sponsor-19256639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-e-tot-blocata-din-cauza-interdictiei-la-transferuri-dictata-pentru-fapte-petrecute-la-echipa-de-fete-mirel-albon-explica-ce-s-a-intamplat-si-considera-nedreapta-deciz-19256588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-benga-dezlantuit-fata-de-ce-a-gasit-la-poli-timisoara-si-ce-a-adus-clubul-in-actuala-situatie-desi-a-avut-buget-istoric-s-au-adus-soferi-de-tir-si-eu-stiu-ce-genu-19256498

Anda DELIU 24 Dec. 2022, 11:32 Diverse
Pe aceeași temă