Galeria Rapidului refuză să revină pe stadioane în condițiile impuse de autorități și FRF. Comunicatul tranșant al Peluzei Nord: ”Nu vrem să încurajăm inegalitatea sau îngrădirea drepturilor”

Marius ANGHEL 22 May. 2021, 22:35 Liga 2
Galeria Rapidului refuză să revină pe stadioane în condițiile impuse de autorități și FRF. Comunicatul tranșant al Peluzei Nord: ”Nu vrem să încurajăm inegalitatea sau îngrădirea drepturilor”

Galeria Rapidului, Peluza Nord, anunță că nu se va prezenta la meciurile echipei nou-promovate în Liga 1 în condițiile impuse acum prin protocol medical de către autorități și FRF. Ultrașii giuleșteni dau exemplul Bulgariei și spun că deciziile luate în România sunt ”cel puțin exagerate”.

Spectatorii au, din acest weekend, după mai bine de un an de la declanșarea pandemiei COVID-19, acces pe stadion la evenimente sportive în aer liber, însă în limita a 25 la sută din capacitatea arenei și îndeplinind condiții stricte. ”Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizare schemei complete de vaccinare” sau ”Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore” sunt două dintre criteriile pe baza cărora fanii sunt acceptați pe stadion.

Peluza Nord Rapid: ”Măsurile actuale sunt cel puțin exagerate”

Peluza Nord Rapid spune că va merge pe stadioane atunci când se va permite utilizarea capacității arenei de desfășurare ”într-o proporție rezonabilă pentru toată lumea”, transmițând și că ”nu vrea să încurajeze inegalitatea sau îngrădirea drepturilor”.

”În contextul ultimelor măsuri impuse de autorități, ținem să precizăm că Peluza Nord nu se va prezenta la meciurile echipei până în momentul când nu se va permite utilizarea capacității stadionului de desfășurare într-o proporție rezonabilă pentru toată lumea.
În condițiile în care zilele trecute finala Cupei din Bulgaria s-a desfășurat în condiții normale, fără să fie nevoie de adeverințe sau teste PCR, considerăm că măsurile actuale sunt cel puțin exagerate și ritmul în care se dorește revenirea la normalitate este extrem de încet, mai ales atunci când vine vorba de accesul suporterilor la evenimentele sportive.
Decizia noastră se dorește a fi una care nu vrea să încurajeze inegalitatea sau îngrădirea drepturilor. Așteptăm cu nerăbdare momentul în care vom putea lua cu asalt stadioanele din România și ne vom putea manifesta exact cum trebuie: cântând, fluturând steaguri și bucurându-ne alături de toți frații noștri din tribune.
Hai Rapid!
Libertate pentru suporteri!”, sună comunicatul Peluzei Nord.

Măsuri stricte pentru intrarea pe stadion, reguli inexistente la porțile arenelor, unde fanii se strâng cu sutele sau miile

Dacă prezența pe stadion a suporterilor este limitată la 25 la sută din capacitatea arenei unde se desfășoară meciul, iar accesul se face pe reguli stricte, în schimb, autoritățile nu sunt deranjate de faptul că suporterii se strâng cu sutele, cu miile la porțile stadioanelor și își încurajează de acolo echipele, fără să respecte niciun fel de distanțare socială.

S-a întâmplat inclusiv la meciul Rapidului cu ”FC U” Craiova, weekendul trecut, însă și la meciurile Stelei de la barajele de promovare în Liga 2. De exemplu, astăzi, în Ghencea, s-au strâns circa 1.000 de suporteri și au susținut echipa ”militară” în jocul cu CS Afumați de pe un teren învecinat cu cel unde s-a desfășurat partida.

  • Rapid joacă duminică, 23 mai, de la ora 13:30, la CS Mioveni, ultimul meci din această ediție a Ligii 2, în etapa a 10-a a play-off-ului. Echipa a promovat matematic în Liga 1 cu o etapă înainte de final.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-fotbal-comuna-recea-primul-meci-in-romania-desfasurat-oficial-cu-spectatori-dupa-redeschiderea-portilor-inchise-in-urma-declansarii-pandemiei-covid-19-ultimul-joc-a-avut-tot-in-li-19186101

https://liga2.prosport.ro/liga-3/galeria-stelei-a-facut-show-in-ghencea-la-meciul-tur-al-barajului-cu-cs-afumati-ultrasii-au-preferat-sa-isi-sustina-echipa-de-pe-terenul-de-rugby-foto-si-video-19186357

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-pregateste-primele-transferuri-dupa-promovare-daniel-niculae-recunoaste-vom-purta-discutii-cu-foarte-multi-jucatori-care-sunt-sansele-ca-ciprian-deac-si-cristian-sapunaru-sa-19186058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-tinta-a-rapidului-pentru-liga-1-salariul-pe-care-il-solicita-atacantul-pentru-a-semna-cu-giulestenii-exclusiv-19186021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liber-la-spectatori-frf-a-aprobat-noul-protocol-de-desfasurare-a-competitiilor-care-permite-redeschiderea-portilor-stadioanelor-cate-bilete-pot-vinde-cluburile-ce-masuri-trebuie-sa-respecte-fanii-19185967

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-amendata-usturator-pentru-ca-a-organizat-meciul-cu-cs-mioveni-cu-spectatori-in-tribuna-urmeaza-analiza-jocului-cu-fc-u-craiova-cand-s-a-sarbatorit-promovarea-si-dunarea-cal-19185936

Marius ANGHEL 22 May. 2021, 22:35 Liga 2
Pe aceeași temă