Gabriel Manu și-a terminat mandatul la Metaloglobus cu o înfrângere cu Ripensia, în care timișorenii s-au salvat de la retrogradare: ”Dacă conducerea își va dori să continue cu mine, va trebui să discutăm”

Anda DELIU 08 May. 2021, 17:00 Liga 2

Metaloglobus a pierdut cu 1-0 în deplasare la Ripensia Timișoara, după un meci de povestit cel puțin copiilor, dacă nu și nepoților. Timișorenii s-au chinuit incredibil să obțină victoria care i-a salvat de la barajul de menținere în Liga 2, cu câteva ratări imense și cu gol marcat în prelungiri.

Bucureștenii nu au arătat deloc grozav, iar Gabriel Manu, ajuns la final de contract cu clubul, a vorbit despre dezamăgirea ratării play-off-ului.

Gabriel Manu, după înfrângerea Metaloglobusului la Timișoara: ”Fotbalul nu te iartă și uite că au câștigat. Mă bucur foarte tare pentru ei, că au rămas în Liga 2”

După meci, Manu a declarat că e bucuros că Ripensia s-a salvat de la retrogradare. ”Din păcate, fotbalul nu te iartă. Am avut ocazii în minutul 90. Știam că Ripensia este o echipă foarte-foarte puternică la fazele fixe și la tot ce înseamnă mingi lungi. Am pregătit totul săptămâna asta, doar să nu le dăm ocazia să profite de mingi lungi. Însă uite ce se întâmplă: am ocazie în minutul 90, dacă dau gol acolo cu poarta goală, se termină totul și luăm trei puncte. Din păcate, fotbalul nu te iartă și uite că au câștigat. Din punctul meu de vedere, Ripensia, o echipă care are multe de spus în Liga 2 și mă bucur foarte tare pentru ei că au rămas”, a spus antrenorul echipei bucureștene.

  • Unicul gol al meciului dintre Ripensia și Metaloglobus, scor 1-0, a fost marcat în minutul 90+2, de Denis Golda.

Problema mare pentru Metaloglobus, meciurile din deplasare

Dacă în trecut, Metaloglobus părea uneori că se descurcă mai bine în deplasare, în acest sezon lucrurile au stat altfel.

”A fost o muncă foarte mare pentru mine, pentru că nemaiavând pentru ce să tragem (noi ne-am pregătit tot sezonul pentru a intra în play-off), din păcate așa s-a întâmplat. Aici a fost greșeala noastră, că am stat în ultimul meci cu Rapid. Însă a fost greu să-i motivez. Am reușit să luăm puncte importante de acasă. Din păcate, nu am reușit să câștigăm în deplasare, ceea ce m-a deranjat foarte tare. Speram că în meciul acesta din deplasare să reușim să luăm cele 3 puncte și să închidem anul acesta”, a explicat Manu.

Regretă și acum înfrângerea cu Rapid

La final de sezon, antrenorul a părut nostalgic după ratarea accederii în play-off, în urma meciului decisiv cu Rapid, din ultima etapă, pierdut acasă cu 2-4.

”Întotdeauna acest fotbal mă reprezintă pe mine ca antrenor. Întotdeauna eu voi juca fotbal, niciodată nu voi face antifotbal. Dar asta este stilul meu, este un stil pe care l-am instituit. Mă bucur că jucătorii mei au înțeles ce fotbal vreau să joac. Am avut ghinion. Mergem înainte. Eu mă bucur că am avut un sezon bun cu Metaloglobus. Am niște băieți extraordinari. Țin să le mulțumesc fraților Herea, care au dat totul pe teren pentru echipa asta. Nu nu mai lor, ci și întregii echipe. Jucători de calitate, jucători de caracter. Din păcate, așa cum se întâmplă în viață, ajungi să depinzi de un meci. Soarta noastră poate era altă dacă reușeam să câștigăm cu Rapidul”, a punctat antrenorul Metaloglobusului.

Așteaptă negocierile pentru prelungirea contractului

Antrenorul Gabriel Manu a mai spus că așteaptă o ofertă de la cei de la Metaloglobus, echipă cu care își încheie contractul.

”Momentan, eu am terminat contractul. Dacă conducerea își va dori să continue cu mine, va trebui să discutăm. Normal că Metaloglobus are prima șansă. Însă nu se știe absolut nimic în momentul de față. Îmi doresc foarte tare să mă bucur de câteva zile de vacanță și să văd care va fi următoarea destinație pentru mine ca antrenor”, a conchis tânărul antrenor.

  • Metaloglobus în meciul cu Ripensia (scor 0-1): Nedelcovici – Al. Coman, L. Cazan, R. Chiriac (Ciubotaru 46’), Puțaru (D. Lung, 76’), Sota Mino, Ciocâlteu (Gavîrliță 65’), Andr. Sava, Andr. Florescu (Bolohan 46’), Ov. Herea (cpt.), Cl. Herea (Aguinaldo 88’). Rezerve neutilizate: Gavrilaș – Caramalău, Botic, Covalciuc.

Metaloglobus a încheiat sezonul de Liga 2, ediția 2020-2021, pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului, cu 39 de puncte, sub Farul Constanța (42 de puncte) și la egalitate cu ”U” Cluj, pe care o devansează fiindcă primul criteriu de departajare este numărul de puncte cu care s-a intrat în această fază a campionatului. Metaloglobus a avut 30 de puncte, iar ”U” Cluj – 29.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-play-out-ului-astazi-aflam-ultima-retrogradata-direct-si-cele-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19183358

Anda DELIU 08 May. 2021, 17:00 Liga 2
Pe aceeași temă