Gabriel Deac și Ștefan Blănaru, încrezători că Petrolul mai poate promova și după al doilea egal din play-off: ”Toate echipele pot să termine pe locul 1 sau pe locul 2”

Andrei PASCU 15 Jul. 2020, 21:07 Liga 2

Petrolul a făcut doar 1-1 cu UTA, la Arad, în meciul cu numărul doi jucat de ambele echipe în play-off-ul Ligii 2. A condus cu 1-0 la pauză, dar avantajul nu a putut fi păstrat până la final. Golul egalizator a venit imediat după reluare, în minutul 49, dintr-un penalty scos de Buhăcianu în fața lui Avram și transformat de Romario Rus.

Totuși, la final, jucătorii ploieștenilor nu au fost foarte afectați de faptul că nu s-au impus. Gabriel Deac și Ștefan Blănaru au declarat după confruntare că sunt încrezători că Petrolul mai poate obține promovarea în Liga 1 după ce se trage linie peste acest sezon.

Gabriel Deac: ”Trebuie să învățăm din greșeli și mergem la meciul cu Turris să câștigăm”

Au recunoscut însă că Petrolul este obligată să obțină toate punctele în ultimele trei confruntări, deși în primele două etape a obținut doar două puncte. Pe lângă egalul cu UTA, ploieștenii au mai făcut 0-0 cu Rapid, pe ”Ilie Oană”.

”După părerea mea este bun și un punct ținând cont de condițiile în care am jucat. Suntem 12 jucători care am dus două meciuri în trei-patru zile. Mă bucur că am înscris, îmi pare rău de faza panalty-ului, dar asta este. Trebuie să învățăm din greșeli și mergem la meciul cu Turris să câștigăm.

(N.r. – referitor la egalul cu Rapid din prima etapă) Nu vreți să știți ce a fost în sufletul nostru. Cred că toată lumea ne-a criticat, și suporteri și adversari, dar așa e în fotbal. Trebuie să trecem mai departe. Am demonstrat că avem caracter pentru că nimeni nu ne dădea încredere, nici cu Rapid și nici cu UTA. Sper ca ușor-ușor să aducem și victorii. Suntem la mâna noastră. Dacă o să câștigăm etapele următoare o să fim pe locul 2. Meciul cu Turris este o adevărată finală”, a declarat Gabriel Deac la microfonul DigiSport, singura televiziune acceptată să ia interviuri la finalul meciurilor, în această pandemie.

Gabriel Deac i-a luat fața lui Roumpoulakou la centrarea lui Tudor Saim și a marcat în poarta UTa-ei. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Ștefan Blănaru: ”Am pierdut două puncte. Acest punct ne menține în joc”

”Știam că jucăm cu o echipă bună. Liderul clasamentului care a făcut meciuri foarte bune. Etapa trecută au înregistrat prima înfrângere acasă. Am început bine partida, știam că în a doua repriză vor pune presiune în primele 15 minute, dar am fost naiv în acea fază a loviturii de pedeapsă și azi am pierdut două puncte. (N.r. – cu privire la faza golului) Noi atacanții trebuia să facem elementul surpriză, trebuia să tragem fundași după noi, iar Deac să vină acolo să marcheze. Ne bucurăm, că acest punct ne menține în joc. Până la urmă, toate echipele din acest play-off, dacă își câștigă meciurile, pot să termine pe locul 1 sau pe locul 2. Mergem încrezători la Turris, luăm cele trei puncte și mergem mai departe.

(N.r. – referitor la momentul în care jucătorii Petrolului au fost depistați cu COVID-19) A fost foarte greu, înainte de plecarea către Timișoara, să jucăm la Arad, am primit acea veste care ne-a dărâmat. Am stat șase zile în carantină, nu ne-am antrenat deloc. Pot să zic că după două zile de antrenamente ne-am prezentat ok cu Rapid. Rapid are echipă bună, antrenor care a mai obținut promovări. Am pierdut acel meci, noi așa îl considerăm. Sperăm să câștigăm la Turris acum. Ținând cont că în prima etapă am avut trei penalty-uri cu Rapid, iar acum am avut 1-0 cu liderul clasamentului, putem spune că avem puține puncte. Sperăm să ne revenim să câștigăm celelalte meciuri”, a declarat și Ștefan Blănaru la DigiSport.

Ștefan Blănaru trebuie să primească un penalty la scurt timp după ce Petrolul a deschis scorul, însă faultul comis de Melinte nu a fost sancționat de arbitrul Horațiu Feșnic. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Petrolul, pe locul 4 după două etape din play-off

Așadar, după jucarea a două partide din play-off, Petrolul se află pe locul 4, cu 21 de puncte. Este la 5 puncte de liderul UTA și la trei de Turris Oltul, ocupanta locului 2 și viitoarea adversară. Ploieștenii sunt la egalitate cu Rapid și CS Mioveni, aceștia din urmă având un meci mai puțin disputat. Pe ultimul loc se află Campionii FC Argeș, cu 20 de puncte, dar tot cu un meci mai puțin jucat.

În ultimele trei runde, Petrolul merge la Turnu Măgurele, pentru duelul cu Turris Oltul, primește vizita celor de la Campionii FC Argeș și în ultima etapă se deplasează pentru confruntarea cu CS Mioveni.

Foto: Ciprian Petcuț / Sport Picturesși Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Andrei PASCU 15 Jul. 2020, 21:07 Liga 2
Pe aceeași temă