Gabriel Tamaș se simte în tricoul Concordiei ca la 20 de ani: ”La Liga 2 e un pic mai multă muncă ca în Liga 1.” Eugen Trică a fugit din nou de declarații, chiar dacă Chiajna a câștigat cu Ripensia

Anda DELIU 18 Mar. 2023, 21:48 Liga 2

Concordia Chiajna s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 2-1 în deplasare la Timișoara, cu Ripensia, dar insuficient pentru a-i crea lui Eugen Trică o bună dispoziție care să-l facă și capabil să dea declarații presei după ce echipa sa a ratat accederea în play-off.

În acest context, Gabriel Tamaș a fost trimis în fața jurnaliștilor, iar fundașul central a punctat că în tabără ”vulturilor verzi” e încă supărare mare.

Gabriel Tamaș, după ce Concordia a început play-out-ului cu o victorie: ”Suntem puțin supărați că nu am intrat în play-off”

Concordia a câștigat la Timișoara, în prima etapă din play-out, prin golurile marcat de Claudiu Negoi (54) și Mediop Ndiaye (61). Pentru Ripensia a redus din diferență David Ciurel (66).

Tamaș a spus că, deși sunt afectați, colegii și-au propus să facă șapte victorii în play-out. ”Suntem bucuroși că am câștigat. Suntem puțin supărați că nu am intrat în play-off, dar ce ne-am pus în gând e că vrem să câștigăm toate meciurile din play-out, că să arătăm că meritam să fim în play-off. Este mare dezamăgirea, pentru că voiam să prindem play-off-ul, dar după cum am spus-o și o spun încă o dată, play-off-ul nu s-a pierdut acum, s-a pierdut de la început. Sperăm că de la vară sau după meciul acesta se va trage linie și se vor gândi foarte bine cei din conduceere ce vor să facă. Dacă vor să tragă la promovare anul viitor sau dacă vor să fie în aceeași situație ca anul acesta. Nu știu, treaba lor, ei decid”, a punctat experimentatul fundaș central.

Deși Chiajna nu a forțat în prima repriză, Tamaș a spus că echipa era conștientă că va reuși să marcheze. În urmă cu două săptămâni, în meciul direct cu Ripensia din sezonul regular, roș-galbenii au pus mai multe probleme ilfovenilor, chiar la Chiajna.

”Și meciul trecut mi s-au părut foarte tineri, dar au jucat mai bine. Acum nu știu ce s-a întâmplat cu ei. Noi am venit să nu luăm gol și pe parcurs ce se scurge timpul știam că ocazii vom avea. Și cred că am avut și am înscris de două ori”, a mai punctat Tamaș.

La 39 de ani, Tamaș spune că se simte ca la 20!

Ajuns din nou în Liga 2, după scandalul de la Petrolul, unde a mai jucat în 2020 pentru ”U” Cluj, Tamaș spune că se simte bine și mai vrea să joace. Nu știe însă dacă rămâne din vară la Chiajna.

”Nu știu. Cum mă simt? Ca la 20 de ani. Eu m-am simtit bine peste tot. Să mă ajute Dumnezeu să mai pot să joc, să mă ferească de accidentări. Mă simt bine”, a punctat el.

În Liga 2 el spune că e nevoie să pui mai mult osul la treabă. ”Am spus și de Liga 1 că suntem în cădere liberă, dar la Liga 2 e un pic mai multă muncă. E imprevizibil, dacă pui un zid în fața unor jucători, îl sparg. Se aleargă foarte mult și e imprevizibil. E un pic mai multă muncă ca în Liga 1”, a mai adăugat jucătorul.

Nu e de acord cu inflația de străini!

Altfel, fostul internațional a comentat și despre inflați de străini din fotbalul românesc. ”Eu când am mers afară, eu trebuia să fiu de două ori mai bun ca și jucătorul de pe postul meu ca să joc. Poate selecția, și campionatul fiind în decădere, un pic mai mult, aducem niște jucători și îi facem vedete peste noapte. Care în alte campionate nici nu se văd. Și spunem mamă ce transferuri facem. Pai ce, facem? Nu facem nimic. Nu sunt de două ori mai buni ca și românii. Ar trebui să dăm mai multe șanse românilor să joace”, a precizat Tamaș, care chiar la echipa la care evoluează are șapte jucători străini în lot, slovacul Marton Chudy (portar), croatul Luka Maric (fundaș), polonezul Adrian Cierpka (mijlocaș), danezul Sammy Skytte (mijlocaș), senegalezul Mediop Ndiaye (atacant) și nord-macedonenii Mirko Ivanovski și Petar Petkovski (atacanți).

În cariera sa, Tamaș a trecut în străinătate pe la Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Bromwich, Watford, Doncaster, Cardiff și Hapoel Haifa.

Concordia în meciul cu Ripensia din play-out: Ius. Popescu – R. Simion, Gab. Tamaș (cpt.), Stănică, Goicea – Cierpka, Ghimfuș (Negoi 46’), Sil. Pană (Pațurcă 75’), R. Cristea (Călințaru 46’) – Ndiaye, Petkovski (Ivanovski 88’). Rezerve neutilizate: Chudy – Leo. Alexandrescu, Maric, Mih. Constantinescu, Rusescu.

Concordia, pe primul loc în grupa sa de play-out

Concordia Chiajna e pe pimul loc în Grupa B de play-out a Ligii 2, cu 32 de puncte.

După întreruperea campionatului, e rândul Concordiei să stea, astfel că următorul meci oficial va fi de Floriile ortodoxe, acasă cu CSC Dumbrăvița (locul 3, 27 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 18 Mar. 2023, 21:48 Liga 2
Pe aceeași temă