FRF, anunț despre situația echipei Petrolul, afectată de COVID-19. Derby-ul cu Rapid se joacă. Etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2 debutează la Arad, joi

Marius ANGHEL 08 Jul. 2020, 16:26 Liga 2
FRF, anunț despre situația echipei Petrolul, afectată de COVID-19. Derby-ul cu Rapid se joacă. Etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2 debutează la Arad, joi

Federația Română de Fotbal confirmă informația oferită de Liga2.ro că Petrolul a trecut cu bine peste ultima testare efectuată de jucătorii din lot care erau negativi la COVID-19 și săptămâna trecută, înainte de partida cu UTA, care avea să fie amânată din cauza unor cazuri pozitive descoperite la trupa ploieșteană, și a programat-o pentru întâlnirea de sâmbătă cu Rapid, din etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2.

Petrolul nu se va putea baza însă pe cei șase jucători depistați pozitiv săptămâna trecută, care sunt în izolare acum, astfel că va avea un lot redus numeric pentru partida cu Rapid, programată sâmbătă, 11 iulie, de la ora 20:15, pe ”Ilie Oană”.

Petrolul vinde bilete virtuale pentru ”Primvs Derby”

Direcția de Sănătate Publică Prahova a permis echipei ploieștene să-și reia de astăzi antrenamentele, iar clubul vinde bilete virtuale pentru ”Primvs Derby”, care se va desfășura fără spectatori, din cauza pandemiei.

”Ne va lipsi și duelul spectaculos al galeriilor, dar, chiar și așa, suntem convinși că vom avea, ca de fiecare dată, susținerea suporterilor noștri și de dincolo de tribunele arenei „Ilie Oană”. Și pentru că vă știm aproape, vă invităm să vă cumpărați bilete virtuale pentru partida ce se va desfășura în etapa a doua din play-off-ul Ligii 2.
Tichetele vor costa 6 lei și vor putea fi procurate online, accesând siteul www.entertix.ro (aici). De asemenea, pentru colecționari va fi disponibil un număr limitat de bilete în format tipărit, aceste tichete urmând să fie disponibile la magazinul oficial al clubului nostru (stadionul „Ilie Oană”, str. Vlahuță).
Te așteptăm, așadar, să-ți cumperi biletul de colecție și să fii alături de noi în lupta pentru promovare, ocupând un loc, fie el și virtual, în templul fotbalului ploieștean! Vă mulțumim pentru susținere!”, a anunțat Petrolul.

Anunțul FRF referitor la meciul Petrolul – Rapid, cât și despre situația celor depistați pozitiv la echipa ploieșteană este următorul:

”Partida FC Petrolul – Fotbal Club Rapid din etapa a doua a play-off-ului se va disputa conform programării inițiale, sâmbătă, 11 iulie, de la ora 20:15.

Exceptând persoanele din cadrul clubului FC Petrolul depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 înainte de reluarea Ligii 2, toți ceilalți jucători din lot și membrii ai staff-ului au primit rezultat negativ la ultimele teste efectuate.

Prin urmare, Direcția de Sănătate Publică a aprobat reluarea antrenamentelor clubului și, astfel, permite disputarea jocului programat la finalul săptămânii. Jocul rămas restant din prima rundă a play-off-ului, UTA Arad – FC Petrolul, va fi reprogramat la o dată ulterioară.

Persoanele din cadrul clubului prahovean depistate pozitiv la testări sunt asimptomatice și se află izolate la domiciliu. Pentru a-și putea relua activitatea, acestea vor intra pe un alt circuit cu multiple retestări în următoarea perioadă.”

Etapa a 2-a a play-off-ului începe joi, la Arad, și se termină marți, la Pitești

Etapa a 2-a a play-off-ului începe joi, de la ora 17:30, când, la Arad, pe arena Motorul, UTA o întâlnește pe Turris Oltul Turnu Măgurele. Pentru liderul Ligii 2, acesta este primul meci, după ce pe primul l-a ratat, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe Petrolul.

Sâmbătă, de la ora 20:15, pe ”Ilie Oană”, e programat jocul dintre Petrolul și Rapid.

Iar ultimul meci al rundei secunde are loc tot într-o zi de marți, 14 iulie, de la ora 20:00, când, pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, se întâlnesc Campionii FC Argeș și CS Mioveni, în derby-ul local.

În prima rundă, meciurile Turris Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș, respectiv CS Mioveni – Rapid s-au încheiat cu același scor, 0-0. Partida UTA – Petrolul va fi reprogramată pentru o dată ulterioară, probabil la mijlocul săptămânii următoare.

Clasamentul actual al play-off-ului Ligii 2:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25 pct.
  2. CS Mioveni 1 0 1 0 0-0 21*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 1 0 1 0 0-0 21*
  4. Campionii FC Argeş 1 0 1 0 0-0 20
  5. Rapid 1 0 1 0 0-0 20*
  6. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-apta-sa-joace-meciul-cu-rapid-cu-jucatorii-confirmati-negativ-la-inca-o-testare-impotriva-sars-cov-2-situatia-celor-sase-sportivi-depistati-pozitiv-19138398

https://liga2.prosport.ro/seria-1/haos-in-liga-2-doi-arbitri-din-brigada-care-a-condus-meciul-turris-oltul-campionii-fc-arges-au-fost-depistati-pozitiv-cu-noul-coronavirus-19138426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sansele-ca-spectatorii-sa-revine-pe-stadion-in-curand-sunt-tot-mai-mici-ministrul-tineretului-si-sportului-din-pacate-ne-pregatim-pentru-vremuri-nu-prea-bune-cand-sunt-de-acord-a-19138246

Marius ANGHEL 08 Jul. 2020, 16:26 Liga 2
Pe aceeași temă