FOTO | UTA și-a reluat antrenamentele colective. Laszlo Balint descrie senzația pe care n-a mai trăit-o în ultimele trei luni: ”A fost incredibil. Am avut în noi și acea bucurie specifică copiilor, când bat mingea pe maidan”

03 Jun. 2020, 08:41 Liga 2

La fix două săptămâni de la data în care UTA și-a început cantonamentul de după ieșirea din starea de urgență decretată din cauza pandemiei de COVID-19, în care stafful tehnic condus de Laszlo Balint a dat comenzi unor grupe formate din doar câte patru jucători, marți, 2 iulie, arădenii au început antrenamentele colective. Ultima ședință de acest fel o avuseseră pe 15 mai, după care s-a intrat în pauza forțată de mai bine de două luni, perioadă în care jucătorii s-au menținut cum au putut mai bine, acasă sau în jurul locuinței.

”A fost o senzație incredibilă să ne vedem din nou cu toții, împreună, pentru un antrenament colectiv după aproape trei luni de zile. Cred că am avut în noi și acea bucurie specifică copiilor, când bat mingea pe maidan, fără a uita, însă, niciun moment care e scopul nostru. Plăcerea a fost mare, cu toate că antrenamentul a avut o intensitate specifică ridicată. Ca antrenor, am rămas cu imaginea unor băieți, a unei echipe aflate pe drumul cel bun, bucuroasă că s-a întors în iarbă, dar, în același timp, foarte conștientă de perioada ce urmează în pregătirea celor cinci finale din play-offul ligii secunde”, a descris, pentru Sport Arad, antrenorul Laszlo Balint sentimentul de a da din nou indicații la antrenamente pentru toți jucătorii.

Laszlo Balint: ”Procesul de pregătire, odată cu reluarea antrenamentelor colective, poate intra în linie dreaptă”

Revenirea la antrenamentele colective a fost posibilă și datorită faptului că arădenii au efectuat un cantonament de două săptămâni cu reguli stricte, impuse de protocolul medical, în care clubul UTA și-a testat de trei ori împotriva virusului SARS-Cov-2 spotivii și stafful tehnic.

De exemplu, Petrolul, altă echipă din play-off-ul Ligii 2, trebuie să susțină antrenamente în grupuri de câte patru jucători și această săptămână, deoarece a intrat cu șapte zile mai târziu în cantonament și până acum a efectuat doar două dintre cele trei teste împotriva noului coronavirus.

Ceea ce a spus public domnul ministru (n.r. – Ionuț Stroe, referitor la ieșirea din cantonament), noi știam și ne asumăm din moment ce jucătorii s-au întors la familiile lor între antrenamente, în timpul lor liber. Restul, o bună parte din lot, de altfel, a rămas cantonat la Hotelul Subcetate și pentru toată lumea cuvântul de ordine este responsabilitate. Dar vă mai spuns ceva, atât noi, ca și sportivi, cât și societatea, în marea ei parte, cred a fost responsabilă în lunile de pandemie și tocmai de aceea am ajuns să fim astăzi pe o curbă descendentă, fără a avea numărul de decese din țări mai dezvoltate decât a noastră.

Revenind la noi, le-am spus clar jucătorilor să evite pe cât se poate ieșirile în oraș sau dacă o fac să fie scurte și doar în aer liber. E bine că și la terasele ce s-au deschis de două zile sunt reguli stricte, eu zic că băieții noștri nu se vor expune riscului infectării. În rest, unele restricții rămân și le vom respecta fără doar și poate. Important este că de acum înainte procesul de pregătire, odată cu reluarea antrenamentelor colective, poate intra în linie dreaptă. Mai rămâne de văzut dacă e posibil să jucăm și un amical, două, doar că la această dată nu vedem împotriva cărui adversar am putea face acest lucru. Echipele din zona noastră sunt în vacanță forțată, în Ungaria s-au reluat campionatele, o să reînceapă în curând și Liga 1, nu știu dacă, după 15 iunie, vom identifica un posibil adversar. Dar, asta e și problema contracandidatelor noastre în play-offul ligii secunde, trebuie să ne adaptăm cu toții acestor vremuri”, a mai declarat Laszlo Balint.

Antrenamentele echipei UTA vor continua de astăzi tot la stadionul Motorul, dar acestea vor fi efectuate acum colectiv, nu în grupe a câte patru sportivi.

Foto: UTA Arad

03 Jun. 2020, 08:41 Liga 2
Pe aceeași temă