FOTO | Suporterii Reșiței, protest inedit față de o decizie a Jandarmeriei! S-au legat cu lanțuri de copaci pe dealul de lângă stadion: ”Pentru a pleca de aici e nevoie de un flex, ori de o drujbă”

Marius ANGHEL, Anda DELIU 17 Apr. 2021, 10:39 Liga 2

Suporterii echipei CSM Reșița, membri ai galeriei Guardia Ultra, au ales un mod inedit de a protesta la adresa Jandarmeriei Caraș-Severin, înaintea meciului de astăzi, de la ora 11:00, dintre formația antrenată de Adrian Falub și Concordia Chiajna, din etapa a 4-a a play-out-ului Ligii 2.

Câțiva membri ai galeriei echipei de fotbal a Reșiței s-au prezentat, potrivit surselor Liga2.ro, cu câteva ore înainte de jocul cu Concordia pe dealul pe care este construită Tribuna a II-a a stadionului ”Mircea Chivu” pentru a protesta față de măsurile luate acum două săptămâni de Jandarmerie.

Liderul galeriei, Marcel Gușcă, și alți câțiva suporteri s-au legat cu lanțuri de pomi și le-au securizat cu lacăte, pentru a-și arăta nemulțumirea față de decizia organelor de ordine de a nu-i mai lăsa să se uite la meci de pe deal.

UPDATE: Suporterii s-au dezlegat după discuții cu jandarmii veniți la fața locului. Cei 11 fani ai CSM Reșița sunt lăsați să urmărească meciul de pe deal.

Jandarmeria Caraș-Severin a interzis accesul suporterilor pe dealul pe care e construită Tribuna a II-a a stadionului din Severin

În urma precedentului joc de pe teren propriu al echipei din Valea Domanului, cu Petrolul (disputat în data de 3 aprilie), Jandarmeria Caraș-Severin a anunțat printr-un comunicat să ce teme pentru siguranța ”cetățenilor”, astfel că a interzis accesul în zona respectivă, acolo unde obișnuiau să meargă suporterii pentru a urmă și încuraja echipa în această perioadă de pandemie.

”Pentru siguranța cetățenilor pe timpul desfășurării competițiilor sportive, zona împădurită deasupra stadionului este o zonă restricționată deoarece: – este o zonă care pune în pericol viața și integritatea susținătorilor echipei, fiind o zonă abruptă, fără a avea o balustradă de protecţie, existând riscul ca cineva să alunece și să pice de la o înălțime destul de mare.

În acest context fiind o zonă în responsabilitatea noastră pe timpul desfășurării meciurilor de fotbal, suntem obligați să blocăm accesul”, sună o parte din comunicatul Jandarmeriei Caraș-Severin, restul putând fi citit AICI.

Marcel Gușcă, lider galerie Guardia Ultra: ”Ne-am legat cu lanțuri de copacii din pădure”

Marcel Gușcă a explicat, pe pagina sa de Facebook, gestul său și al altor suporteri ai Reșiței, de a se lega cu lanțuri de copaci.

”Meciul extrem de greu de azi a făcut ca 10 suporteri sa recucerească izlazul din apropierea arenei încă de la ora 8.
Citind de zeci de ori comunicatul Inspectoratului Județean Caras Severin am reținut ca nu suntem lasati datorită potențialelor accidente. Au evocat terenul abrupt și lipsa unei balustrade.
În acest context am hotărât să respectăm indicațiile dumnealor și pentru a evita unele probleme …ne-am legat cu lanțuri de copacii din pădure.
Pentru a pleca de aici e nevoie de un flex, ori de o drujbă.
Hai Metalu!”, a transmis Gușcă.

”Protest inedit al ultrașilor reșițeni in pădurea din apropierea stadionului. Suporterii legati cu lanțuri și lacate de pomi”, a scris și Guardia Ultra 1995.

CSM Reșița joacă astăzi, de la ora 11:00, pe teren propriu, un meci important privind viitorul ei, cu Concordia Chiajna, în etapa a 4-a a Grupei B a play-out-ului Ligii 2. Reșița ocupă locul 6, penultimul, retrogradabil direct, cu 22 de puncte acumulate în două meciuri, în timp ce Concordia se află pe poziția a 3-a, cu 31 de puncte strânse în trei jocuri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-nu-va-mai-beneficia-de-aportul-fanilor-la-meciurile-de-acasa-dealul-din-apropierea-stadionului-nu-mai-poate-fi-folosit-pe-post-de-peluza-motivul-invocat-19177876

Marius ANGHEL, Anda DELIU 17 Apr. 2021, 10:39 Liga 2
Pe aceeași temă