FOTO | Simulare cum rar se vede în fotbal, în Petrolul – ”FC U” Craiova. Balint a căzut din picioare, iar arbitrul a dat penalty. Debutantul Beleck n-a profitat de cadou

Răzvan STÎNGĂ 25 Oct. 2020, 17:46 Liga 2

U Craiova 1948 SA a câștigat derby-ul etapei a 9-a din Liga 2, cu Petrolul, scor 1-0. Meciul disputat la Ploiești a fost decis de reușita lui William Baeten (20), care a marcat cu o execuție spectaculoasă din afara careului, direct la vinclu. Pe finalul meciului, a avut loc un episod interesant, care putea aduce un punct gazdelor.

În minutul 83, Sory Ibrahim Diarra a pasat în careu pentru Valentin Balint, care a căzut, deși nu a fost atins de nimeni. Jucătorul Petrolului și-a dat seama că balonul nu mai poate ajunge la el și s-a prăbușit în careu, în încercarea de a obține o lovitură de pedeapsă.

Beleck putea marca pentru Petrolul la debut, dar a ratat penalty-ul scos de Balint

Arbitrul central Ionuț Coza se afla la distanță destul de mare de fază, cu mult chiar în afara careului, dar a arătat punctul cu var, spre nemulțumirea jucătorilor de la ”FC U” Craiova, care nu au protestat însă prea mult, la ce penalty a fost acordat.

Debutantul Steve Beleck și-a luat responsabilitatea executării, dar a șutat în bara din dreapta și Petrolul a pierdut șansa egalării. Beleck a mai ratat apoi încă două mari situații de gol, în ultimul mic nefiind în stare să împingă mingea în plasă din mai puțin de un metru.

”FC U” Craiova rămâne pe primul loc în Liga 2 și după etapa a 9-a. Petrolul e pe 7 

Astfel, U Craiova 1948 SA și-a consolidat primul loc în Liga 2 și după etapa a 9-a. Oltenii, pregătiți în acest moment de interimarul Dan Vasilică după despărțirea de Nicolo Napoli, au 20 de puncte și sunt neînvinși în cele opt partide pe care le-au disputat până acum. Au acumulat șase victorii și două rezultate de egalitate.

De partea cealaltă, Petrolul e pe poziția a 7-a, cu 13 puncte după opt meciuri. Echipa lui Viorel Moldova a ajuns, în urma eșecului cu ”FC U” Craiova, la al treilea al sezonului, toate înregistrate pe teren propriu.

Petrolul joacă următorul meci tot acasă, miercuri, de la ora 17:00, cu CSM Slatina, restanța din etapa 7, în timp ce Craiova o întâlnește abia pe 3 noiembrie, de la ora 17:00, la Severin, pe Aerostar Bacău, în etapa a 10-a.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), George Filip (Mediafax Foto) și DigiSport

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 25 Oct. 2020, 17:46 Liga 2
Pe aceeași temă